Buiten spelen met een dreumes

Buiten spelen met een dreumes

Als ik straks een eigen huis heb gekocht, hoop ik dat er een tuin bij zit waar ik samen met Abby heel veel plezier van ga hebben. Ik vind het heerlijk om met haar buiten te zijn. Laatst was ik bij een vriendin en zij had een glijbaan en een trampoline in de tuin staan. Hartstikke leuk voor de kindjes en zo ben ik gaan denken aan wat ik later graag zou willen voor Abby in de tuin. Welke activiteiten ondernemen wij nu met buiten spelen en wat vindt Abby leuk?

In de tuin

Abby vindt een glijbaan echt helemaal leuk op dit moment. Dit zou ik heel graag in de tuin ook voor haar willen, zodat ze lekker kan gaan glijden. Wel vind ik die losse glijbanen soms wat eng/spannend. Hoe gaaf zou het zijn als er een houten speeltoestel in de tuin kan komen te staan. Met een huisje erbij en dat ze vanuit daar naar beneden kan glijden. Vanuit dat oogpunt ben ik mij eens aan het oriënteren op houten speeltoestellen kopen. Je hebt zoveel mooie producten, genoeg om uit te kiezen. Heerlijk kom daar voor rond te kijken in ieder geval.

Buiten spelen in de tuin

Verder vindt ze de zandbak ook heel erg leuk om in te spelen. Deze heeft ze voor haar verjaardag gekregen van mijn ouders. Een roze schelp. Geregeld zit ze daar in te spelen. Dan wilt ze het zand gaan weggooien en zit alles in haar haren en in haar romper. Heerlijk toch als je zo kan spelen.

Met water spelen blijft ook een leuke activiteit met haar. Ik moet binnen in huis ook altijd opletten met de waterbak van de katten. Ze rent er als een gek op af en kiepert zo die hele bak over zichzelf heen. En een lol dat ze dan heeft. Heel leuk, maar niet op dagen dat je haar weg moet brengen naar het kinderdagverblijf en zelf moet gaan werken.

Buiten spelen

Zelf vind ik het belangrijk dat ze elke dag wel eventjes buiten is geweest. Ik probeer hier in de buurt ook vaak een stukje te wandelen, zodat ik ontdekt waar er allemaal speeltuintjes zijn. Zo kan ik met haar de speeltuintjes wat afwisselen en heeft ze elke keer weer nieuwe uitdagingen als het gaat om de speeltoestellen.

Uiteraard is de bal ook erg in trek. Dat is ook een van de weinig woorden die ze kan zeggen op het moment. Ballll maakt ze er van. Super lief! Rollen, schoppen, gooien alles is leuk. Ik heb wel eens een fles met water buiten gezet en dan gingen we daar tegenaan rollen met de bal. Fantastisch vond ze het. Omdat ze ook zag wat er gebeurde als ze de bal tegen de fles aan rolde/schopte, bleef ze het herhalen!

Wat voor activiteiten doen jullie veel met het buiten spelen? Ik heb er ook nog wel eens aan gedacht om te stoep krijten, maar Abby stopt nog van alles in haar mond. Dat leek mij dus voor nu nog geen goede optie. Hebben jullie nog tips voor mij met betrekking tot buiten spelen? En waar moet ik straks op letten met het indelen van een tuin kindproof?

Liefs Jessica, Life by Jess