Brief aan mijzelf voor als ik 30 jaar ben

Brief 30 jarige ik, 30 jaar

De een schrijft een brief naar haar vroegere ik, maar het lijkt mij leuk en bijzonder om een brief te schrijven naar mijn 30 jarige ik. Over 4 jaar en 3 maanden word ik 30 jaar. Het klinkt best nog wel heel ver weg, maar voor je het weet zijn die jaren alweer voorbij. Wie hoop ik dat ik ben, en wat hoop ik meegemaakt te hebben? Hier de brief aan de 30 jarige Jess!

Hoera je bent 30 jaar geworden Jess!

Lieve Jess, vandaag is de dag dat je 30 jaar geworden bent! 30 jaar geleden kwam je op 5 juli 1991 ter wereld, een hele warme dag zoals je moeder je zal vertellen… Ik ben zo benieuwd hoe het met je gaat. Natuurlijk hoop ik dat alles goed gaat en dat je geen moeilijke tijden hebt meegemaakt, maar iedereen weet dat je ups en downs in het leven hebt, zo ook jij.

Kira (1) getrouwd fotoshoot

Je bent toch nog steeds samen hé met die schat van een man Vincent! Een harde werker, maar als er iets met zijn vrouwtje is dan gaat hem dat aan het hart. Je bent inmiddels alweer 7 jaar getrouwd, jeetje wat gaat het hard! Heb je je jurk nog een aantal keer aangehad? Doen Jess, want het is zo een fijn gevoel.

Heeft jullie huis iets meer sfeer gekregen? Ik hoop echt voor je dat het gelukt is om sfeer in jullie huis te krijgen, met een kleurtje op de muur! Oké Jess, heb je het wel volwassen gehouden als er een kleur opzit? Niet je favoriete fel groene kleur van vroeger? Zitten die gave groene tegels trouwens nog steeds in je keuken? Zijn alle grote verbouwingen klaar of ligt er nog heel veel op stapel? Hopelijk mag je al genieten van een nieuw toilet beneden en wie weet al een toilet boven, wat zou dat fijn zijn!

Wie ben je nu?

Ben je met je 30 jaar nog steeds aan het bloggen op Life by Jess? Want wat was je lekker bezig 4 jaar geleden. Haal je er nog steeds zoveel plezier uit? Je zal ontzettend gegroeid zijn in je Nederlandse taal, dat kan bijna niet anders! Ook zal je heel goed weten waarvoor je op dit moment staat, wat je wilt en wat je wilt bereiken.

Je weet wie je bent, een lieve, spontane, gezellige vrouw. Een vrouw die lieve vrienden om zich heen heeft en die nog steeds op elk moment voor hen klaar staat. Voor vrienden ga je door het vuur, zoals je altijd gedaan hebt. Trek je wel op tijd aan je rem, want je wil ook nog wel eens te ver gaan voor een ander en jezelf totaal vergeten.

Brief 30 jarige ik, 30 jaar

De vriendschap met je beste vriendin S. zal er nog steeds zijn. Jullie zullen ongetwijfeld wat hobbels op jullie pad gehad hebben, maar de vriendschap is sterk. Je mag ontzettend trots zijn op wat jullie samen hebben. Op het moment dat ik dit schrijf zitten jullie beide in een andere levensfase, de een is net single en is zichzelf opnieuw aan het ontdekken en de ander is al even gesetteld en wilt heel graag een kindje verwelkomen. Het zal niet altijd even makkelijk zijn om op dezelfde golflengte te zitten, maar zolang je eerlijk bent geweest, komt het goed! Weet je nog, eerlijkheid duurt het langst en een ander kan niet ruiken wat jij voelt of denkt Jess, maar dat heb je ondertussen wel geleerd mag ik hopen haha…

Je grootste wens

Ik hoop zo ontzettend veel dat jou (jullie) grootste wens is uitgekomen en dat je mama mag zijn. Misschien ben je op dit moment wel zwanger of net bevallen, maar wat hoop ik dat je mag genieten van een leven met een kindje(s).

Die stomme PCOS die je in de weg staat. Alle ziekenhuisbezoeken die er aan vooraf gingen. De eerste jaren heb jij je er zo goed doorheen geslagen! Je hebt vast alle behandelingen ondergaan met een lach en de vraag of ze al iets aan het doen waren?! Want Jess jij bent een sterke bikkel harde vrouw. Maar lieve Jess denk wel aan jezelf, het is niet niks wat je allemaal hebt moeten doorstaan. Hormonen in je lijf, minimaal 1 keer in de maand naar het ziekenhuis in Amsterdam. Misschien wel vaker, naar mate je verder in het traject kwam.

Ondanks dat je heel stoer bent, je mag ook best eens verdrietig zijn om het feit dat het niet zo gaat als je had gehoopt of gedacht. Je mag ook verdrietig zijn om het feit dat er overal maar babyboom voorbij komen. Je bent een open persoon, je wilt het taboe rondom niet/moeilijk zwanger kunnen worden helpen te doorbreken. Maar dit wilt ook zeggen dat je ongetwijfeld veel vragen hebt gehad, je hoeft dit niet altijd te beantwoorden en je hoeft niet altijd alles te vertellen als je hier geen zin in hebt! Denk aan jezelf lieve Jess.

Lieve Jess, ik hoop dat je heel veel mooie dingen mee hebt mogen maken en dat je veel mooie herinneringen hebt gemaakt de afgelopen jaren. Je bent een prachtige vrouw onthoud dit goed! 

Heel veel liefs, van je 25 jarige ik. 

Liefs Jessica, Life by Jess

22 comments

  • Jessica (author)

   Thanks! Hahaha ik heb ook niet het idee dat je “zoveel” ouder bent hahaha

  • Jessica (author)

   Dank je wel, ja dat is de bedoeling om dan te kijken wat mijn wensen voor mijzelf waren en hoe het daarmee is.

 • doreen

  jess, prachtig geschreven lieverd. ik weet zeker dat je dromen uit zullen komen.

 • Bianca

  Heel mooi geschreven, wens je sowieso veel succes met je PCOS (heb dat zelf ook) x

  • Jessica (author)

   Dank je wel kan ik op jouw blog jou ervaring vinden met PCOS?

 • cassandra

  Wat grappig bedacht! Je leest idd veel over de vroegere ik, maar deze had ik nog niet gezien. origineel!

  • Jessica (author)

   Thanks! Vond het bijzonder om te schrijven.. en beter in te denken dan naar mijn vroegere ik.

 • Kiran

  Mooi geschreven. Ben benieuwd hoe je ernaar kijkt als je 30 bent! Ik heb zelf ook weleens een brief geschreven naar de (recente) toekomst toe. Dus bijvoorbeeld over een jaar op 1 januari. Dat vond ik altijd veel interessanter dan de standaard goede voornemens ;-).

  • Jessica (author)

   Dat is ook wel een hele mooie insteek! Ik maak wel goede voornemens, maar om ze in een brief te verwoorden is ook heel mooi!

 • maddy

  Wat leuk bedacht! Orgineel ook, je leest vaak inderdaad over je vroegere ik. Vind dit erg leuk!

 • Fleur

  Leuk idee om straks te lezen als je echt 30 wordt. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat 30 worden iets is wat heel fijn is en je niet hoeft te vrezen

  • Jessica (author)

   Ja ik kijk er nu al naar uit om hem dan weer te lezen! Ik vind 30 worden niet erg, was een mooie leeftijd het dichtstbij

 • Merel

  Ik hoop ook heel erg voor je dat je een kindje mag verwelkomen binnen de komende jaren. En dat ze toch iets vinden om de pcos te onderdrukken als je probeert zwanger te raken. Leuk geschreven, waardevol voor over een paar jaar! Ook om te zien hoe je nu in het leven staat.
  Merel heeft recent gepubliceerd…De straatkrantverkoper: ik word er een beetje ongemakkelijk vanMy Profile

  • Jessica (author)

   Dank je wel! Het enige wat ze nu weten en wat ik ook heb gemerkt is dat de pil de symptomen van pcos onderdrukt…

 • nancy

  Ik gun het je zo om een mooi wondertje te mogen verwelkomen. Ga je deze brief ook uitprinten en ergens bewaren? Op zo’n plek waar je hem over enkele jaren weer eens tegenkomt.

  • Jessica (author)

   Dank je wel! Ja ik ga hem zeker uitprinten en ergens bewaren. Dan over een paar jaar terug lezen om te kijken hoe ik dan in het leven sta.

 • Nicky

  Mooi geschreven Jessica! Ik hoop dat je grote wens uit mag komen. En voor nu: geniet van het leven en van het nu. Maak van elke dag iets moois. Dan kun je over 5 jaar terugkijken en zeggen: wat heb ik mooie jaren gehad als twintiger 🙂

  • Jessica (author)

   Thanks voor je mooie woorden. Ik geniet zeker van elke dag en van het leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge