Boter & Bloem

Boter & Bloem

Ken je dat gevoel dat je ontzettend graag iets lekkers wilt bakken maar even inspiratieloos bent? Ik wel in ieder geval. Soms zit ik me rot te zoeken naar recepten die mij wel leuk en lekker lijken om te maken. Als ik dan wat heb gevonden, kijk ik naar de ingrediëntenlijst en dan ben ik er alweer klaar mee door de vele verschillende soorten ingrediënten die erin moeten. Waar je dan ook vaak maar 1 eetlepel van nodig hebt, maar waarvoor je wel 500 gram moet aanschaffen. Toch Ik wil ook wel eens wat anders bakken dan de standaard kwarktaart of de appeltaart die ik vaak maak. Dit zal vanaf nu een stuk makkelijker gaan, want ik heb Boter & Bloem ontdekt!

Boter & Bloem

Hoe leuk is de naam al? En het concept is nog leuker. De Hellofresh, maar dan met bakrecepten. Ik vind het echt een geniaal idee en heb dan ook meteen twee recepten inclusief producten besteld. Wel hoop ik voor de toekomst dat de keuze mogelijkheid wordt uitgebreid, nu staan er nog maar zo’n 8 recepten op en best veel “standaard” recepten ook nog. Zo’n concept lijkt me juist heel fijn voor recepten die je niet zo standaard zijn en voor recepten zoals hierboven beschreven, waar je heel veel kleine hoeveelheden ingrediënten voor nodig hebt.

Boter & Bloem

Nadat ik de recepten besteld had, kon ik ook kiezen op welke datum ik het wilde laten afleveren. Erg handig als je het alvast besteld wilt hebben voor een verjaardag bijvoorbeeld. Dan is dat alvast een vink op je checklist. Ik heb het tijdens mijn vakantie in Landal ’t Loo besteld, en dus had ik voor een afleverdatum gekozen wanneer wij weer thuis zouden zijn. En daar was het bakpakket! Het is een feestje om uit te pakken, de producten zitten ieder voor zich netjes verpakt en ik kreeg meteen zin om aan de slag te gaan.

Mijn eindresultaat

En dan nu, wat heb ik besteld, hoe was de uitleg over de bereidingswijze en het belangrijkste is het lekker geworden? Ik heb Brownies besteld en Worteltaart. De brownies heb ik afgelopen week gemaakt. Wat een verademing, alle producten zitten al in de juiste hoeveelheden verpakt, waardoor je dus gewoon kan beginnen, zonder eerst alles af te moeten meten! Echt een groot pluspunt! De stappen voor het bereiden zijn heel duidelijk omschreven door Boter & Bloem en dat maakt het makkelijk om alles te volgen en juist te doen. Je kan er ook nog een klein beetje je eigen twist aan geven. Zo zaten er walnoten in het pakket, maar die heb ik niet allemaal gebruikt. Je kan natuurlijk ook nog andere noten toevoegen of de noten helemaal weg laten. Ieder zijn smaak.

Mijn Brownie was erg goed gelukt! Jammie hij was echt lekker. De worteltaart ga ik aankomende week maken. Dit heb ik een beetje verdeeld, anders heb ik straks als ontbijt brownie, als lunch worteltaart en als avondeten een beetje van allebei. Volg mij op Instagram, dan zie je het resultaat van de week ook van de worteltaart!

Liefs Jessica, Life by Jess