Boeken gelezen #5 Het oudste dochter effect

Het doel van 2016 was dat ik meer boeken zou gaan lezen. En dat doel is geslaagd. Ik heb best veel boeken gelezen, eigenlijk stond ik wel versteld van mijzelf. Onderstaande 4 boeken heb ik ook allemaal nog in 2016 uitgelezen. Deze keer ook een psychologisch boek, “Het oudste dochter effect” herken ik mijzelf hierin?

De laatste liefdesbrief – Jojo Moyes

Boeken gelezen, De laatste liefdesbrief, het oudste dochter effect

“Journaliste Ellie vindt in 2003 in een krantenarchief in Londen een intrigerende liefdesbrief. Ze gaat op zoek naar het verhaal hierachter, terwijl ze zelf in tweestrijd is over haar relatie met een getrouwde man. Veertig jaar eerder wordt Jennifer na een auto-ongeluk wakker in een ziekenhuis en herinnert zich niets. Na herstel past ze zich aan, maar er blijft onvrede. Ook zij begint, na het vinden van een liefdesbrief, een zoektocht.”

Na de bestseller Voor jou van Jojo Moyes, had ik hoge verwachtingen van de andere boeken van haar hand. De laatste liefdesbrief viel mij zeker niet tegen, maar ik moest wel even wennen aan het schakelen, de lat lag zo hoog, daar kon bijna geen enkel boek meer aan tippen. In de Laatste liefdesbrief wordt het verhaal verteld door twee personen en je schakelt in het boek geregeld van de ene persoon naar de andere.

Vakantievrienden – Linda van Rijn

“Een kampeervakantie in Frankrijk moet het huwelijk van Mieke en Thom weer vlot trekken; nadat Thom een slippertje heeft gemaakt, zijn de verhoudingen verstoord. Op dezelfde camping staat nog een Nederlands gezin, vader, moeder en twee kinderen; de kinderen spelen met elkaar. Mieke voelt zich aangetrokken tot vader Ewoud, en maakt een afspraakje met hem, met gevolgen die niemand had kunnen bedenken.”

Vakantievrienden vond ik een heerlijk boek om weg te lezen, net zoals de andere boeken die ik van Linda van Rijn heb gelezen. Het zijn geen hele dikke boeken, waardoor je wel snel door een boek heen bent (wat ik persoonlijk heel fijn vind), ook schrijft Linda heel fijn en is het verhaal goed geschreven en spannend genoeg waardoor je wilt blijven lezen!

Hebbes – Jenny Colgan

Boeken gelezen, De laatste liefdesbrief, het oudste dochter effect, hebbes“Melanie en Fran zijn hartsvriendinnen die zich steeds weer door Amanda op de kop laten zitten. Amanda komt aanzetten met een verloofde (met een titel) en heeft trouwplannen. Melanie is verliefd geweest op deze Fraser, maar probeert nu een relatie op te bouwen met de onbetrouwbare Alex. Als Alex haar ten slotte bedriegt met Fran, en haar pogingen om de bruiloft te verhinderen dreigen te mislukken, raakt Melanie in een depressie waarin ze tot alles in staat is.”

 

Hebbes is een boek waar ik een beetje met moeite doorheen ben gekomen. Het heeft me vele bladzijdes gekost voordat ik er eindelijk een beetje in zat en op het moment dat ik erin zat, raakte ik er weer uit. Niet echt mijn boek dit.

Het oudste dochter effect – Lisette Schuitemaker

“Wat betekent het precies om een oudste dochter te zijn? De schrijfster van het boek ontdekten de vijf typische eigenschappen die alle oudste dochters in meer of mindere mate bezitten. Oudste dochters zijn verantwoordelijk, plichtsgetrouw, serieus, voortvarend en zorgzaam. Eerstgeborenen zijn intelligenter dan de rest, verbaal vaardiger en gemotiveerder om iets te bereiken. Tegelijkertijd zijn ze ook bovenmatig ten prooi aan de twijfel of ze wel goed genoeg zijn. Bovendien zorgen ze voor alles en iedereen tot ze er zelf bij neervallen. De oudste dochter zijn heeft een aantal voordelen, maar het grote gevoel van verantwoordelijkheid kan ook in de weg zitten.”

Het oudste dochter effect het boek waarin ik zo ontzettend veel herkenning vond. Ik als oudste dochter, vond het reuze interessant om dit boek te lezen. Achter sommige eigenschappen zit een heel verhaal, wat ik nu beter kan plaatsen. Tuurlijk waren er ook dingen waar ik me iets minder in kon vinden, maar sommige dingen hadden gewoon door mij geschreven kunnen zijn. Als je oudste dochter bent, lees het oudste dochter effect! Een eye-opener!

Wil je weten welke boeken ik nog meer gelezen heb in 2016? Klik dan hier voor deel 1, deel 2, deel 3, en deel 4. Hoeveel boeken heb jij gelezen in 2016? En wat vind je echt een aanrader?

Liefs Jessica, Life by Jess