Boeken gelezen #3

Boeken gelezen deel 3

Ik moet mezelf/jullie iets bekennen! Het ging zo ontzettend goed met meer boeken lezen, maar helaas is het er weer een beetje bij in geschoten. En hier baal ik ontzettend van, dus bij deze beloof ik mijzelf om weer meer te gaan lezen. Zodat ik jullie in juli weer een update kan geven met de 4 nieuwe boeken die ik gelezen heb! Afgelopen maanden heb ik nog wel wat boeken gelezen, deze heb ik nu voor jullie op een rijtje gezet.

Viva Espana – Linda van Rijn

Anne geniet volop van haar relaxte leven als makelaar aan de Spaanse Costa. Een gruwelijke vondst in een van de villa’s zet alles op zijn kop… Anne Verhulst geniet met volle teugen van haar leven in Spanje, waar ze werkt op een makelaars- en verhuurkantoor van luxe vakantievilla’s. Het warme klimaat, de zon, de zee en natuurlijk Daniel maken haar leven perfect. Haar Spaanse vriend overlaadt haar met passie, aandacht en de meest uitbundige cadeaus. Hij is een schril contrast met haar nieuwe baas, de zoon van Henk Bleiswijk, die het kantoor van zijn vader heeft overgenomen. Als Anne op een dag de gehandicapte dochter van haar voormalige baas in een van de villa’s vindt, vastgebonden en onder het bloed, is het over met haar zorgeloze leventje. De misselijke actie lijkt een waarschuwing te zijn, maar waarvoor? Als ook het kantoor overhoop wordt gehaald en Anne merkt dat ze wordt gevolgd, wordt ze echt bang. Waarom hebben de criminelen het juist op haar voorzien?

  • Boeken van Linda van Rijn vind ik heel fijn om te lezen. Deze leest alleen iets minder fijn weg denk ik aan de rand van een Spaans zwembad. Het verhaal was spannend en heel realistisch. Dit boek is voor €5,00 te koop bij bol.com.

Boeken viva espana

Kus me – Jenny Colgan

Met de carrière van freelance bloemiste Holly gaat het niet echt geweldig. Ook haar huisvesting is een probleem en met de moed der wanhoop besluit Holly dan ook bij haar beste vrienden Josh en Kate in te trekken. Ze krijgt het kleinste kamertje, want er is helaas net nóg een nieuwe huisgenoot gearriveerd: Addison. Addison ‘doet iets met computers’ en zit vierentwintig uur per dag achter zijn beeldscherm. Hij schijnt af en toe iets te eten, maar slapen lijkt hij nooit te doen. Heel fascinerend, vindt Holly. Zeker omdat Addison verder in niets lijkt op een computerfreak… en ze ervan overtuigd is dat hij de liefde van haar leven is!
En dus doet Holly haar uiterste best om Addison uit zijn schulp te lokken – of dan tenminste uit zijn donkere kamer. Terwijl ze hem voortdurend tot een gesprek probeert te verleiden, wil Holly eigenlijk héél iets anders dan praten. Ze wil dat Addison haar kust!

  • Persoonlijk was ik niet weg van dit boek. Ik kon er niet bijblijven met mijn hoofd en heb hem dan ook niet uitgelezen. Voor mijn gevoel zat er weinig tempo in het boek en bepaalde gebeurtenissen die niks met het verhaal te maken hadden.

boeken kus me

Ma – Hugo Borst

Hartverscheurend boek van Hugo Borst over zijn dementerende moeder, liefdevol en met veel gevoel geschreven. Hugo Borst vindt ‘mantelzorger’ een raar woord, maar hij is het wel. Al drie jaar verzorgt hij zijn zesentachtigjarige moeder, die aan dementie lijdt. Op ontroerende en vaak geestige wijze schrijft hij over de ingrijpende gevolgen van haar aftakelende geest. Ook beschrijft hij hoe de onvermijdelijke verhuizing naar een verpleeghuis verloopt. Intussen haalt hij herinneringen op aan zijn jeugd en aan zijn moeder in betere tijden. Ma is een liefdevol en prachtig geschreven portret van een moeder en haar zoon. Ma zit hier nu drie weken en elke dag is het raak. Liever zou ik eventjes niet meer gaan. ‘Het is hier verschrikkelijk,’ zegt ze. Dan zwijgt ze. Ostentatief. Ik leg mijn hand op haar knie. Ze wijst naar de bovenkant van haar hoofd en zegt: ‘Je kan beter mijn kop inslaan.’ ‘Dan kom ik in de gevangenis, ma.’ ‘Dat is waar,’ zegt ze en ze peinst en dat doe ik ook, peinzen. Peinzen over haar hunkering naar een genadeklap.

  • Ik vond dit een heel mooi boek, alles staat zo persoonlijk beschreven dat je je echt kan indenken hoe bepaalde situaties geweest zijn. Geen taboe rondom dementie, een open boek met de soms pijnlijke verhalen. Dit boek is te koop voor €17,50 als paperback en voor €8,99 als e-book bij bol.com

Een leven na jou – Jojo Moyes

Na zes heftige maanden met Will geleefd te hebben, is Lou Clark is niet langer een doorsneepersoon met een doorsneeleven. Maar als een bizar ongeluk haar dwingt terug bij haar familie in te trekken, heeft ze het gevoel dat ze weer net zo vastgeroest zit als vóór Will haar wereld overhoophaalde. In een poging zichzelf te dwingen uit haar veilige wereldje te stappen, meldt ze zich aan voor een groepscursus rouwverwerking. Haar medecursisten – vooral de aantrekkelijke Sam – helpen haar een nieuw perspectief te vinden. Tot iemand uit Wills verleden haar leven binnen stormt en opnieuw alles anders blijkt dan ze dacht. Kan Lou zich opnieuw uitvinden terwijl het lijkt of de hele wereld zijn best doet om haarzelf, haar familie en Wills familie vast te houden in het verleden?

  • Een mooi vervolg op haar eerste boek van deze serie Voor jou. Het verhaal had ik zelf anders verwacht. Ja hoe ga ik dit uitleggen… Er komen bepaalde situaties voor die te voorspelbaar zijn. Wat mij betreft had het mogen blijven bij het boek Voor jou. Dit was zo een ongelofelijk mooi boek, en hij is verfilmd! Binnenkort in de bioscoop, de trailer ziet er onwijs goed uit!

Hebben jullie deze boeken gelezen?  Of heb je nog tips voor wat ik kan gaan lezen?

Liefs Jessica