Boeken gelezen #8 eerste helft van 2018

Boeken gelezen, eerste helft van 2018

Vorig jaar heb ik voor het laatste een artikel online gezet in deze “boeken gelezen” categorie. Aangezien ik de afgelopen maanden al ontzettend veel boeken heb gelezen, lijkt het mij leuk deze met jullie te delen. Als ik alles deel zijn jullie morgen nog niet klaar met lezen (voor mij wel heel leuk natuurlijk, maar niet praktisch). Ik zal de leukste boeken die ik gelezen in de eerste helft van 2018 heb met jullie delen.

Welke boeken heb ik gelezen in de eerste helft van 2018?

Spanning

De boeken van Linda van Rijn vind ik ontzettend fijn weglezen. Er zit een klein beetje spanning in waardoor je verder wilt blijven lezen. Het aantal bladzijdes is altijd precies mooi om een boek van haar even tussendoor weg te lezen. De afgelopen maanden heb ik 3 boeken van haar gelezen, Zomerhuis, Winterwereld en Zeezicht. Ik denk dat ik het boek Zeezicht het leukste vond van deze drie om te lezen. Misschien komt het wel doordat het zich in Nederland, Bergen afspeelt waar ik mij wel iets bij in kan denken.

Ook heb ik een boek gelezen van Kiki van Dijk, Ibiza de erfenis. De hoofdrolspeelster haar vader woont in Ibiza, maar hier heeft ze al heel lang geen contact meer mee, als haar zoon dan naar Ibiza wilt is ze hier fel op tegen. Toch vertrekt hij naar Ibiza. Op een gegeven moment kan ze geen contact meer krijgen met haar zoon en dan gaan alle alarmbellen af. Ze vliegt naar Ibiza en waar ze daar allemaal tegenaan loopt, geeft weer veel herinneringen aan vroeger. Het is een leuk, spannend boek en je wilt ook dit boek in een keer uitlezen! Kiki van Dijk heeft voor dit boek al eens een boek geschreven over Ibiza, het is geen serie dus je kan dit boek gewoon lezen zonder de andere te hebben gelezen.

Linda Jansen

Van Linda Jansen heb ik twee boeken gelezen, dit is een serie en Onder Water is het eerste boek. Ik vond het een heel fijn boek om te lezen. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van beide hoofdpersonen. Dan lees je een stukje vanuit Liz en dan lees je weer een hoofdstuk vanuit Tom. Persoonlijk vind ik dat heel fijn weglezen. Waar gaat het boek over? Liz en Tom zijn 10 jaar getrouwd, maar er zit weinig sprankeling meer in. Alleen dochtertje Lara lijkt hen nog te binden. Liz is op oudejaarsavond bij vrienden en daar ontmoet ze een knappe, jongere man en ze laat zich moeiteloos verleiden. Het is haar wraak voor het feit dat Tom al jaren dingen voor haar verzwijgt. Liz denkt namelijk dat hij vreemdgaat, maar de werkelijkheid ligt gecompliceerder. Tom heeft namelijk nog enkele privé zaken waar hij zich om moet bekommeren.

Het tweede deel van deze serie is het boek Boven Water, het is wel van belang dat je het eerste deel gelezen hebt, omdat dit echt een vervolg op is. Het verhaal begint exact 1 jaar na start van deel 1, weer op oudejaarsavond. Na de affaire van Liz, is de relatie tussen Liz en Tom wankel. Liz moet lichamelijk en geestelijk nog herstellen. In het verhaal lees je de pogingen om het huwelijk te redden. Ook heeft Tom in het vorige boek verteld waar hij zich al jaren mee bezig hield, en dat krijgt in dit tweede boek nog een staartje.

Het eerste deel van deze serie vond ik persoonlijk spannender en leuker om te lezen, dat ontbreekt wel een beetje in deel twee. Desalniettemin vond ik het wel een fijn boek om te lezen. Een aanrader deze serie van Linda Jansen.

