Diary – vakantie Gran Canaria 2016

Met frisse tegenzin ben ik begonnen om dit artikel te schrijven. En die frisse tegenzin komt niet, omdat het een stomme vakantie was, maar omdat ik er niet zo heel goed tegen kan om na een vakantie weer in mijn eigen “echte” levensritme te komen. Ondanks dat alles wat ik heb in het “echte” leventje me echt heel veel plezier brengt, heb ik na zo een vakantie altijd erg veel moeite om weer op te starten, laat ik het zo maar noemen. 

Dan komt er ook nog eens bij kijken dat er een virus op mijn laptop zat, waardoor ik het artikel niet kon afmaken en ook niet online kon zetten! Bah het begint goed. Genoeg nu, over naar de diary, van een heerlijke vakantie op Gran Canaria samen met mijn moeder! 

IMG_0026

Zaterdag, vettrek naar Gran Canaria

Zaterdag 2 april, om 02:45 uur stonden mijn ouders bij ons voor de deur. Gelukkig hoeven wij maar een kleine 10-15 minuten te rijden voor wij op Schiphol zijn, waardoor we dus niet nog eerder ons bed uit moesten. Vincent ging ook mee om ons gedag te zeggen, hij zegt altijd: ik ga mee, zodat ik zeker weet dat jullie weg zijn! Fijne vent hé! Ze hebben ons afgezet en na het afscheid (waar ik ook niet goed in ben… brrr, ik kan ook niet echt genieten enkele dagen voor de vakantie, dan vind ik het lastig om mijn leventje hier achter te laten, van huis weg te zijn, de katten hier in goede handen overigens achter te laten).

De mannen zijn weer naar huis gereden en wij hebben achter de douane wat gedronken en nog wat tijdschriften gekocht. Om 05:10 uur gingen we de lucht in, exact op tijd! Zodra ik in het vliegtuig zit, ben ik om en is al mijn “vakantiestress” voorbij en kan ik gaan genieten! De vlucht duurde 4,5 uur.

Daar zijn we in Gran Canaria

Rond 11:30 uur (tijd in Gran Canaria, het is daar 1 uur eerder dan in Nederland) waren we in het hotel, onze kamer was al klaar! Super fijn, spulletjes uitgepakt en we hebben een rondje hotel gelopen en daarna even de boulevard op. We hebben gelunchd bij een Italiaans restaurant, super lekker!

IMG_0044

Het was nogal bewolkt, maar rond 15:00 uur trok het volledig open en was de zon ook meteen goed warm. Op de boulevard hebben we nog een heerlijk ijsje gegeten.

IMG_0047

Daarna hebben we aan het zwembad gelegen en na het avondeten zijn we op tijd naar bed gegaan, we waren allebei moe van de gebroken nacht. 

IMG_0027

We hadden een grote kamer, met als je binnenkomt een soort halletje, met rechts de badkamer, waar een bad in zat, een grote wastafel, een toilet en nog eens een inloopdouche! Ook de slaapkamer zelf was zeer ruim evenals het balkon. Het bed sliep erg lekker. Onderstaande foto is het uitzicht vanaf ons balkon. (Dit was toen wij net aangekomen waren, je ziet de bewolking goed hangen)

IMG_0034

Zondag en maandag

Zondag en maandag waren zwembad dagen, rond een uur of 10 werden we vaak wakker, zijn we gaan ontbijten, hebben we de zwemspullen gepakt en zijn we op ons bedje gaan liggen. Rond 2-3 uur zijn we vaak gaan lunchen om vervolgens rond 18:30 naar het terras te gaan voor een cocktail, daarna naar de kamer, douche omkleden en naar het avondbuffet. Om 21:30 uur had het hotel altijd een show, de ene was leuker dan de andere, vaak veel hetzelfde, alleen maar zang. Daarna vaak even op de wifi in de hal van het hotel en dan naar bed… Zwaar leven!!! 

IMG_0100

Dinsdag

Dinsdag zijn we ook rustig aan opgestart, na het ontbijt hebben we de bus gepakt naar Playa des Ingles. Hier heeft mijn moeder een “tour-de-yvanka” gegeven. Mijn zusje heeft 2 jaar geleden voor een half jaar in Gran Canaria gewoond. Mijn moeder kon mij nu laten zien waar ze heeft gewoond en heeft gewerkt in die tijd. Leuk om te zien! Zo weet ik ook waar mijn zusje het over heeft als je er wat over verteld. 

IMG_0054

Aan de boulevard hebben we nog een sandwich gegeten en zijn daarna (hoe luxe) met de taxi terug naar het hotel gegaan. (Dit is voor dit ritje, 2 euro duurder samen) Best wel luxe om gewoon voor het hotel afgezet te worden. 

IMG_0066

Meteen een mooi foto moment met de gave auto die voor het hotel stond. 

IMG_0062

Dit is de fontein voor het hotel, super mooi. 

