Blogger by Nature 2018

Blogger by Nature

Afgelopen zaterdag was het weer zover. Om 7 uur ging de wekker, zodat ik vervolgens om 8:30 uur kon weg rijden vanaf huis naar de Blogger by Nature locatie, StayOkay in Soest. Ondanks dat het bloggen op een wat lager pitje staat de afgelopen anderhalve maand, had ik wel ontzettend veel zin in deze dag. Juist nu! Weer blog collega’s ontmoeten, veel leren en weer super veel frisse inspiratie en zin krijgen van deze Blogger by Nature dag! Lees je verder hoe ik deze dag beleefd heb?!

Blogger by Nature event

Ik heb er een klein uurtje erover gedaan om in Soest te komen. Prima te rijden voor zo een event! Na de aanmelding zag ik al verschillende dames staan die ik vorig jaar ook heb gezien op het event. Even kletsen, een kopje thee drinken en nieuwe contacten leggen. Dat laatste gaat echt zo ontzettend makkelijk, je schuift aan bij een groepje en je kan meteen meedoen met het gesprek. Dat is wat ik de eerste keer ontzettend spannend vond, nieuwe contacten maken. Gelukkig ging dit vanzelfsprekend, net als dit jaar dus weer.

Blogger by Nature Event

Bron www.bloggerbynature.nl

SEO workshop

Tijd om naar de zaal te gaan om een cursus SEO, zoekmachine optimalisatie, te volgen. Deze werd gegeven door de lieve, leuke Caroline van Yoast! Haar heb ik vorig jaar leren kennen, we hadden de mooie klik dat we beide PCOS hebben en ook het afgelopen jaar hebben we wat contact gehouden. Ze heeft ook een eigen blog, Kaktussen.nl, zeker even kijken.

Van Caroline heb ik diverse informatie gehoord waar ik nog even naar moet kijken, die ik nog wat dieper ga uitzoeken en daar uiteindelijk mee aan de slag ga. Dat het niet alleen een artikel typen was dat wist ik al, maar nu heb ik weer wat nieuwe dingen gehoord hoe ik mijn site nog beter kan maken om vervolgens hoger in google gevonden te worden! Dat is wat ik uiteindelijk wil, dat mensen mij gaan vinden via Google, hoe gaaf is dat! Ik merk de laatste weken dat de Would You Rather Tag en de Badkamer inspiratie heel vaak gevonden worden via Google, zo leuk!

DA/PA & TF/CF

Wat een afkortingen hé?! Ik zal niet uitleggen wat het allemaal inhoud, maar het heeft te maken met de “betrouwbaarheid” van je site. Je domein krijgt een rating, je pagina zelf, maar ook wordt er door Google gekeken hoeveel mensen er naar jou site linken en welke sites dit doen. Zo bouw je bij Google een (hopelijk) goede naam op, waardoor je site beter scoort in alle ratings.

Is er een standaard antwoord hoe ik dit kan verbeteren? Nee helaas niet, maar ik heb wel enkele goede tips en tools gekregen waarmee ik aan de slag kan. Hiermee maak ik mijn site technisch sterker en hiermee kan ik ook foutmeldingen verwijderen.

Wat wil leuk voor mij om te zien is, dat ik nu weet hoe ik kan kijken welke sites er naar mijn site hebben doorgelinkt.

Netwerken op het netwerkplein 

Wat is er nu beter dan reclame kunnen maken voor je eigen blog? Leuk om dit bij collega’s te doen, maar nog veel leuker om je naam bekend te maken bij bedrijven. Dat kon ook dit jaar weer op het Blogger by Nature event. Zo stond Hemdvoorhem op het plein, grappig want hier heb ik van het jaar een samenwerking mee gehad. Ook was Kinepolis aanwezig en Mr&MrsTea, waar ik een zakje groene thee met Jasmijn van meegekregen heb om te proeven! Ik heb veel leuke gesprekken gehad en veel visitekaartjes weggegeven zaterdag en hopelijk is Life by Jess in de geheugens opgeslagen.

