Weekend weg camping de Leistert in Roggel, Limburg

Vorig jaar zijn we met Vincent zijn vader en zijn vrouw naar Roggel in Limburg gegaan. Zij stonden op de camping en wij zaten een weekend in een huisje. Dat is zo goed bevallen dat we dat dit jaar weer hebben gedaan, alleen was Vincent zijn zus er ook met haar gezin. Een weekend met z’n 8e, voor het 5 jarig jubileum van het huwelijk van Vincent zijn vader. Ik neem jullie mee naar Roggel in Limburg, op Camping de Leistert.

Weekend weg op Camping de Leistert

Donderdag

Vincent is donderdagochtend met zijn vader mee naar Limburg gereden, dan kon hij helpen met het opzetten van de caravan en de voortent. Ik zou eigenlijk vrijdag pas komen na het werk, alleen ik had toch de vrijdag vrij geregeld. Donderdag ben ik na het werk om 16:30 uur in de auto gestapt richting Limburg.

Weekend weg op Camping de Leistert in Roggel Limburg (1)

Hier kwam ik om 19:15 uur aan en ik kon gelijk aanschuiven bij het eten. Vincent zijn vader had thuis al Bami gemaakt en nu opgewarmd. Heerlijk! We zijn nog even snel naar de supermarkt gegaan om wat drinken te halen. Rond 21:00 uur zijn we naar het eigen huisje gegaan, kapot was ik na zo een reis. Even alle spullen uitgeruimd, dat we niet uit de tassen moeten leven de komende dagen.

Vrijdag 

Om 8:00 uur waren wij wakker. We hebben onze spullen gepakt om te gaan douche in het gebouw voor de campinggasten. Om 9:30 uur zaten we aan het ontbijt in de caravan bij Vincent zijn vader. We wilde op tijd eten, want ik wilde graag naar de outlet in Roermond.

Weekend weg op Camping de Leistert in Roggel Limburg (1)

Hier zijn we dan ook heen gereden om half 11. Het was wel leuk om te zien, maar ik koop eigenlijk nooit iets daar. Meer omdat al die merk kleding te klein is voor mij. We hebben een rondje gelopen en toen waren we er eigenlijk wel klaar mee.

Weekend weg op Camping de Leistert in Roggel Limburg (1)

Op naar Duitsland, want daar zaten we toch naast. Even wat “boodschappen” doen. Zoals scheermesjes voor Vin, douchegel en natuurlijk even langs de drankafdeling lopen. Altijd leuk om te zien hoeveel verschillende dingen ze daar hebben.

Weekend weg op Camping de Leistert in Roggel Limburg (1)

Als je in Duitsland bent en er is braadworst, kan je dat niet laten gaan natuurlijk. Dus hup braadworst eten!

Weekend weg op Camping de Leistert in Roggel Limburg (1)

Rond 3 uur waren we weer op de camping. Vincent zijn zus en haar gezin waren er ondertussen ook. Ik ben in ons huisje gaan chillen en Vincent is met zijn neefje en nichtje gaan zwemmen. Er moest natuurlijk ook gegeten worden en dat werd een patatje met een snack. Jammie! Na het eten, even alles opgeruimd, het eten laten zakken en toen was het tijd voor een spelletje Keezen.

Weekend weg op Camping de Leistert in Roggel Limburg (1)

Jullie weten het ondertussen wel, een vakantie/weekend zonder Keezen is geen vakantie/weekend haha. Het leuke van nu was, dat we het met zeven personen gingen spelen. Gelukkig vond iedereen het leuk om te doen. Je snapt wel dat een spel met zeven personen lang duurt, dus na het spelletje Keezen zijn we allemaal richting ons eigen huisje gegaan.

Zaterdag

We hadden afgesproken dat we om 9:00 uur zouden gaan ontbijten met z’n alle. Iedereen was er al toen ik aan kwam kakken haha, maar goed ik was er om 9:00 uur dus niet te laat! Iedereen ging zwemmen, maar mijn schoonzus en ik hadden daar geen zin in en wilde wel iets gaan doen.

Weekend weg op Camping de Leistert in Roggel Limburg (1)

Samen zijn we vertrokken naar België, op naar Maasmechelen naar de outlet. Ja alweer een outlet haha. Het was heel erg gezellig met z’n tweetjes, lekker rond gekeken en koffie gedronken. En even lunchen met een echte Belgische wafel! Hmmm wat was die lekker!

Weekend weg op Camping de Leistert in Roggel Limburg (1)

Rond half 4 waren we weer terug in op Camping de Leistert en heb ik nog met Vincent en de kinderen een spelletje Keezen gedaan. Super leuk dat hun het snappen en ook zo leuk mee doen. Daarna ben ik even naar het huisje gegaan, even chillen. Via internet heb ik een aflevering met Open Armen gekeken, wat een mooi programma.

Weekend weg op Camping de Leistert in Roggel Limburg (1)

Toen was het alweer tijd om te gaan eten. Samen met z’n alle zijn we uiteten geweest in het restaurant op de camping. Erg lekker, maar het duurde allemaal wel wat lang (niet gewend van dat restaurant). Na het eten hebben we nog even een kop thee in de caravan gedaan en daarna was het mooi geweest. Op naar ons schattige huisje en alvast wat spulletjes inpakken.

Weekend weg op Camping de Leistert in Roggel Limburg (1)

Kennen jullie dit nog waarmee ik op de bank lig? Even terug naar vroeger!

Zondag

Ja verklaar ons voor gek, maar om 8 uur stonden we allebei alweer naast ons bed, laatste dingen ingepakt en alles in de auto gezet. Voor 10 uur moesten we uitgecheckt zijn, best wel vroeg eigenlijk. 11 uur is dan toch wel een mooiere tijd. Ook Vincent zijn zus moest voor die tijd uitgecheckt zijn, dus om kwart voor 10 zaten we met z’n alle aan het ontbijt.

Vincent, zijn zus en de kinderen zijn gaan zwemmen, en ik ben even lekker gaan douche. Nouja lekker, de vrouwen douches waren ijskoud, dus hup me hebben en houden meegesleept naar de mannendouches. Gelukkig waren die wel lekker warm. Wel heel handig wat Camping de Leistert gedaan heeft is, dat de douches het maar 6 minuten doen en daarna uitgaan. Je red het eigenlijk ook wel prima om te douche in 6 minuten.

Na het douche ben ik in de caravan dit artikel alvast gaan schrijven en om 1 uur was iedereen terug. Nog even afsluiten met een broodje hotdog en daarna was het tijd om te gaan.

Tijdens het weekendje weg heb ik op marktplaats voor Vincent gekeken naar Warsteiner glazen (deze spaart hij namelijk). Mijn bod werd geaccepteerd en aangezien wij langs de woonplaats rijden van de verkoper, hebben we hem daar meteen opgehaald. Vin weer blij, weer een extra glas in zijn collectie welke hij nog niet heeft.

Zondagavond, we zijn weer thuis bij de katten en de auto staat weer bij mijn vader voor de deur. Wat is het weekend op camping de Leistert in Roggel snel voorbij gegaan, maar wat was het gezellig. Bedankt familie voor de leuke dagen, volgend jaar weer?

Liefs Jessica, Life by Jess

13 comments

 • Lien

  Ha, Maasmechelen Village, altijd een keertje leuk he! Een leuk uitstapje hebben jullie gemaakt!

 • Cassandra

  Hi lieverdje, wat een leuk en gezellig weekendje weg hebben jullie samen gehad! Ziet er echt mega gezellig uit!

 • Nathalie - Volgmama

  Wat een leuk knusje huisje hadden jullie op de camping. Wat gaat de tijd dan altijd snel he als je het leuk hebt.

 • Eke

  Oh Breezer! Zo’n beetje het enige alcoholische drankje dat ik lekker vind! Is Maasmechelen leuker en anders dan Roermond?

  • Jessica (author)

   Ja vind ik wel. Maasmechelen vind ik groter, tevens gratis parkeren (al is Roermond maar 3 euro). Alleen vind dat er weinig eet en drink gelegenheden zijn in Maasmechelen.

 • Joandi Loes Tholen

  Wat zag dit er een leuk en gezellig weekend uit! Klinkt heerlijk!

 • esther

  Wat toevallig! We wilden in de herfstvakantie naar Hof van Saksen maar er is geen huisje voor 4-6 personen meer. Nu zagen we De Leistert met goede beoordelingen op Zoover en willen daar misschien naar toe. Voor mij is hygiëne heel belangrijk, wat is jouw ervaring? Wel veel te doen zo te zien! Leuk!
  esther heeft recent gepubliceerd…Hipinderegen: smile when it’s raining!My Profile

  • Jessica (author)

   Ervaring met Leistert, zeer goed. Vriendelijk personeel, de gebouwen om te douche zijn super schoon, echt heel erg netjes. Best veel gebouwen om in te douche en je zal nooit ver hoeven te lopen hiervoor. Echt een mooie camping.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge