De tuin van Mama Minke

De tuin van Mama Minke

Tijd voor een nieuwe rubriek op Life by Jess! Je ziet wel eens artikelen waarbij we binnen mogen kijken in de woonkamer van iemand anders, maar deze keer niet! Deze keer mogen we “buiten” kijken, namelijk in de tuin van enkele bloggers! De week “De tuin van Mama Minke”.

De tuin van mama Minke

De tuin wordt door sommige mensen gezien als verlengstuk van het huis. Een mooie extra ruimte die vooral in de zomer gebruikt wordt. Nu zijn dat dan over het algemeen ook buitenmensen. Nu ben ik dat echt totaal niet, juist het tegenovergestelde. Maar ik hou dan weer wel van mooi weer en de zon, veel zon. Dus dan ben ik ook lekker in de tuin te vinden. Werken aan een mooi bruin kleurtje en zitten in het zwembad. Heerlijk!

Van wie is de tuin?
Deze tuin is van mama Minke (27) en haar man, zoontje van bijna 4 en dochtertje van 1,5. Je kunt de verhalen van Minke ook volgen op haar eigen blog www.mamaminke.nl. Op haar blog kun je lezen over geloof, kids en een hoop liefde. Een mix waarbij er altijd wel iets is wat je aanspreekt. Wie weet zie je bepaalde dingen nog eens van een andere kant. Neem eens een kijkje!

Onze tuin:
Deze tuin is inmiddels al weer bijna 6 jaar van ons. Wij kochten toen het huis wat erbij hoort en hebben direct de tuin aan laten pakken. Enige wat we toen niet hebben gedaan is een goed plantenplan. Klinkt gek misschien dus ik leg het even uit. De tuin is aangelegd door een tuinman, behalve de planten. Dus eigenlijk overal is over nagedacht, behalve dus te planten. Dat hadden we achterafgezien toch wel moeten doen. Al is planten niet zo mijn ding. Ik heb niet echt een favoriete plant, maar vind het leuk om een minimoestuintje te hebben. Kijken of het lukt wat eetbaars uit onze tuin te halen.

De tuin van Mama Minke

Wat ik doe in de tuin
Eigenlijk kan ik daar heel kort over zijn, het liefst zo min mogelijk. Lekker zitten in de zon, boekje lezen. Wat drinken en wat te snacken erbij. Als het in de zomer lekker warm is het badje opzetten. Ideaal en echt mijn ding. Mijn man is meer van het onderhoudt van de tuin. Hij is vrij onderhoudsvriendelijk gelukkig dus hij is er niet lang mee bezig. Alleen de 2 borders moeten bij worden gehouden en de heg gesnoeid. Zoals je kunt lezen, ik doe echt niets in de tuin. We zijn wel vrij veel buiten, dat kan bijna niet anders met twee buitenkinderen. In de zomer staat er dan ook een glijbaan, 2 watertafels, zandbak en speelhuisje voor hen. Nog wat speelmatten en een stukje kunstgras en het feest is compleet. Beter zo dan dat je ze naar buiten moet slepen toch?

De tuin van Mama Minke

Nog wensen?
Je moet wat te wensen overhouden toch? Als ik het echt voor het zeggen zou hebben en geld geen rol zou spelen zou ik graag alle planten uit de tuin, herbruiken wat nog gebruikt kan worden en laten aanplanten door iemand die daar verstand van heeft. Het is zo wel leuk, als we hem eenmaal hebben opgevuld. Maar het blijft een beetje een bij elkaar geraapt zooitje. Al past dat dan ook wel weer een beetje bij ons. Verder zou ik nog graag een grote houten tafel met mooie stoelen willen om aan te eten. Nu is onze tuin wel groot, maar met al het speelgoed voor de kinderen erin is hij toch al helemaal gevuld. Dus dat gaat hem voorlopig nog even niet worden. Ach, dan kunnen we lekker sparen daarvoor en later als ze groot zijn een mooie aanschaffen. Ooit wordt hij helemaal zoals we willen.

Bedankt Mama Minke voor het delen van een buitenkijkje in jullie tuin!

Ik kan me wel voorstellen wat je bedoelt met het plantenplan, dit hebben wij hier ook niet laten doen. Dat is soms echt goed kijken in een winkel welke plant waar mag staan en waar liever niet en of het dan wel de goede plant voor ons is! Succes!

Liefs Jessica, Life by Jess