Pinterest training

Een van de dingen die ik geleerd heb afgelopen zaterdag tijdens de Pinterest training van Jodi Hoogendoorn, de Pinterest expert, is vertel iedereen dat je Pinterest hebt en gebruikt voor Life by Jess. Dus bij deze!

Life by Jess is te vinden op Pinterest, hier vind je super veel inspiratie wat helemaal past bij de lezers van Life by Jess. In ieder geval vind je hier al mijn komende artikelen, maar ik ben ook van plan om mijn oude artikelen op Pinterest te gaan pinnen! Jodi Hoogendoorn

Wat een ontzettend leuke presentatie was dit van Jodi, wat een energie krijg je van haar. Ze heeft zoveel plezier in haar werk en die energie straalt ze ook uit. Het overbrengen van alle informatie ging daarom ook echt als vanzelfsprekend!

Blogger by Nature event Pinterest

Waarom moet je als blogger Pinterest gebruiken? Omdat Pinterest een zoekmachine is en geen social media, op Pinterest kan je altijd gevonden blijven worden. In tegenstelling tot je posts op Social Media, die komen vaak één keer voorbij bij je volgers en dan houd het op. Bij het horen van sommige tips dacht ik hé dat heb ik al, zoals het hebben van minimaal 10 borden, maar Jodi wist mij nog genoeg te vertellen waar ik nog op kan verbeteren. Hier ga ik de komende tijd ook mee aan de slag!

Een zeer geslaagde dag

Bedankt Joyce, Marguerita & Esmée voor het organiseren van deze geweldige, leuke, leerzame dag! Weer super gedaan voor een tweede keer op rij. Volgend jaar ben ik er weer bij als het weer georganiseerd wordt.

Zoals jullie kunnen lezen was het een super gezellige dag. Wat ik ook erg leuk vond is dat ik toch wel een paar keer heb gehoord, oowh jij bent van Life by Jess, ja dat ken ik! Dat vind ik echt zo tof om te horen, want ja je volgers/lezers kan je niet zien vanachter je laptop en als ze dan zeggen dat ze mijn site kennen wordt ik helemaal blij.

Hopelijk tot volgend jaar en mocht jij twijfelen om naar het Blogger by Nature event te gaan, GAAN!!!

Liefs Jessica, Life by Jess

 

PIN Blogger by Nature

10 comments

  • Jessica (author)

   Ja zeker komen als je kan op de datum van volgend jaar! Ik heb er twee jaar op rij al super veel aangehad!

 • Esmée - 4Mama

  Wauw Jessica, super leuk! Fijn dat je er weer bij was en we zijn al weer vol plannen voor volgend jaar. Goed te horen dat je het zo naar je zin hebt gehad.

  • Jessica (author)

   Jullie bedankt! Het was weer super en leuk te horen dat de plannen voor volgend jaar er alweer zijn. Mocht ik ooit eens ergens mee kunnen helpen dan mag je me altijd benaderen!

 • Marguerita

  Oh wat superleuk om je verslag te lezen! Ik zit ook barstensvol inspiratie 🙂

  • Jessica (author)

   Dank je wel! Ja die inspiratie heb ik vandaag alles opgeschreven en ik ga het komende tijd allemaal uitwerken.

 • Anne

  Het was een super interessante dag en erg leuk om je in het echt te zien 🙂 Ik ben benieuwd naar het programma van volgend jaar, want dan wil ik wel weer gaan 🙂

  • Jessica (author)

   Ik vond het ook super leuk jou te zien! Eindelijk eens, zo gezellig. Misschien eens kijken of we iets samen kunnen doen, eventueel door middel van een foto stock maken door mijn weer in trouwjurk te heisen!

 • Nicole Orriëns

  Een enthousiast verhaal! Fijn dat het event zo waardevol was. Ik hoor er ook alleen maar goede dingen over.

  • Jessica (author)

   Ja het was zo leuk! Wie weet zie ik je volgend jaar wel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge