De Valentijnsdag tag

De Valentijnsdag tag

Over één week is het Valentijnsdag 2018. Een dag die naar mijn idee steeds minder gaat “betekenen” voor ons. Waarom dit komt? Omdat het zo commercieel is uitgebuit naar mijn idee. De folders staan er alweer 2 weken vol mee en alle Valentijns menu’s bij restaurants zijn al bekend. Toch sta ik altijd wel een beetje stil bij Valentijnsdag, want je kan het natuurlijk zo speciaal maken als je zelf wilt. Ik ga je, door middel van deze Valentijnsdag tag, vertellen hoe ik tegen deze dag aankijken of wij er nog iets aan doen.

De Valentijnsdag tag

Is Valentijnsdag belangrijk in jullie relatie?

Nee deze dag is niet echt iets waar wij heel bewust voor thuis blijven samen. Al moet ik wel heel eerlijk bekennen dat ik het liefste die avond niets plan. Lekker samen thuis of samen op de bank. Dat is voor mij meer dan prima!

Wat is het leukste cadeau dat je ooit gekregen hebt?

Hand geschreven kaartjes doen het altijd goed, een etentje (al is dat nu niet heel speciaal meer gezien we al veel uiteten gaan haha)…Ik heb ook wel eens een hele mooie bos rode rozen gehad. Dit terwijl ik echt niks verwacht had. Dat vind ik dan nog het allerleukste. Afspreken van we doen er niks aan en dat diegene dan toch met iets komt aanzetten. Volgens mij heb ik ook nog wel eens een lingeriesetje gehad voor Valentijnsdag (maar misschien was dit wel voor mijn verjaardag, ik weet het niet meer) De onderstaande bos rozen is van vorig jaar, het kaartje wat erbij staat is van mijn beste vriendinnetje!

Valentijnsdag tag, bloemen

Wat is het leukste cadeau dat je gegeven hebt?

Ik kan eigenlijk geen specifiek cadeautje meer noemen die ik heb gegeven aan iemand. Ik weet dat ik wel eens een luchtje heb gegeven of iets anders waar diegene in ieder geval heel blij mee was.

Heb je wel eens een anoniem cadeautje ontvangen?

Ja wel eens, alleen was dit toentertijd van mijn beste vriendin volgens mij haha…

Koop je liever een Valentijns cadeau of maak je het liever zelf? 

Kopen is wel makkelijker, maar maken is veel leuker. Dan heb je zelf ook plezier voordat je het iemand geeft. Tegenwoordig neem ik daar echt de tijd niet meer voor eigenlijk, omdat we er niks aan doen. Wat ik nog wel eens leuk vind om te doen is een kaartje te schrijven naar Vin. Weer even vertellen hoe leuk en lief ik hem vind en hoe een mooi leven we samen hebben.

Ontving je in je schoolperiode Valentijns kaartjes of cadeautjes? 

Niet van iemand anders dan mijn vriendje op dat moment. Ik heb bijna altijd wel een vriendje gehad op Valentijnsdag haha, ik heb zelfs gezworen dat ik op 14 februari 2012 nog lekker vrijgezel zou zijn, daar was ik heilig van overtuigd… En ja dan komt Vin daar ineens voorbij hahaha…

Month by Jess Oktober (4)

Hoe ziet jouw ideale Valentijnsdag eruit?

Soms gaan we lekker uiteten, soms kook ik wat uitgebreider, soms hangen we gewoon de hele avond op de bank… Er is geen ideale Valentijnsdag voor mij, als we maar samen zijn dat is wel leuk. Maar is dat ook niet zo om een of andere reden, is dat ook geen ramp. Ik kan Vin vandaag ook laten weten dat ik van hem houd.

Draag jij een speciaal outfit op Valentijnsdag?

Haha nee hoor, zeer waarschijnlijk zitten we dit jaar gewoon lekker samen op de bank in ons kloffie.

Heb je een favoriete film voor Valentijnsdag?

