Creaties by Jess van de naaicursus

Enkele weken heb ik een naaicursus gevolgd. Super leuk om te doen en weer wat nieuws te leren. Vandaag neem ik jullie mee naar (bijna) alle creaties die ik heb gemaakt. Er mist er nog een en dat is mijn zelf gemaakte joggingbroek, welke ik nog moet afmaken met elastiek. Deze creatie volgt later!

Creaties by Jess

Tijdens de proefles mocht ik kiezen uit 3 dingen. Ik ben gegaan voor de draagtas, welke ik nog niet in gebruik heb, moet ik maar eens gaan doen! De stof mocht ik bij haar uitkiezen, zodat ik niet zelf een stof hoefde aan te schaffen, mocht ik erachter komen dat ik het niet leuk vond, had ik tenminste geen geld uit gegeven aan alle spullen die ervoor nodig zijn.

Naaicursus creaties, crea-cross

Thuis ben ik wat gaan stunten met een stof die ik nog over had. Ik wilde heel graag een babylegging maken, het lijkt me leuk om dit te kunnen om later, als wij ooit kindjes mogen krijgen, enkele leggings zelf te kunnen maken. En misschien kan ik mijn creaties wel als kraamcadeau geven, maar daarvoor moet ik nog even oefenen!

Naaicursus creaties, crea-cross

Tijdens de naaicursus heb ik het broekje hieronder gemaakt. Het was een wat lastiger model, door de band aan de onderkant bij de pijpen. Ook was het natuurlijk niet de makkelijkste stof die ik uitgekozen had om deze creatie mee te maken. Het is een hele dikke stof met ook best wel rekbaar is! Maar voor een eerste creatie onder de naaimachine ben ik super tevreden!

Mijn beste vriendin was tijdens het stoffen shoppen mee, en gezien zij gek is van planeten en dergelijke vond zij deze stof natuurlijk helemaal het einde! Ik besloot een stuk stof hiervan mee te nemen zodat ik een kussenhoes voor haar kon maken, met rits om het wat “moeilijker” te maken.

Uit zeer betrouwbare bron weet ik dat ze elke avond slaapt met het kussen en dat deze als ze straks haar eigen huisje heeft heel mooi als decoratiestuk op de bank komt te liggen! Of in haar bed, wat ze zelf wilt!

Wat vonden jullie van mijn creaties? Ik ben heel trots op mijn creaties, allemaal zelf gemaakt, met hulp, maar de kritische Jess is wel heel trots!

Kunnen jullie omgaan met de naaimachine? En hebben jullie al veel creaties gemaakt, wat zoal?

Liefs Jessica, Life by Jess