De perfecte huisvrouw (NOT)

Je hoort wel eens dat de perfecte huisvrouw bestaat. Ik weet niet bij wie, maar in ieder geval niet bij ons in huis. Niemand zal mij een perfecte huisvrouw noemen en dat is niet negatief, maar ik heb gewoon echt een hekel aan het huishouden.

De keren dat je mij echt uitgebreid ziet poetsen zijn zeldzaam. Of ik heb een schoonmaakaanval of er komt visite hahaha… Opruimen vind ik wat anders, dat kan ik wel. Soms mest ik alle kasten leeg en zoek ik alles uit en dan gaan er ook echt vuilniszakken vol met troep weg. Dat geeft ook echt een fijn gevoel, maar alles zo poetsen totdat het blinkt, nee dat zit niet in mijn genen haha.

Jaloers op de perfecte huisvrouw

Ja ik ben best wel eens jaloers als ik ergens een huis binnen stap en het is er gewoon zo schoon. Er ligt nergens troep en je kan nergens stof zien liggen. Dan neem ik me wel eens voor kom op nou Jess, even die teugels strak aan trekken en gaan met die banaan. Maar ik krijg het niet voor elkaar om alles echt perfect bij te houden. Ik beleef er gewoon geen plezier aan.

Wassen vind ik nog wel leuk om te doen, misschien is dat omdat ik dan de manden echt leeg zie worden? Misschien geeft dat een gevoel dat ik echt lekker bezig ben. Geen idee.

Uitbesteden

 Ik/we hebben er wel eens aan zitten denken om het huishouden uit te besteden aan iemand. Hier twijfel ik nog steeds ontzettend erg over. Aan de ene kant denk ik kom op Jess, je werkt “maar” 28 uur en je hebt tijd zat om het te doen, beetje bikkelen dan moet het wel lukken. En het scheelt ook nog eens geld als ik het gewoon zelf doe.

Maar aan de andere kant, ik wordt nooit gelukkig van mijn eigen schoonmaakkunsten, ik vind het nooit goed wat ik heb gedaan in huis. Dus die ene perfecte huisvrouw kan mij misschien wel helpen om dit gevoel in mijn eigen huis te krijgen.

de perfecte huisvrouw

Wel heb ik besloten om de glazenwasser die hier in de buurt loopt te vragen of hij onze ramen wilt lappen eens in de maand. Dat is dan een klus waar ik al niet meer over na hoef te denken (uitgezonderd van de binnenkant natuurlijk), misschien geeft me dat al wat rust.

Hoe word ik de perfecte huisvrouw?

Oké oké perfect perfect hoef ik echt niet te worden, maar ik zou wel wat meer feeling willen krijgen met het huishouden. Hebben jullie tips? Hebben jullie iets van een schoonmaakrooster waar jullie gebruik van maken?  Of hebben jullie het huishouden uitbesteed?

Ik ben heel erg benieuwd naar jullie ideeën over het huishouden en het uitbesteden hiervan. Let me know in de comments!

Liefs Jessica, Life by Jess

35 comments

  • Jessica (author)

   Haha wat je zegt, stofzuigen prima, maar daar houd het eigenlijk ook wel bij op hahahah

 • Anne

  Toen ik nog 40 uur werkte was het mijn doel om te zorgen dat de belangrijkste dingen werden gedaan en de rest kwam wel als ik er tijd voor had. Inmiddels ben ik een auto-ongeluk verder en kon ik even helemaal niets meer. Ik moést dus wel hulp inschakelen. Nu ik weer 32 uur werk merk ik dat ik het huishouden ook niet kan doen, dat kost te veel energie. Dus toch maar op zoek naar een interieurverzorgster die ons kan helpen denk ik…
  Anne heeft recent gepubliceerd…Mega romantisch aanzoek – tijdlijn met foto’sMy Profile

  • Jessica (author)

   Jeetje vervelend dat je merkt dat het niet lukt om alles bij te houden nu, dat het te zwaar is. Hopelijk kan je iemand vinden die je goed kan helpen, dat jij na je 32 urige werkweek kan genieten thuis.

  • Jessica (author)

   Goede tip! dank je wel daar ga ik eens kijken.

  • Jessica (author)

   Wat voor apparatuur heb je om te helpen? Daar ben ik wel nieuwsgierig naar.

 • Amanda

  Ik ben echt de slechtste huisvrouw ever! ‘Gelukkig’ werk ik hier thuis de meeste uren en neemt mijn vriend het huishouden op zich!

  • Jessica (author)

   Vind je vriend het leuk om het huishouden te doen ? Daar mogen er dan wel meer van bestaan haha

 • Sherry

  Goed artikel. Een huisvrouw is niet alleen maar een vrouw die het huishouden doet maar ook een vrouw die haar gezin goed kan onderhouden. Zelf heb ik het ook niet zo met opruimen. Als het echt moet dan moet het maar. Ik ben zo blij dat ik thuis woon alles kan dan verdeeld worden. Ik heb respect voor moeders! Een huisvrouw zijn is een van de zwaarste taken die er bestaan.

 • Josan

  Ik heb een schoonmaakster. Sorry, maar ik heb andere ambities in mijn leven om in uit te blinken. Liever voed ik mijn kinderen gewoon goed op en ben ik goed in mijn baan. De ramen hebben 5 minuten nadat ze gewassen zijn, toch al weer vieze vingers. Mijn huis is perfect schoon als mijn schoonmaakster geweest is en we allemaal op werk, creche of bso zitten. Zodra we een voet over de drempel zetten begint het verval weer. Tis als water naar de zee dragen.
  Josan heeft recent gepubliceerd…Op expeditie met NaturalisMy Profile

  • Jessica (author)

   Precies wat je zegt het is water naar de zee dragen. Je blijft bezig! Toch niet leuk hahaha

 • Lisette

  Voor mij is het huishouden ook meer omdat het niet en maak je mij er niet blij mee. Voor mij helpt een soort van rooster. ‘S morgens stofzuigen en een wasje bijvoorbeeld. Maandag dweilen etc. Als ik er geen zin in heb verschuif ik het wel. Maar dan houd ik het wel bij. En als iemand vraagt moet ik ergens mee helpen. Neem ik dat tegenwoordig aan. En zeg ik meestal, met de ramen wassen
  Lisette heeft recent gepubliceerd…‘Oude’ kinderkleding, wat doe je er mee?My Profile

  • Jessica (author)

   Goede tip! Ik wil nog een keer gaan zitten om een rooster te maken voor mezelf, bijv 3x dweilen per week en 5x stofzuigen… etc etc en dat ik die dan kan afvinken.

 • Sanne

  Ik heb misschien wel een tip voor je. Het heeft eigenlijk geen nut om alles in één keer schoon te maken. Een planning kan echt helpen. De ene keer doe je bijvoorbeeld alle vensters of alleen de living. Een beetje per beetje alles schoonmaken.

  • Jessica (author)

   Thanks! Ik moet eens gaan zitten om zo een rooster te maken.

 • Astrid

  Een perfecte huisvrouw is niet iemand die een perfecte poetsvrouw is, maar iemand die van haar huis een thuis kan maken… Tenminste, dat vind ik 😉

  • Jessica (author)

   Dat heb je wel mooi gezegd! Daar ben ik het mee eens

 • Daphne

  Haha, leuk artikel. Maar ik moet eerlijk zeggen, mijn vriend doet meer in huis!

 • Sandra

  Ik kan je helaas geen tips geven. Ik ben echt precies zoals jij. Ik heb laatst weer allerlei kasten leeggetrokken, spullen uitgezocht en opnieuw ingedeeld. Maar dan ligt er wel nog steeds stof op de grond… haha..;)
  En het meest irritante aan schoonmaken is dat er altijd meteen weer iets van viezigheid op komt. Waarom doe ik het dan, denk ik altijd…;)
  Sandra heeft recent gepubliceerd…Pittige knoflooksaus à la SandraMy Profile

 • Girls-Things

  Het is ook niet mijn favoriete bezigheid.
  Hier in huis maken we altijd de slaapkamers, badkamer en toilet schoon. En stofzuigen dan ook.
  Een ochtendje en dan is een groot deel van je huis weer schoon.

  • Jessica (author)

   Ja als ik mij even kwaad maak is het ook zo gedaan haha.

 • Chantal Janssen

  hahaha.. Heel herkenbaar!! Ik heb echt respect voor de perfecte huisvrouw, maar zelf wil ik niet alleen aan het poetsen en wassen zijn. Natuurlijk hoort het er wel bij!
  Chantal Janssen heeft recent gepubliceerd…Must have: wit zomer jurkje!My Profile

  • Jessica (author)

   Ja het hoort er wel bij, maar ik ben liever bezig met andere dingen

 • Ana Rita

  Oké, goed om te lezen dat ik niet de enige ben! Ik werk 40 uur per week, en de vrije tijd die ik dan heb besteed ik liever aan andere dingen dan schoonmaken en koken, waar ik echt een hekel aan heb. Ik ben in alle opzichten dus een slechte huisvrouw haha. Gelukkig heb ik een lieve vriend die het meestal doet, maar ik vind het toch wel erg sneu voor hem dat ik in dat opzicht totaal geen ‘wifey material’ ben. Ach ja, gelukkig vind hij me wel heel lief 😛

  • Jessica (author)

   Gelukkig dat we samen niet de enige zijn! Wat je zegt ik besteed mijn vrije tijd veel liever aan andere dingen. En als ik heb schoongemaakt is het een uur later alweer vies dat ik denk waar doe ik het voor?!

 • Corinne

  Haha, ik kan je echt geen tips geven. Herken me namelijk volledig in je blog!

  • Jessica (author)

   Hahaha, gelukkig iemand die zich wel herkent erin.

 • Silvy

  Hier is het echt evenwicht zoeken tussen werk, kinderen en het huishouden. Perfect ben ik niet, maar ik heb wel graag dat het netjes ligt. Een tip? Zet lekker luid de muziek op en dans gewoon gek terwijl je opruimt en gaat kuisen. Goed voor het humeur en de conditie! 🙂
  Silvy heeft recent gepubliceerd…Ik zag jou, je mag zijn wie je bent!My Profile

  • Jessica (author)

   Thanks voor de tip, muziek aan tijdens het schoonmaken is echt wel een must hier.

 • Sammy

  Ik hou van schoonmaken en doe het elke dag! Ik baal stiekem wel dat het een vicieuze circel is.. Ik heb wel een hekel aan koken!

  • Jessica (author)

   Haha, als ik voor je kook, kom jij schoonmaken bij mij ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge