Wat zijn mijn blogdoelen voor 2018?

Vorig jaar had ik voor het eerst blogdoelen opgesteld voor mijzelf. Lukte het om ze waar te maken dan top, lukte het niet, dan niet. Het was niet echt dat ik heel erg op vast gepind was, maar ik heb wel heel erg gemerkt dat dit mij heeft geholpen om de meeste doelen wel echt te behalen! Want ja, bijna alle doelen heb ik behaald, zoals ik al schreef in de laatste update over mijn blogdoelen van 2017. Gezien dit mij zo goed heeft geholpen wilde ik mijn blogdoelen voor 2018 ook weer met jullie delen. Er zit niet veel verschil in met 2017, maar het is wel iets veranderd.

Blogdoelen voor 2018

 • Ik wil nog steeds 3x per week een artikel online plaatsen, maar alleen als dit mij lukt en als dit lukt, anders is het niet erg als het een keer niet lukt. De laatste maanden van 2017 was het wat rommelige qua artikelen, wanneer wel, wanneer niet. Ik merk zodra ik minder lekker in mijn vel zit ik nergens meer zin in heb, en ik ook niet kan gaan zitten om vooruit te schrijven. Tot ik op een gegeven moment niet meer kon en ik echt op me kop kreeg. Jess waarom 3, twee of één is toch ook genoeg? Je moet er toch plezier in houden? En dat is het! Ik moet er plezier in houden en als ik denk dat dit een week of twee weken even niet lukt, is het ook goed!
 • Sinds kort heb ik een nieuwe spiegelreflexcamera en ik wil meer foto’s maken voor op mijn site met deze camera. Laatste heb je er al één kunnen zien, namelijk deze foto hieronder. Volgende week wil ik een artikel online zetten met allemaal foto’s die ik gemaakt heb met mijn camera, want ik ben al lekker op pad geweest ermee.

blogdoelen voor 2018, nieuwjaars bloghop Annic van Wonderen, masterclass ondernemen

 • Als het even lukt qua datum wil ik ook dit jaar weer heel graag naar het Blogger by Nature event. Dat was vorig jaar zo geslaagd, veel leuke meiden ontmoet, en ontzettend veel geleerd.

Terugblik qua cijfers op de afgelopen jaren

Dit kleine stukje hieronder zijn niet mijn blogdoelen voor 2018, maar is een terugblik op de afgelopen tijd. Cijfertjes van Life by Jess, nee dit is niet waar ik heel erg op gefocust ben, maar zeg nou zelf, het is toch super gaaf om te zien dat Life by Jess groeit qua bezoekers en qua volgers! Om jullie enkele voorbeelden te geven van de groei van Life by Jess:

 • In juli 2016 had Life by Jess 474 unieke bezoekers (dit zijn 474 verschillende personen die in ieder geval 1x op de site zijn geweest). In juli 2017 had Life by Jess maar liefst 1019 unieke bezoekers. Dik verdubbeld dus!
 • In juli 2016 bekeken deze 474 mensen maar liefst 777 pagina (dus als Vincent bijvoorbeeld op de site kwam is hij 1 unieke bezoekers en als hij dan 4 blogs las van mij, zijn dan dat 4 pagina’s). In juli 2017 werden er maar liefst 1041 pagina’s bekeken.

Ik ben echt super trots op deze groei!

Cijfers blogdoelen voor 2018

Zoals ik dus al heb gezegd, ik vind het ontzettend gaaf om te zien wat voor progressie er in mijn cijfers zit en daarom dat ik dit ook mee heb genomen in mijn blogdoelen voor 2018. Welke getallen hoop ik aan het tikken aan het einde van 2018?

 • Qua unieke bezoekers per maand, hoop ik aan het einde van 2018 in ieder geval de 2500 aan te tikken. Te hoog gegrepen? Geen idee, niet als ik de stijgende lijn van het afgelopen jaar zie tenminste.
 • Ik wil heel graag meer te weten komen over Pinterest, wat kan dit doen voor mijn blog en wat moet ik daarvoor doen? De laatste tijd maak ik al meer gebruik van dit platform en ik merk ook echt al dat hier meer bezoekers van komen.
 • Volgers op Facebook – Zullen we hier 450 pagina likes van maken? Misschien wat hoog gegrepen, maar we gaan het zien!
 • Dan hebben we nog Instagram, als ik daar 750 volgers heb aan het einde van 2018 ben ik echt super tevreden!

Om mij te volgen op Facebook, klik hier! En om mij te volgen op Instagram, klik hier!

We gaan zien wat komend jaar kan bieden voor mijn blogdoelen van 2018. Wordt dit een mooi jaar of gaat het tegenvallen? Ik zal jullie halverwege 2018 weer eens een update geven, net zoals ik vorig jaar heb gedaan. Houdt mij ook weer scherp!

Bloggers onder ons, hebben jullie blogdoelen? Wat is het doel wat je echt heel graag wilt halen?

Liefs Jessica, Life by Jess

12 comments

 • Sylvia - alovelyadventure

  Wat een goede doelen! Ik weet zeker dat je ze gaat halen. Ik hoop dit jaar ook naar het Blogger by Nature event te gaan. Leuk om je dan eens in het echt te ontmoeten. Heerlijk weekend toegewenst

 • Jenn

  Mooie doelen! Ik heb niet echt blogdoelen gesteld eigenlijk.Behalve gewoon lekker doorgaan met bloggen en er plezier in blijven houden 🙂 Mooie groei hoor, vorig jaar!

 • Jamey

  Wat een mooie doelen! goed dat je er zo serieus mee bezig bent!

 • kiki hasselton

  Erg mooie en goede doelen. Goed dat je ze zo op een rijtje hebt gezet. Misschien ook wel handig voor mij?! 😉

 • MamaPlaneet

  Persoonlijk vind ik je doelen vrij realistisch. Het gaat je lukken. Je bent goed bezig.

 • Fleur

  Goed dat je boogdoelen stelt, Ik ben daar niet zo erg goed in. Mijn blogdoel van vorig jaar was, genoeg verdienen met met blog om een schoonmaakster te kunnen inhuren. Dat is gelukt, nu nog op zoek naar iemand!

 • karin

  mijn eerste blog-doel voor 2018 heb ik al gehaald, namelijk mijn site online krijgen 🙂
  Ik hoop dat het je lukt om jouw doelen waar te maken!

 • Merel

  Netjes hoor, die groei! Ik denk dat het allemaal niet te hoog gegrepen is 🙂 En ik hoop je ook weer te zien bij BBN! Lijkt me gezellig.

 • Rory

  Goed dat je überhaupt doelen stelt. Dat is heel slim, omdat je dan echt iets hebt om naartoe te werken. Ik heb dat eigenlijk tot nu toe niet gedaan. Met name omdat ik alles in de ‘flow’ wil doen. En ook vanuit een flow. Aan de andere kant wil dat niet zeggen dat ik doelen mag stellen. Goede trigger dus. Ik ga van de week eens even voelen en kijken welke richting ik op wil gaan qua cijfers en doelen en wensen.

 • Marguerita

  Leuk als je weer naar BBN komt! En haalbare doelen denk ik, succes

 • Bianca

  Dat zijn mooie blogdoelen! Ik wens je veel succes, maar dat gaat vast wel goed komen x

 • Anniek

  Leuk om te lezen, ik zette toevallig gister een post over blogdoelen online. Wat een goede concrete doelen heb je gemaakt! Hoop dat je allemaal gaat halen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge