Boeken gelezen #1 – Thriller en waargebeurd verhaal

Boeken gelezen deel 1

Een doel van dit jaar was om meer boeken te lezen, ik heb het leesvirus weer te pakken, heerlijk ’s avonds in bed, wekker zetten op de telefoon zodat ik hem na het lezen niet meer hoef te pakken en lezen maar! Ik kom niet heel veel bladzijdes verder, omdat ik best moe wordt van het lezen, maar wat kan ik daarna heerlijk slapen!

Nu lees ik nog vaak ’s avonds, maar ik wil ook overdag meer gaan lezen, in plaats van naar nutteloze programma’s op tv te kijken, even lekker te lezen! Ik ben momenteel in mijn vijfde boek bezig. Deze boeken heb ik de afgelopen twee maanden al gelezen, er zitten 2 thrillers tussen, wat me erg goed is bevallen, spanning zodat je door wilt blijven lezen. 

Onvoorwaardelijk – Colleen Hoover   

Als Tate haar nieuwe buurman Miles ontmoet weet ze zeker dat het geen liefde op het eerste gezicht is. Zelfs ‘vrienden’ is een groot woord. Het enige wat ze gemeen hebben, is een ongekende wederzijdse aantrekkingskracht. Miles wil geen liefde, Tate heeft geen tijd voor liefde, dus blijft over: seks. Miles heeft wel twee voorwaarden waar Tate zich aan moet houden: geen vragen over het verleden en geen verwachtingen voor de toekomst. Kan Tate dit volhouden? En wat houdt Miles voor haar verborgen? ‘Een sexy en aangrijpend liefdesverhaal dat mijn hart heeft veroverd’

  • Krijgt van mij 5***** , een heel goed geschreven boek, lezend vanuit de 2 hoofdpersonen, Tate en Miles. Dit is een boek die ik niet weg kon leggen, en waar er enkele tranen hebben gevloeid.  Te koop op Bol.com voor €14,99 als paperback en €7,99 als e-book.

boeken gelezen


Leef! – Laura Maaskant

In LEEF! vertelt Laura Maaskant hoe haar leven is veranderd na de diagnose ‘kanker’.
Die diagnose kreeg ze op haar vijftiende, en vier jaar later opnieuw. Laura wordt na een lang en zwaar behandeltraject genezen verklaard. Ze pakt haar leven weer op waar ze gebleven was: na haar vwo gaat ze studeren in Amsterdam. Maar dan keert de ziekte terug. De prognose is ongewis, haar levensverwachting beperkt. Nogmaals loodzware behandelingen ondergaan wijst Laura af. Ze gaat voor kwaliteit van leven. Niet met een bucket list, maar ‘gewoon’, met haar vrienden en haar familie, en in haar werk. Zoals ze zelf zegt, ervaart ze haar leven nu juist heel intens. Laura’s ziekte brengt niet alleen rampspoed, maar ook de mogelijkheid om te genieten van de tijd die haar nog rest. Haar leven is ‘in goud veranderd’.  

  • Ook dit boek krijgt van mij 5*****, het is een waargebeurd verhaal, van een jonge vrouw van mijn leeftijd. Erg aangrijpend. Dit boek is te koop op Bol.com, voor €14,99 als paperback en €9,99 als e-book. 

boeken gelezen

Vive la France – Linda van Rijn 

De kampeervakantie van Esther en Rob wordt overschaduwd door zijn vreemde gedrag. Als Esther met haar dochter terugkeert van een dagje Parijs, is alles op slag anders…

De gezellige kampeervakantie met het gezin, verloopt de eerste dagen precies zoals Esther de Koning had gedacht en gehoopt. Niet voor niets had ze er enorm naar uitgezien om weer eens lekker met zijn drie‘n op vakantie te gaan.
Maar al snel begint haar man Rob zich vreemd te gedragen, hij heeft weinig aandacht voor zijn gezin en zit continu op zijn telefoon. Er ontstaan irritaties, vooral bij Esther. Die bereiken een hoogtepunt als Rob ineens en zonder reden van camping wil veranderen. Nu is niet alleen Esther maar ook Isa de dupe van zijn vreemde gedrag.

Op de nieuwe camping lijkt het beter te gaan, maar dat is slechts van korte duur. Rob schuift het af op problemen op zijn werk, maar Esther kan dat maar moeilijk geloven. Als Esther en Isa terugkeren van een dagje shoppen in Parijs, is Rob er niet om hen op te halen van het station. Ook reageert hij niet op de oproepen en berichtjes. Maakt Rob het nu al te bont of is er heel iets anders aan de hand.

  •  Ook dit boek behoort in de categorie thriller. Zelf vind ik het wat lang duren voor het hoogtepunt in het boek is bereikt. Zodra er meer bekend is hoe alles gebeurt kan zijn is het vrij snel duidelijk wie de dader is. Dit boek krijgt van mij 3*** sterren.  Dit boek is te koop op Bol.com voor €15,- als paperback en €12,99 als e-reader

boeken gelezen thriller

Voetbalvrouwen – Linda van Rijn

Voetbalvrouw Michelle gaat mee op trainingskamp naar Gran Canaria. Maar wat een gezellige week belooft te worden, eindigt in een nachtmerrie. Voetbalclub dks – Door Kracht Sterker – speelt voor het eerst in zijn bestaan in het betaald voetbal. Richard Jongsma, de jonge aanvallende middenvelder, staat in de belangstelling van diverse grote eredivisieclubs. Tot nu toe weet hij zijn concurrent,de getalenteerde aanvaller Fernando, nog te overklassen. Michelle, de vriendin van Richard, gunt haar vriend zijn gedroomde carrière, maar moet weinig hebben van de hysterische wereld van voetbalvrouwen. Ze houdt niet eens van shoppen. In de winterstop gaat dks op trainingskamp naar Gran Canaria. De vrouwen mogen mee, dus naast trainen is er tijd voor leuke uitstapjes. Het voelt voor Michelle bijna als vakantie. Tot een noodlottig ongeval alles verandert. Michelle vermoedt opzet en wil uitvinden wie dit op zijn geweten heeft. Maar hoe meer ze ontdekt, hoe meer ze merkt dat er mensen zijn die niet willen dat de waarheid boven tafel komt…

  • Dit boek wordt aangeschreven als een literaire thriller. Ja er zat wat spanning in, maar ik vond het niet zo spannend dat ik echt verder moest lezen. Dat hoort voor mij een thriller wel te hebben. Desondanks was het wel een leuk boek om te lezen en was de dader toch iemand anders dan wie ik verwacht had! Dit boek is te koop op Bol.com voor €5,00 euro als paperback en €6,99 als e-book

boeken gelezen thriller

Hebben jullie deze boeken al eens gelezen? En wat vonden jullie ervan? Veel leesplezier, ik ga lekker verder lezen vanavond weer in mijn volgende boek van Linda van Rijn. 

Liefs Jessica

Volgen jullie mij al op de nieuwe Facebookpagina van de blog?