Badkamertrends 2020 – de perfecte badkamer

badkamertrends 2020, de perfecte badkamer

De afgelopen twee maanden heb ik zo’n 10 huizen bezichtigd. Zelf vind ik het erg leuk om te doen, het is namelijk heerlijk om bij iemand binnen te kunnen kijken! Daarnaast kijk ik ook ontzettend uit naar een eigen woning na onze scheiding. Door het bezichtigen van de diverse huizen, ga je ook elk huis al indelen naar jou sfeer en smaak. Bij het ene huis hoeft er behalve een lik verf niks meer te gebeuren, terwijl je bij de andere het liefste de keuken of de badkamer wilt gaan opknappen. Het is voor deze ruimtes ook erg leuk om inspiratie op te doen en te kijken wat de trends zijn voor dit jaar of komende jaren. Daarbij niet uit het oog verliezen wat je zelf mooi vindt uiteraard! Ik ben eens op zoek gegaan naar wat de badkamertrends zijn van 2020. Hoe creëer ik eventueel in een nieuw huis de perfecte badkamer?

Badkamertrends 2020

Laat je inspireren door te gaan zoeken naar badkamers, kijk ook eens op Pinterest! De grootste zoekmachine als het gaat om plaatjes/foto’s van hetgeen wat je zoekt. Maak eens een dag vrij om langs meerdere badkamer showrooms te gaan. Zo zie je badkamers met diverse tegels, andere soort opstellingen en verschillende soorten accessoires. Tijdens mijn inspiratierondje kwam ik erg veel zwart tegen. Überhaupt in een huis, maar ook in de badkamer. Wat dacht je van een zwarte douchecabine van douche-concurrent.nl. Voor mij echt een eye catcher en iets wat ik heel erg graag zou willen in een eventuele nieuwe badkamer.

Ik twijfel wel eens of ik een bad zou willen in de badkamer. Zelf ben ik niet iemand die veel in bad gaat. Ook neemt het bij een kleine badkamer echt veel ruimte in. Met Abby is het echter wel handig, al mis ik hem op dit moment ook niet. Ik zet haar net zo makkelijk even snel onder de douche, of we douchen samen. Denk dat ik dan liever ga voor een heerlijke inloopdouche met een grote regendouche. De badkamertrends wat betreft een bad; kies een vrijstaande badkuip en niet zo’n ingebouwde.

badkamertrends 2020, de perfecte badkamer

De perfecte badkamer

Spreek van te voren een budget met jezelf af. Als je dit hebt, kan je namelijk of op zoek naar de koopjes, of je kan prioriteiten gaan stellen. Wil je dan toch een grotere inloopdouche of kies je voor die dubbele wastafel? Koop je een spiegel waar licht in zit of houd je het bij een mooie lamp in de badkamer zelf. Mocht je niet het budget hebben om heel veel geld uit te geven aan alle luxe uitstralende spullen, zoek het dan in de accessoires in de badkamer. Een plantje, een houten plankje of een mooi wandrek die je kan aankleden met wat mooie spullen.

Verder vind ik het heel belangrijk om wat opbergruimte te hebben in een badkamer, zodat je al je voorraad en handdoeken niet ergens anders op hoeft te bergen. Mocht ik ooit de badkamer moeten gaan verbouwen, zal ik dus echt goed gaan kijken naar badkamermeubels. Waar zit er veel ruimte in voor handdoeken, scheerspullen, make-up, toilettas en alle voorraad aan douchegels en shampoo bars. Kies je voor alleen een meubel onder je wasbak, of wil je er nog een losse hoge kast bij? Benieuwd waar jullie voor kiezen.

Hebben jullie wel eens een badkamer verbouwd? Waar heb je opgelet en heb je nog tips voor degene die het ooit nog eens gaan doen? Ik ben heel benieuwd hoe jullie badkamers eruit zien, kan je dat een beetje omschrijven? Mocht ik binnenkort een eigen huis gekocht hebben, en de badkamer moet gedaan worden, zal ik dit zeker met jullie delen! Mocht je nog meer inspiratie willen, kan je dat terug vinden in het artikel dat ik al eerder geschreven heb. 

Liefs Jessica, Life by Jess