Als het maar een heerlijke zwijmelfilm is. Maid in Manhattan, Top Gun, Nothing Hill, The Notebook, The best of me of bijvoorbeeld Love Actually! Heerlijke films waarmee je mij echt wel een plezier doet voor een avondje op de bank.

Liefde is…. 

Elkaar in zijn/haar waarde laten.
Elkaar steunen in hetgeen wat je wilt bereiken
Samen zijn
Lekker gek doen met elkaar (ik weet zeker dat sommige mensen echt heel gek naar ons kijken als ze alles zien en horen wat we tegen elkaar zeggen haha)
Herinneringen maken

Oké sorry ik kan dit plaatje echt niet laten in deze Valentijnsdag tag haha, het moet niet te klef worden hier hé…

Valentijnsdag tag, liefde is

Dit was mijn Valentijnsdag tag. Hoe vonden jullie hem? Ik ben wel nieuwsgierig naar een paar van jullie antwoorden dus kom maar op met de comments. Had jij veel anonieme aanbidders? Of was jij een anonieme aanbidder? Als je deze Valentijnsdag tag wilt overnemen mag dit natuurlijk altijd! 

Liefs Jessica, Life by Jess

14 comments

 • Nicole Orriëns

  Ik plan ook niets voor Valentijnsdag. Hoewel ik het in films altijd wel gezellig vind lijken als ze uit eten gaan.

 • Deborah

  Dat Valentijnsgedoe is bij ons nooit echt aan de orde geweest. Maar toch he, stiekem is het altijd leuk als je iets mag ontvangen. Een kaartje, een bloemetje of een etentje met zijn 2tjes…. Ik denk dat het dit jaar weer aan ons voorbij gaat. Maar wie weet, heeft vriendlief wel wat in petto… 🙂

 • Tamara

  Wij vieren ook geen valentijn meer in het begin is het leuk en spannend na 6 jaar niet meer zo haha. Een bloemetje of kaartje is altijd leuk om te geven maar dat kan op elke dag

 • Marion

  Ik laat het hele Valentijns-gebeuren lekker aan me voorbij gaan.

 • Astrid

  Wat een leuke tag! Die vraag over het leukste cadeautje doet me denken aan het met de hand gebrailleerde valentijnsbriefje wat ik van mijn inmiddels man kreeg toen hij al had laten weten dat hij verliefd op me was maar ik dit nog niet beantwoord had. Dat was in 2008. Ik heb het overigens nooit gelezen, want het was op te dun papier gebrailleerd dus de puntjes waren onleesbaar. Wel een superlief initiatief!

 • Susan

  Wij doen er niet echt aan… Dit jaar geef ik m’n man wel een fotoshoot met mij en ukkie kado, maar da’s eigenlijk meer eigenbelang haha…

 • Karlien

  Super toffe tag! Ik doe ook niet echt mee aan valentijn maar vind de sfeer wel tof

 • esther perfors

  Ik hecht weinig waarde aan valentijnsdag. Een mooie bos bloemen of even tijd samen vind ik het fijnst. Door de week en met de kinderen lastig dus maken we er een gezinsvalentijnsdag van en gaan we lekker uit eten of gezellig iets samen koken!

 • Jamey

  Wat een leuke tag. Wij slaan Valentijn eigenlijk altijd over. Maar dat is meer omdat bram er niets aan vind. Hij vind het maar een commerciële rommel dag.

 • Cassandra

  Ik geef meestal vriendinnen een kaartje met Valentijn, maar Le Husband en ik doen er verder niets aan haha!

 • Anna

  Wat een leuke tag! Ik vind het ook jammer dat Valentijnsdag zo commercieel is, het is sowieso leuk om elkaar af en toe te verrassen met iets liefs!

 • kiki hasselton

  ik sla valentijn eigenlijk altijd over. Vind het te commercieel. Maar stiekem hoop ik toch altijd op een kaartje 😉 helaas niets gehad 🙁

 • Debbythechocoholic

  Zo een leuke tag!
  Ikzelf heb niets speciaals gedaan op Valentijn. Wanneer je in een relatie bent is het elke dag Valentijn, toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge