BBG – April Corona items

BBG - April Corona Item

Het idee kwam vorige week ineens in mij op. Voor jullie leuk om te lezen, voor andere bloggers leuk/handig dat hun site genoemd wordt en voor mij leuk, omdat mijn post van Facebook of Instagram gedeeld zal gaan worden. Dat was de enige voorwaarde die ik eraan gaf aan andere bloggers voordat zij een link zouden insturen. Wat is het idee, zelf volg ik best veel andere bloggers, maar je kan nooit iedereen volgen. Jammer, want dan mis je veel artikelen en wie weet wel hele goede artikelen. Ik wil andere bloggers in het zonnetje zetten en wel door hun best gelezen artikel te delen van vorige maand, April 2020 dus. BBG betekend dan ook Bloggers Best Gelezen. Als dit aanslaat wil ik dit elke maand laten terug komen, want hoe leuk is het om andere blogs te lezen?!

Vandaag dus de eerste editie van de BBG april 2020. Ik heb meer dan 50 reacties gehad op mijn oproep op Facebook en heb alle artikelen gelezen. Vanuit daar ben ik gaan kijken of ik een thema kon gaan aanhouden. Ik zag veel artikelen die te maken hebben met het corona tijdperk waarin wij nu leven of die gebruikt kunnen worden in dit tijdperk. Voor deze keer leek het mij dan ook leuk om 10 artikelen te benoemen, die handig kunnen zijn in deze tijd. De artikelen staan in willekeurige volgorde, dit is niet iets om een echte aftel top 10 van te maken.

Wil jij een aantal best gelezen artikelen van Life by Jess zelf lezen, dan kan je die hier vinden!

BBG – April 2020 Corona items

De kappers zijn net weer open gegaan, maar voorlopig zullen deze allemaal volgeboekt zijn neem ik aan. Vandaar dat ik het artikel van Helena hier benoem. Zij heeft getest hoe het is als jij je haren gaat spoelen met appelazijn. Het resultaat verbaasde haar en ik denk dat ik het ook maar eens ga proberen. De appelazijn werd niet gebruikt als shampoo, maar eerder als conditioner. Zodra ik het geprobeerd heb, zal ik ook laten weten wat mijn ervaring hiermee is. Wil je dit artikel lezen, dat kan op Hallo Helena.

Het volgende artikel is van Marieke. Zij schrijft een recensie over het eerste deel van de Zeven zussen serie. Deze staat op mijn lijstje om te gaan lezen, dus ik vond haar recensie hierover erg interessant. Ik ben nog nieuwsgieriger geworden naar het boek, dus ik ga mijn e-reader maar eens updaten en deze boeken erop zetten! Hebben jullie deze serie gelezen en wat vonden jullie ervan? Is het echt zo’n aanrader? Als jij het boek wilt kopen, kan dat via deze link.

Door naar het volgende artikel, een heerlijk artikel als je het mij vraagt. Namelijk een gezonde appeltaart of wel de wappeltaart. Deze is gemaakt en geschreven door Nicole van meisje-eigenwijsje. Een super lieve, mooie vrouw welke ik al een paar keer heb mogen ontmoeten tijdens events. Maar terug naar deze heerlijk Wappeltaart, nu we thuis zitten zijn er dus een paar artikelen welke je bij de supermarkt moet gaan halen of moet gaan bestellen bij je volgende bestelling, want deze taart wil je gemaakt en gegeten hebben! PS: Deze foto is copyright van Nicole!

BBG - April 2020 Corona, Wappeltaart

Iets wat ik bij fotografen veel voorbij heb zien komen de afgelopen tijd zijn deurportretten. Een fotoshoot bij jou thuis, maar dan bij de voordeur. Op een veilige afstand, maar wel met het idee dat je mooie foto’s krijgt en dus een herinnering hebt aan deze gekke tijden. Dat wordt ook beschreven in deze blog. Wat is het, waarom is het zo mooi om te doen en er staan wat voorbeelden in. Leuk om dit artikel te lezen.

Nog meer best gelezen items van andere bloggers

Aangezien we nu veel thuis zitten, denk ik dat de meeste mensen wel iets meer schermtijd hebben dan normaal. Dan wel van de telefoon, tablet of van de televisie. Een uitgelezen kans om eens mooie natuur- en reisfilms te kijken op Netflix. Baukje heeft een heel mooi overzicht gemaakt van de 10 leukste films die je daarover kan gaan bekijken, inclusief trailers van deze films!

Dan twee artikelen welke gaan over het annuleren en omzetten van je reis. Een artikel in het engels, deze is geplaatst op Flitterfever.com Elise verteld daarin alles wat je kan doen om een reis te annuleren en hoe het nu zit tijdens het Corona virus. Wil je een artikel in het Nederlands hierover lezen? Dan kan je hier terecht.  Jenny beschrijft per grootste luchtvaartmaatschappijen hoe de annulering zit, maar ook hoe het zit met je internationale treintickets.

Een artikel die ik zelf heel erg leuk vind, is die van MamaLies. Zij heeft in een goed artikel geschreven over hoe je verf maakt van stoepkrijt. Ikzelf zie de mooiste creaties voorbij komen op social media, maar ik zie het soms ook wel eens hier in de buurt voorbij komen. Allemaal gemaakt met verf van stoepkrijt. Het ziet er super gaaf uit en zo te lezen is het super makkelijk om te maken! PS: Deze foto is copyright van MamaLies!

BBG april corona stoepkrijt

Iets heel anders, maar ik deel ook een column met jullie. En wel van Karel. Hij zet zijn gedachtes op papier en dat is leuk om te lezen. Iedereen begint straks weer op nul en zo voelt het soms inderdaad wel. Even terug gezet naar het kleine genieten van het leven om dit straks, als de lockdown voorbij is, mee te nemen in het “leven na de coronacrisis”.

Als laatste een blog van Diana met een hele mooie wandelroute. Je moet er wel dichtbij wonen, of echt die kant op gaan voor deze route, maar aangezien nu iedereen op zoek is naar nieuwe plekken in de buurt van zijn/haar woonplaats, en heel veel mensen er op uit trekken om te gaan wandelen, dacht ik ik deel deze toch met jullie! Het is namelijk een wandeling over de smokkelroute in Strijbeek. Op haar site zie je nog meer andere wandelroutes! Leuk om eens een kijkje te nemen.

Voor herhaling vatbaar?

Wat vinden jullie, is zo een artikel voor herhaling vatbaar? Zoals gezegd, ik wil dit proberen om elke maand te gaan doen. De ene maand zal ik er een mooi thema aan vast kunnen hangen, maar een andere maand zullen het misschien allemaal random artikelen zijn. Ik ben benieuwd naar jullie mening over dit artikel en de opzet hiervan! Laat het mij weten in de comments of op een van mijn social media kanalen. Tot de volgende BBG!

Liefs Jessica, Life by Jess