Dinsdagavond hebben we gegeten in het Italiaanse restaurant van het hotel, dit was lekker, maar niet heel erg veel. De show was ook niet geweldig, dus we hebben nog even op de wifi gezeten en zijn daarna naar bed gegaan. 

Naamloos

Woensdag en donderdag

Woensdag en donderdag waren weer zwembad dagen, ik vind het heerlijk, wentel van mijn buik, maar mijn rug, en wentel weer terug! Heerlijk. Boekje erbij of muziek op. Ik heb ook wel een beetje een tik, dat mijn 2B’s (billen,borsten) wit zijn vind ik niet erg, maar ik hou niet van strepen van de bandjes van mijn topje of van het bandje van mijn bh sluiting! Dus elke dag even checken of ik geen strepen had haha en anders de volgende dag in de zon, ervoor zorgend dat de streep die zichtbaar was ook bruin werd! En ja het is me goed gelukt! Haha… Yes! 

IMG_0141

Vrijdag

Vrijdagochtend zijn we vroeg opgestaan, ja om 07:45 uur ging de wekker, wie verzint het op vakantie! Maar wat ben ik achteraf blij dat wij dit gedaan hebben. We wilde namelijk graag naar een stadje waar een markt was, en we wisten nog van de vakantie van 2008 naar Gran Canaria dat het ontzettend druk is op die markt. Vroeg op, vroeg ontbeten en vroeg met de bus naar het Puerto de Mogan. Om 9:30 uur waren we daar. Mooi havenstadje, met hele mooie straatjes, waar alle bloemen in bloei staan. 

IMG_0171

De markt was leuk om gezien te hebben, maar veel van hetzelfde. Na een lekkere vitamine-bom, zijn we met de bus terug gegaan naar het hotel. En wauw toen wij op de bus naar het hotel aan het wachten waren kwamen er bussen, afgeladen vol met toeristen naar het stadje. Dat is de reden waarom we zo blij waren dat we vroeg zijn gegaan, voor de mensen hoos. Op het gemak kunnen lopen en met een redelijk lege bus terug naar het hotel! 

IMG_0176

Verder was het vanaf vrijdagmiddag weer zwembad dag, even genieten van de laatste volle dag in het hotel. We hebben heerlijk nog gegeten ’s avonds. Waar we een heerlijke fles “wijn” hadden. Een rosé Frizzante. Een zoete rosé met een bubbel erin. Heerlijk! Alcoholist? Nee hoor, alleen maar 3 van deze flessen afgelopen week leeg gemaakt met ze 2e, + nog 1 fles witte wijn, en 3 cocktails ? 🙂 

IMG_0081

Zaterdag

Zaterdag hebben we na het ontbijt…  (onderstaand was een beetje mijn standaard ontbijt, in het teken van: op vakantie mag alles!)

IMG_0214

Na het ontbijt zijn we dus de koffers gaan pakken, wat altijd zo gebeurt is. Hebben we uitgecheckt en kon ik nog de laatste uurtjes van de zon genieten.

IMG_0186

Om 16:15 uur was de bus bij het hotel die ons naar het vliegveld bracht. En om 18:40 uur zijn we de lucht in gegaan, met een vlucht van 4 uur, die snel voorbij ging, waren we om 23:40 uur (Nederlandse tijd) op Schiphol, waar Vincent en papa ons op stonden te wachten. 

Wat een heerlijke vakantie !

Al met al heb ik echt een heerlijke vakantie gehad, het was heerlijk weer, het was erg gezellig samen met mijn moeder en ik ben weer helemaal bijgetankt voor de komende tijd.

Vandaag, woensdag mag ik weer aan het werk (2,5 dag deze week, dat zijn mooie dagen/tijden om weer in te komen haha)… 

We zaten trouwens, halfpension (ontbijt/diner) in:  “Hotel Lopesan Costa Meloneras Resort, Casino & Spa” … Onder andere te boeken bij Neckermann, waar wij een super fijne ervaring mee hebben gehad deze vakantie. Dit hotel krijgt een 9.1 op Zoover en is zeker een aanrader! 

Waar gaan jullie gaan heen op vakantie, hebben jullie dit jaar al iets op de planning staan? 

Liefs Jessica

Instagram,  Facebook en Bloglovin

3 comments

  • Mèlanie

    Ik zag het al dat je in Maspalomas zat, heerlijk. Ondertussen ben ik nu zo’n 6x op Gran Canaria geweest, maar nog nooit in dit hotel. In september gaan wij naar Curacao toe. Ik kan niet wachten

    • Jesje91

      Ja voor mij was dit de tweede keer op Gran Canaria, maar zeker niet de laatste keer! Dit hotel is echt een aanrader, dus als je nog eens gaat, zeker even naar kijken. Wauw een trip naar Curacao, dat lijkt me ook echt heel gaaf. Alvast heel veel plezier.

  • Pingback: Happiness by Jess | Life by Jess

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge