Bucketlist van 10 jaar geleden

Een bucketlist van 10 jaar geleden? Jess wat moet je daar nu weer mee? Nou dat ga ik jullie vertellen. 31 december 2009 hebben mijn zusje, een vriendin van haar, mijn ex en ik een bucketlist op papier gezet om vervolgens dit lijstje in een gesloten envelop bij mijn ouders in de kast te leggen. Nu dus bijna 10 jaar later, hebben we de enveloppen geopend en konden we zien wat er op onze bucketlist van 10 jaar geleden stond. Bij het openen van de envelop was ik bijna een soort van zenuwachtig. Wat staat er ook alweer op, zijn er dingen uitgekomen of helemaal niks? Ik neem jullie mee naar 10 jaar geleden, mijn dromen, mijn beeld voor wat ik graag had willen bereiken/doen.

Reizen

Rondreis Amerika – NY/Hollywood/Beverly Hills/Los Angelas/Las Vegas/Miami

Nou we kunnen wel stellen dat dit item van de bucketlist toch wel uit is gekomen! Inmiddels ben ik al 3x in NY geweest en hebben we natuurlijk vorig jaar de rondreis door Amerika gemaakt waarbij we alle steden gezien hebben die ik hierboven heb genoemd. Behalve Miami, maar die blijft nog op de bucketlist staan. Nog steeds ben ik super blij dat wij deze reis hebben mogen/kunnen maken. Wat was het gaaf, wie weet doen we het ooit nog eens over met Abby!

Amerika rondreis highway 1, bucketlist van 10 jaar geleden

Naar Argentinië – Buenos Aires

Helaas nog niet geweest. Ik weet ook wel waarom dit op mijn bucketlist van 10 jaar geleden staat. Het was namelijk de tijd van de serie “Julia’s tango” en dat speelde zich af in Buenos Aires. Ik was helemaal gek van die serie en heb zelfs toen nog een keer een prijsvraag gewonnen waardoor ik een jurk uit de serie kreeg opgestuurd! De jurken uit de serie kwamen namelijk van de winkel Steps. Heb de jurk alleen nooit aangehad, ken je dat haha…

Voertuigen

Motorrijbewijs en motor

Vink, check! Op mijn 19e heb ik mijn motorrijbewijs gehaald en vlak daarna heb ik een eigen motor gekocht. Helaas heb ik er niet heel lang van kunnen genieten. Vincent heeft namelijk een ongeluk gehad met mijn motor. Motor aan stront, maar gelukkig Vincent niet! Motor komt wel weer een keer. Ik moet eerlijk bekennen dat ik er nu ook weinig behoefte meer aan heb. Vorig jaar heb ik nog wel een keer een motorrijles genomen, om te kijken of ik het niet verleerd was. Opstappen en rijden, voelde weer zo vertrouwd.

Eigen auto 

En dan het liefste een Volkswagen New Beetle/Renault Megane/Volkswagen Touareq. Nou een ding kan ik je wel vertellen en dat is dat mijn auto voorkeur drastisch veranderd is. Nooit dat hier een fransman in huis komt haha, dus waar die Renault vandaan kwam? Ik zou het niet weten. Haha, zo zie je maar hoeveel er kan veranderen in 10 jaar tijd. Op dit moment rijden wij een Mazda 3, een model uit 2006. Rijdt super en deze auto heeft een grote kofferbak en daar kan de kinderwagen heel makkelijk in. In de loop van de jaren zullen we wel gaan kijken voor een hogere/grotere auto, maar voor nu is dit echt een prima auto!

Jetski rijden/varen

Helaas nog niet gedaan. Het lijkt me nog steeds wel heel vet om te doen, wie weet gaat het ooit nog eens gebeuren!

Dieren om eigenaar van te zijn

Een Ricky poes

Laat ik jullie even uitleggen wat een Ricky Poes is haha… Mijn ouders hadden vroeger een grijze Britse korthaar die heette Ricky. Vandaar een Ricky Poes. Nu is dit wel iets wat is uitgekomen van die bucketlist van 10 jaar geleden. Alleen hij is maar voor heel even uitgekomen. Wij hebben namelijk twee Britse kortharen gehad, met helaas allebei de dodelijke ziekte FIP. Dobby van 7 maandjes toen we hem moesten laten inslapen en Harvey was net 5 maandjes. Super veel pech. Het is nog steeds een wens om zo’n katje in huis te hebben, maar we durven beide niet meer zo goed. Bang om weer die pijn te moeten doorstaan, ondanks dat het twee keer pech was en niemand er wat aan kan doen.

bucketlist van 10 jaar geleden, wakker maken, de 16 best gelezen artikel van 2016

Eigen paard

Tuurlijk als paardenmeisje staat er een eigen paard op je bucketlist. Mijn zusje zat ook op paardrijden en ik weet wel dat onze ouders nog wel eens gekeken hebben naar de mogelijkheden voor een eigen paard, welke we dan samen zouden verzorgen. Het was gewoon niet iets wat voor ons op dat moment haalbaar was qua tijd. Nog steeds is dat buiten de kosten het grootste minpunt van een eigen paard. Dat vind ik althans, of nouja laat ik het beter zeggen, ik wil daar niet de tijd voor vrijmaken. Inmiddels ben ik ook alweer 6 jaar gestopt met paardrijden en ik heb het sindsdien ook niet gemist.

Vlaamse reus

Ook zo’n droom die nooit is uitgekomen en denk ook nooit meer uit gaat komen. Laat ik zeggen, hij hoeft niet meer zo nodig uit te komen. Als Abby later zegt, mama ik wil een konijn ben ik de laatste die nee zegt. Maar een Vlaamse reus hoeft dan echt niet haha… Ik heb 7 jaar geleden 3 konijntjes gehad en dat was mooi voor toen. Nu hebben we twee katten als draakjes.

Bucketlist van 10 jaar geleden

Zwemmen met dolfijnen

Dit was het enige punt waarvan ik zeker wist dat dit erop stond! Helaas is dit nog niet uitgekomen, maar ik wil dit nog wel heel graag. Toch maar eens naar een land op vakantie waar dit kan. Heeft een van jullie dit wel eens gedaan? En waar was je toen?

Koala vasthouden

Waarom dit op mijn bucketlist van 10 jaar geleden staat geen idee. Maar het is ook nog niet uitgekomen en het zal ook niet meer op een volgende bucketlist komen te staan, haha, vreemd iets!

Trouwen, twee kindjes, huis met tuin (liefste met een rieten dak)

Ja je kan maar een wensenlijstje hebben he. We zijn getrouwd, we hebben een heel mooi huis met een tuin en we hebben een super mooi lief kindje. Hoe gezegend wil je zijn. Dat rieten dak, ja dat is mooi maar vaak ook niet te betalen. Ik ben super blij met wat we nu hebben. We hebben ondertussen zoveel naar ons zin gemaakt. Volgend jaar gaan we nog een grote verbouwing doen en dan zijn we voorlopig klaar met alle verbouwingen!

trouw foto's, 5 jaar samen

Kur op muziek rijden voor publiek

Daar is het paardenmeisje in mij weer. Dit is nog niet gebeurt, maar het lijkt me nog steeds ontzettend gaaf om te kunnen doen. Met een paard wat heel mooi kan lopen en zelf aangekleed in de echte dressuur kleding. Ja hoor ik zie mijzelf al gaan, maar of dit ooit nog gaat uitkomen, vermoedelijk niet of ik moet straks weer eens de paardrijd geest krijgen.

Er staan nog wat algemenere dingen op mijn bucketlist, zoals een baan hebben met een leuk salaris, gelukkig en gezond zijn en veel leuke dingen blijven doen. Check! Ik vond het echt heel leuk om deze bucketlist van 10 jaar geleden weer te zien. Dan ook nog het feit dat er zoveel al wel is uitgekomen, ondanks dat ik echt niet meer wist wat er op stond. Heel bijzonder. Hebben jullie dit wel eens gedaan? Wij zijn van plan zo’n lijst weer te maken maar dan voor een tijdsbestek van 5 jaar. Wie doet er met mij mee? 

Liefs Jessica, Life by Jess