Biografie van Gordon

Marcel Langedijk schreef de biografie van Gordon. Ik was nieuwsgierig naar het boek, ik vind het een leuke man op tv, maar hij heeft zo zijn momenten en trekjes. Ik was heel benieuwd hoe hij dit boek zou opstellen en wat er in naar voren kwam. Heel eerlijk? Ik vond het een beetje tegen vallen, heel veel steken onderwater, heel veel harde uitspraken over andere, maar over zichzelf?! Nee die heb ik niet gezien, behalve de zin: Ja ik ben ook echt niet de aardigste soms… euhm, dat staat in sterk contrast met wat hij allemaal verteld over andere. Ik heb het boek uitgelezen, maar stond echt een paar keer op het punt om hem weg te leggen. Het was naar mijn mening heel veel wat een andere fout had gedaan en weinig zelfreflectie. Ik ben heel benieuwd wat jullie van dit boek vonden als jullie hem gelezen hebben?!

Helemaal het einde

Het boek helemaal het einde van Lisette Jonkman gaat over Roxanne, beter bekend als Roxy, een beroemde zangers die de hele wereld over reist met haar rockband. Het beste vriendin overlijdt en Roxy verliest zich in de drank en drugs. Hij manager stuurt haar terug naar haar familie in een klein dorpje. Zij moet daar heel erg wennen aan het leven wat doorgegaan is zonder haar de afgelopen 10 jaar. Eenmaal thuis komt ze weer een oude vriend tegen, Arno. Roxy kan niet van de drugs afblijven en gebruikt ook thuis bij haar ouders opnieuw. Dit keer laat de familie het er niet bij zitten.

Het boek leest heel fijn weg, Je leest vanuit Roxy als ik personage, maar er staan ook pagina’s in vanuit het dagboek van Arno, haar beste vriend van vroeger. Het is leuk om juist die twee verhaallijnen langs elkaar te lezen. Dat maakt het dat het boek nog makkelijker leesbaar is.

Kennen jullie alle of enkele boeken die ik gelezen heb in de eerste helft van 2018? Ik ben wel heel benieuwd wat jullie dan van de boeken vonden en of er iets tussen staat waar je nieuwsgierig naar geworden bent. En als jullie nog tips voor mij hebben om te lezen dan hoor ik het graag van jullie! Ik hou van een klein beetje spanning, maar niet teveel zodat ik niet meer kan slapen haha, maar van die heerlijke romantische boeken zijn wel mijn favoriet. Ben benieuwd naar jullie tips!

 Liefs Jessica, Life by Jess

Dit artikel bevat affiliatie links. 

5 comments

 • Kelly

  Er lijken mij wel een paar leuke boeken tussen te zitten ik heb wel hetzelfde als jou met dat boek van Gordon… ik ben op een derde ongeveer maar ik kan er gewoon niet in door… gelukkig nog zat andere boeken in de kast!

  • Jessica (author)

   Nee ik heb echt me best moeten doen om hem uit te lezen hoor. Haha was niet mijn boek.

 • Aneta

  Dank voor je tips!! Zelf heb ik ‘achter gesloten deuren’ gelezen. Wat een spannend en bizar boek. Het gaat over een vrouw die een gelukkig leven lijdt. Tenminste dat denken de mensen om haar heen. Maar wat de meeste niet weten is dat ze thuis gevangen wordt door haar eigen vent. Super spannend! ‘Het meisje op de weg’ is ook heel goed.

  • Jessica (author)

   Graag gedaan ik hoop dat je er wat aan hebt. Mocht je de e-books willen hebben geef maar een gil! Ja Achter gesloten deuren hoor ik heel veel over nu. Ga hem zeker downloaden en lezen!

 • Nienke

  Qua spanning kan ik De Nieuwe Collega van Tammy Cohen aanraden, en De Jachtpartij van Lucy Foley. Allebei niet extreem spannend, maar wel een goed plot en goed geschreven. En wat betreft romantiek: ik neem aan dat je Jill Mansell al kent? Als je dat leuk vindt, moet je eens op zoek gaan naar Kerstin Gier. Zowel haar Edelsteen-trilogie (eigenlijk YA, maar who cares) als haar serie De Moedermaffia zijn romantisch en heel erg grappig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge