Bloemencorso een eeuwenoude traditie

Bloemencorso, volgens mij is het niet overal bekend, maar hier in de Bollenstreek is het elk jaar. Mooie praalwagen die helemaal gemaakt zijn van bloemen rijden een route, de gehele zaterdag. Er is muziek vanuit de praalwagens en ook zijn er veel marionettes die mee lopen met de tocht. Ik probeer elk jaar wel te gaan kijken.

Bloemencorso

Net na de tweede wereld oorlog in 1947 is men gestart met het bloemencorso. Waar het eerst nog enkele bloemenslingers waren, heeft het met de jaren grote vormen gekregen. Jaarlijks trekt het corso een miljoenen publiek, waaronder ook vele toeristen. 

Bloemencorso

Vanaf jongs af aan ging ik samen met mijn ouders en zusje naar het bloemencorso kijken wat vlakbij ons voorbij reed. Vele mensen die gewerkt hadden aan prachtige praalwagens met mooie/geurende bloemen.  Ik vind het nog steeds bijzonder hoe zo een wagen gemaakt wordt. Ook nog te denken aan alle voorbereidingen die getroffen moeten worden, het bedenken van de creaties. 

Bloemencorso

Afgelopen zaterdag, 23 april 2016, was het weer zover. De bloemencorso was er ! Samen met mijn ouders ben ik daarheen geweest om te kijken. Het was best koud en vele bloemen waren al uitgegroeid, maar het was nog steeds er mooi om naar te kijken. 

Bloemencorso

Alle foto’s in dit artikel zijn van de bloemencorso van dit jaar. Kijken jullie mee? 

Bloemencorso

Zijn jullie wel eens naar een bloemencorso geweest? 

Bloemencorso

Of hebben jullie iets anders, wat een traditie is in het gezin om heen te gaan? Net als de bloemencorso voor ons een traditie is? 

Bloemencorso

Tot volgend jaar bloemencorso! 

Bloemencorso

Liefs Jessica

Instagram,  Facebook en Bloglovin