Ben ik echt een Kreeft?

Horoscoop kreeft, jaarhoroscoop

Op de een of andere manier heeft mijn sterrenbeeld en de bijbehorende horoscopen mij altijd wel getrokken. Heel vaak kloppen ze echt, voor sommige moet ik iets langer denken of het op een andere manier bekijken, maar altijd vind ik wel een aanknopingspunt. Op 5 juli ben ik geboren en dat betekend dat ik het sterrenbeeld Kreeft ben. Via Elle.nl heb ik het profiel van een kreeft gevonden.

“Kreeften zijn gevoelig en eindeloos zorgzaam; vrienden en familieleden zijn daarom gráág in jouw buurt.”

Check! Ja hier herken ik mezelf heel erg goed in. Het zorgzame zit echt in mij, meer voor andere dan voor mezelf, maar ik vind het heel fijn om er voor mensen te kunnen zijn. Zo wil ik op elk moment een luisterend oor bieden, wil ik goede adviezen kunnen geven en houd ik ervan om het een ander het naar zijn zin te maken. Ook op de momenten dat ik zelf niet fijn in mijn vel zit. Eindeloos zorgzaam dus!

“Je bent intuïtief en empathisch, en wilt niets liever dan de mensen van wie je houdt beschermen & behoeden.”

Mijn onderbuik verteld mij vaak meer dan de wereld om mij heen. Als ik iets aanvoel, dan is dit 9 van de 10 keer juist. Ik merk heel snel aan mensen of ze goed in hun vel zitten en zal dan ook proberen (als ik weet dat diegene dat fijn vind) om hierover te praten. Soms heeft mijn empathisch vermogen (inlevingsvermogen) wel een negatieve werking. Ik neem veel dingen mee naar “huis” waardoor ik het soms zelf slechter van in mijn vel ga zitten. En loop vaak te lang met alle gevoelens van een ander.

Kreeft

“Huiselijkheid is belangrijk – verslavend bijna – en je denkt vol nostalgie terug aan vroeger, aan je jeugd.”

Degene die mij goed kennen zullen inderdaad aangeven dat ik heel graag thuis ben. Of ik nu lekker aan het rommelen ben in huis, aan het klussen ben, of heerlijk op de bank zit te niksen, ik ben een huismus. Ik voel me het fijnste in mijn thuis omgeving, daar kan ik Kreeft blijven en zijn wie ik ben. Een vakantie vind ik heerlijk, maar het weg gaan van huis geeft mij een ontzettend naar gevoel. Ook het thuiskomen vind ik ontzettend fijn, weer mijn eigen huis, mijn eigen spulletjes, heerlijk!

“Kreeften houden niet van ruzie/confrontaties”

Het stuk wat op Elle.nl staat over Kreeften en ruzies is alsof ik het zelf geschreven kan hebben. Deze tekst staat er:

Kreeften hebben de neiging om zijwaarts weg te schuifelen als zich lastige situaties & confrontaties voordoen. Je zoekt dekking in je schulp en houdt afstand, zeker als je vaak gekwetst & teleurgesteld bent. Logisch dus dat je wat verlegen kunt overkomen.

Precies Jessica! Als je aan mij vraagt waar houd je niet van: Ruzies!!! De ruzies/confrontaties die ik zelf heb, maar ook als andere ruzies/confrontaties hebben. Het liefste spring ik overal tussen, zeg ik het is goed en we gaan door. Een beetje kibbelen daar kan ik me nog wel redelijk toe vormen, maar zodra het er echt harder aan toe gaat, kruip ik terug in mijn schulp en wil ik heel graag onzichtbaar zijn. Is dat ook een reden dat Vincent en ik bijna nooit ruzie hebben gehad? Ja ik denk het wel, ik probeer alles al op te lossen voor het al tot een ruzie kan komen. Soms is dit heel fijn om deze eigenschap te hebben, want wie wilt er nu ruzie? Maar soms is het ook wel heel vervelend dat ik altijd maar een confrontatie uit de weg ga. Zo sudderen bepaalde dingen vaker langer door dan dat ik had gewild.

“Kreeften zijn emotionele eters”

Hier kan ik het dus op af gaan schuiven, haha, nee just kidding. Maar ik ben een echte emotie eter, is het dat ik me teveel aantrek van de gevoelens van een ander, is het dat ik zelf niet fijn in me vel is, is het dat ik me alleen voel of uit verveling. Allemaal emoties. En wat is het ontzettend lastig om hier tegen te vechten. De ene keer heb ik er meer last van dan de andere keer, maar wat baal ik achteraf van mezelf dat ik dan weer gesnoept heb!

Ik vind het ontzettend leuk om te zien dat mijn horoscoop klopt. Hoe is dat bij jullie horoscoop? Wat zijn jullie en klopt die?

Liefs kreeft Jessica