De “Is het al bijna kerst?” TAG

is het al bijna kerst tag

Ja voor sommige is het nog heel ver weg, voor sommige kan de tijd niet snel genoeg gaan om de kerstboom op te kunnen zetten en van kerst te kunnen genieten. Persoonlijk kijk ik in de maand oktober en begin november nog helemaal niet uit naar kerst. Ik zit nog ver in mijn herfstdip en mis je zon, laat staan dat ik dan al aan kerst denk! Maar Tamara van The mommy diaries heeft vorig jaar de leuke “is het al bijna kerst?” tag bedacht en dit jaar vul ik hem voor jullie in!

Is het al bijna kerst?

Hoeveel dagen nog tot kerst?
Met vandaag erbij gerekend nog 54 dagen tot het eerste kerstdag, 25 december 2016, is!

Op een schaal van 1 tot 10, hoe erg kijk jij uit naar kerst?
Zoals net al gezegd kijk ik op dit moment nog niet heel erg uit naar kerst, geef het een 5. Aan de ene kant kan het me niet lang genoeg duren voor het kerst is, en aan de andere kant is het toch best wel een hele leuke tijd!

Wanneer zet jij de kerstboom op?
Even naar de kalender gekeken, maar ik denk dat ik de kerstboom tussen 6 en 9 december op ga zetten. Niet heel lang plezier van in eerste instantie, omdat we het weekend van 10 december weg zijn, maar als ik hem daarna pas op zet, kan je er zo kort van genieten!

Hoe ziet jou ideale boom eruit?
Een ideale kerstboom is toch wel een “echte” boom, maar dan wel super mooi gestroomlijnd, net als een kunstboom, die dus bijna niet te vinden is! Wij hebben een kunstboom, omdat ik de prijs voor een mooie echte boom belachelijk duur vind. Voor een beetje mooi boom ben je zo €50,- kwijt. Verder hangen er hele mooie rode en zilveren ballen in en wat glitterslingers. En veel lichtjes, maar geen LED!

Wat is je favoriete kerstliedje?

Wat vind jij echt niet kunnen met kerst?
Een op zijn kop hangende kerstboom! Waarom? Een witte kerstboom ook spuuglelijk, en ik vind dat je kerst niet voorbij kan laten gaan zonder cadeautjes en familie.

Naar welk kerstgerecht kijk jij het meest naar uit?
Dit wordt heel origineel, maar gourmetten en van die lekkere zelfgemaakte stoofperen erbij! Jammie…

Wat voor outfit draag je meestal met kerst?
Een leuk setje probeer ik altijd wel aan te trekken. Of dit nu een nette broek is met een top of een jurkje, dat maakt niet zoveel uit. Dit jaar zal ik mij nog niet prettig voelen in een jurkje dus dat wordt een nette broek met een top.

Hoe ziet jou kerst er over 25 jaar uit?
Hopelijk mag ik kerst over 25 jaar nog vieren, dan ben ik 50! Net iets jonger dan mijn ouders op dit moment zijn. Ik hoop dan aan tafel te mogen zitten met onze ouders, onze kinderen (met of zonder aanhang), en eventuele kleinkinderen, om het net zo te vieren als dat wij dat nu doen. Een heerlijk samenzijn!

Wat geeft jou het echte kerstgevoel? Is er een speciale traditie?
Het samenzijn vind ik heel fijn, cadeautjes voor elkaar kopen en die samen uitpakken. Heerlijk eten en nog wat spelletjes spelen. Als we het over het weer hebben, dan geeft sneeuw toch wel een echt kerstgevoel!

Dit was de is het al bijna kerst tag! Kijk jij al uit naar de kerst? En wil je deze tag invullen, link dan ook even naar Tamara haar blog!

Liefs Jessica, Life by Jess