#Boektober een nieuwe challenge voor mij

#Boektober

Begin 2016 heb ik voornemens gemaakt voor mezelf. Hierin stond ook dat ik minimaal 10 boeken dit jaar moest lezen van mezelf. Ter ontspanning maar ook voor mijn woordenschat. Nu heb ik het al wel gehaald, met 10 tot 12 boeken dacht ik, maar sinds die ook uit zijn heb ik mijn e-reader niet meer aangeraakt. Toen zag ik ineens #Boektober voorbij komen, alsof de boeken me roepen.

#Boektober challenge

Elke keer denk ik, Jess je moet weer gaan lezen. Of als ik straks thuis zit van de operatie kan ik mooi veel boeken lezen. Helaas is er nog niks van gekomen en heb ik sinds juli denk geen boek meer gelezen. Daar moet verandering in komen!

Zo kwam #Boektober bedacht door Dagmar Valerie voorbij en bedacht ik me geen moment. Ik ga mee doen met #Boektober, een mooi duwtje in mijn rug om weer te beginnen met lezen. Wil jij ook mee doen?  Laat dit dan weten op de facebookpagina van #Boektober.

Welke boeken wil ik lezen?

Ik denk dat ik de lat voor mezelf niet al te hoog ga leggen en 2 of 3 boeken wil lezen deze maand. Mijn e-reader is opgeladen en ik ben even door mijn bibliotheek heen gebladerd. De boeken die ik wil gaan lezen zijn:

Portret van een vrouw – Jojo Moyes 

“Terwijl de Eerste Wereldoorlog Frankrijk verscheurt en haar grote liefde Édouard vecht aan het front, is Sophie de steun en toeverlaat van haar familie. Wanneer in 1916 de Duitsers hun intrek nemen in het familiehotel dat Sophie runt met haar zus, raakt de Kommandant gefascineerd door Sophie en door het schilderij dat Édouard van haar maakte vóór de oorlog. Maar de aandacht van een Kommandant zet Sophie’s leven en reputatie op het spel…”
Bron

De laatste liefdesbrief – Jojo Moyes 

“Journaliste Ellie vindt in de archieven van de krant een brief uit 1960 waarin een man aan zijn geliefde vraagt haar echtgenoot voor hem te verlaten. Ellie, die zelf verwikkeld is in een relatie met een getrouwde man, gaat op zoek naar het verhaal achter deze brief.
In 1960 wordt Jennifer wakker in een ziekenhuis na een auto-ongeluk. Ze kan zich niets herinneren, maar als ze thuiskomt ontdekt ze een verborgen liefdesbrief en ze begint een zoektocht naar de man voor wie ze alles wilde opofferen…”
Bron

#Boektober Jojo moyes

Rachels mislukte masterplan – Lindsey Kelk

“Rachel Summers: succesvolle twintiger, met een leven dat helemaal volgens haar Masterplan verloopt. De volgende fases in haar Plan zijn een koophuis, een baby, verhuizen naar een groter huis, nog een baby en een grote auto. Simpel. Maar helaas. Rachels vriend besluit dat ze een ‘pauze’ nodig hebben. Rachel hoopt dat het zal overwaaien, maar een maand later slaapt ze nog steeds in een andere kamer. Emely en Matthew, haar beste vrienden, kunnen het niet langer aanzien. Ze komen met het To Do-Lijstje voor Singles. Naarmate ze de lijst afwerken ontdekken ze dat er heus wel liefde te vinden is – als je de kans maar grijpt…”
Bron

Doe jij ook mee?

Zoals jullie zien ben ik na de twee vorige boeken die ik gelezen heb van Jojo Moyes een groot fan van haar. Ze schrijft ontzettend goed en ik wordt helemaal mee getrokken in de verhalen. Ben heel benieuwd wat ik van bovenstaande boeken vind.

Doe jij ook mee? Welke boeken ga jij lezen?

Liefs Jessica

14 comments

 • Vlijtig Liesje

  Ik probeer in het algemeen veel te lezen, en publiceer elke week een boek review op mijn boekenblog. Dat is een mooie stok achter de deur!
  Vlijtig Liesje heeft recent gepubliceerd…Smartphone etiquetteMy Profile

  • Jessica (author)

   Het schrijven van een artikel elke week over een boek is wel een goede stok achter de deur ! Hopelijk heb ik zo de smaak van het lezen weer te pakken en blijf ik lezen.

  • Jessica (author)

   Dit zal ik na #Boektober ook zeker gaan delen in een artikel.

 • Lifeaholic.nl

  Ik ben benieuwd wat je van de genoemde boeken vindt. Ik moet eerlijk bekennen dat ik absoluut geen boekenwurm ben… Maar als ik een boek lees wat me goed ligt, dan lees ik hem het liefste in 1 adem uit 🙂

  • Jessica (author)

   Ja zodra het boek me pakt, ben ik weg haha. Als ik 2 hoofdstukken nog niet de klik voel met het boek, dan is het over en uit voor dat boek. Voor jou van Jojo Moyes die greep me zo, die heb ik in een dag uitgelezen hahaha. Welke boeken vind jij goed?

  • Jessica (author)

   Ik verzin elke keer een excuus om niet te lezen. Vaak lig ik in bed nog met mijn telefoon en dat wil ik echt niet meer, dus op dat moment kan ik mooi lezen!

 • Dagmar

  Aaah topper wat leuk om te horen! Het gaat je lukken, superleuk om je blog te lezen erover! Veel leesplezier <3

  • Jessica (author)

   Bedankt, super goede stok achter de deur, ik ben al begonnen!

  • Jessica (author)

   Jammer dat je er niet meer aan toe komt, het is wel een fijn ontspanningsmoment. Hopelijk kan je binnenkort wel weer een keer in een boek beginnen!

 • Yvonne

  Leuk dat mee doet met Boektober. Ik heb besloten om ook mee te doen. Als ik in bed lig zit ik elke keer op mijn telefoon en nu pak ik een boek. Ook op de bank heb ik al heerlijk zitten lezen, wel zo ontspannend.

  • Jessica (author)

   Wat goed dat je al zo fijn aan het lezen bent! Ik ben ook begonnen in een boek op mijn e-reader, maar ik kom nog niet echt in het boek zelf. Ik lees nog even door en hoop dat die dan leuk wordt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge