Bezoek aan de Koninklijke stallen

Koninklijke stallen

Het was denk ik, begin Juni toen mijn moeder mij op Facebook tagde in een bericht over het koninklijk paleis. Vorig jaar is er een openstelling geweest van Paleis Noordeinde en van de Koninklijke stallen, dit heeft zoveel leuke berichten en veel bezoekers opgeleverd dat er besloten is om dit jaar weer een openstelling te houden. En welk paardenmeisje wilt er nu niet kijken in de Koninklijke stallen?

Wil jij nog gaan? Dat kan! 

Besloten dat wij wilde gaan, zijn we een datum gaan plannen en gisteren was het dan eindelijk zover. Gezellig een dag op pad met mijn moeder en de koninklijke stallen van binnen kunnen bekijken. Dit is toch een uniek kans waar je gebruikt van moet maken.

Deze week en volgende week is er de openstelling nog en er zijn nog tickets beschikbaar! Je kan ze kopen voor maar €6,- per persoon op deze site. 

Koninklijke stallen

Je koopt een ticket voor een bepaalde binnenkomst, wij hadden een ticket om tussen 13:00 en 13:30 uur naar binnen te mogen. De rij liep goed door en ook binnen verspreiden de mensen zich snel zodat je rustig kon kijken en alles goed kon zien.

In dit artikel zie je maar enkele foto’s van vandaag, omdat ik anders veel te veel verklap voor degene die nog gaan of nog besluiten om te gaan. Je ziet de rijbakken, binnen en buiten. De koetsen, waarvan je er ook op enkele kan zitten. En natuurlijk ook de paarden, welke je ook gewoon kan aaien.

Koninklijke stallen

Als ik hier zo ben dan kriebelt het bij de paarden zijn echt wel weer. Alleen ik wil niet meer in de manege rijden, dan zou het echt gaan om een eigen paard (wat ontzettend veel tijd kost, die ik nu niet heb en er niet voor vrij wil maken) of om een verzorgpaard waar je echt je eigen ding mee kan doen.

Koninklijke stallen

Wat ik net vertelde, je kan dus ook op een koets zitten. Wij zagen mensen voor ons erop klimmen en eraf klimmen… oftwel Kukelen, en wij weten van onszelf dat we niet de soepelste vrouwen op de aarde zijn, dus dat hebben we maar even laten gaan. Haha… Als daar een filmpje van was gemaakt kon deze waarschijnlijk naar funiest home video’s opgestuurd worden… Hahaha sorry mam, maar we weten dat het zo is … haha.. 😉

Koninklijke stallen

Bij ons stond er ook nog iemand een paard te poetsen die vragen kon beantwoorden van de bezoekers. Heel leuk om alles te kunnen vragen. Bijna alle paarden hadden namelijk net achter de oren een veter in hun manen gestrikt zitten, en dit schijnt dus een trucje te zijn voor de drukkere paarden voor als een halster of hoofdstel aan hebben. De drukke paarden willen deze er nog wel eens vanaf trekken, maar dit kan dus voorkomen worden door die veter de ze vast maken aan het halster of hoofdstel.

Koninklijke stallen

En als laatste nog een foto van de Glazen Koets die ook opgesteld stond voor vandaag. Super mooi om te zien! Samen hebben wij echt een onwijs leuke dag gehad, dit unieke inkijkje had ik niet willen missen. Bedankt mam voor de gezellige dag!

Ben benieuwd of meerdere van jullie geweest zijn of nog gaan?

Liefs Jessica

19 comments

  • Jessica (author)

   Is heel leuk, komende week nog en wie weet volgend jaar weer dat het open gesteld word.

 • Jody

  Leuke foto’s! Ik ben zelf niet zo van de paarden, maar ik kan me voorstellen dat dit een heel leuk uitje is voor een ‘paardenmeisje’! 🙂

  • Jessica (author)

   Ja voor een paardenmeisje is dit inderdaad wel een leuk uitje haha blij dat ik geweest bent

  • Jessica (author)

   Is heel leuk om een keer een kijkje te krijgen wat iets van het koninklijk huis!

 • Tessa

  Zag er een erg leuk uitstapje uit, ikzelf ben niet zo’n paardenmeisje maar het lijkt me wel fijn om eens een dagje naar toe te gaan 🙂

 • Maaike

  Leuk om te zien! Als i nog in de buurt had gewoond was ik zeker even gaan kijken. Het is me nu wat te ver weg.

  • Jessica (author)

   Je kan er (als het volgend jaar komt) ook een leuk dagje uit van maken.. Heb ik ook gedaan met mijn moeder.

  • Jessica (author)

   Lijkt me ook leuk om eens heen te gaan! Deze ook zeker even onthouden hoor, leuk om te zien!

 • Sandra

  Leuk hoor en ik ben wel een klein beetje jaloers! Had dan ook graag meer foto’s gezien. De kans is erg klein dat ik er ooit zelf zal lopen. 😉

  • Jessica (author)

   Ik wil later wel meer foto’s plaatsen in het artikel, vond het niet eerlijk voor de mensen die nog gaan en die dan al de foto’s al zien.

  • Jessica (author)

   Ja heel erg leuk ook voor kids om te zien! Zeker omdat je de paarden ook gewoon mag aaien.

 • Natalie

  Ziet er allemaal piekfijn uit! Ik hou zelf niet van paarden, maar kan me inbeelden dat dit tof is voor groot en klein 😀

  • Jessica (author)

   Ja het is echt super schoon daar allemaal (tot hoever je schoon kan zijn met dieren natuurlijk)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge