Back to School met Jess

Back to school

Vandaag beginnen de eerste scholen weer in Nederland. Dat doet mij denken aan de tijd dat ik nog naar school ging. Veertien jaar geleden, in 2003, was ik een brugpieper. Ik ging naar het VMBO en dat was een nieuw tijdperk wat aanbrak. Het was een hele andere tijd dan de basisschool, maar ik heb wel een hele leuke tijd gehad op school. Ga mee, back to school met Jess.

Nieuwe spullen

Volgens mij heb ik een nieuwe fiets gekregen voordat ik naar de middelbare school ging, zodat ik goed naar school kon fietsen (10 minuten heen, en 10 minuten terug per dag). Ook heb ik van mijn ouders een rugzak gekregen, welke ik zelf uit heb mogen kiezen. Ik koos, zoals vele, voor een Eastpak (een gele) en dat is de tas die nu altijd nog meegaat als handbagage in het vliegtuig. Die tassen zijn hun geld echt waard, zo stevig en ze zijn bijna niet kapot te krijgen.

Uitkijken naar het kopen van…

Weet je wat ik ook echt heel leuk vond en waar ik elk jaar weer naar uitkeek? Het uitzoeken van een nieuwe agenda en het kopen van nieuwe schriften. In de agenda had ik graag een weekplanning, zodat ik de hele week op 2 pagina’s had. Dit gaf en geeft mij nu nog steeds veel overzicht. Alle agenda’s op de foto hieronder, zijn die van mijzelf van vroeger. Heerlijk om soms even doorheen te bladeren, wat een herinneringen er dan weer omhoog komen.

Back to School

Tegenwoordig neem ik mij vaak voor, om maar met 1 bepaalde pen te schrijven in mijn agenda. Dan koop ik deze tegelijkertijd met mijn agenda en begin ik met alles erin te schrijven. Maar je snapt zelf denk al wel, dat dit voornemen snel aan de kant geschoven werd als ik de pen een keer vergeten was, of deze leeg was haha. Weer een reden om nieuwe pennen te kopen. Daar laat ik mij nu ook vaak nog toe verleiden bij de Action. Pennen genoeg hier in huis … Oeps!

Back to school, waar denk jij aan?

 Als je terugdenkt aan vroeger, de tijd dat jij back to school ging hoelang is dat geleden? En aan welke spullen denk jij dan? Heb jij iets gekregen voor school? En wat zijn dingen waar je naar uitkeek om te gaan kopen?

Liefs Jessica, Life by Jess

8 comments

  • Jessica (author)

   Haha, dat deed ik dan niet, maar ik heb ze zoals je ziet wel allemaal bewaard, en wat is dat leuk om weer eens doorheen te bladeren.

 • Samantha

  Oef, ik moest vooral denken aan jippie allemaal afspraken die je moet af hebben op school en dat ik vroeg moest opstaan om de trein te halen! Maar het was wel leuk als ik nu terugdenk.
  Samantha heeft recent gepubliceerd…Life Hack #KOUDBIERMy Profile

  • Jessica (author)

   Ja inderdaad, en wat voor smoesje verzin je als je je huiswerk niet af had. Haha, moest je de trein nemen? Dan was je wel even onderweg naar huis.

 • Doreen

  Agenda kopen was zeker leuk. Maar het inplakken van allemaal fotos die je uitknipte uit tijdschriften (michael jackson etc) was nog leuker. De agendas waren meters dik. Haha

 • Linda van den Ende

  Als ik terugdenk aan die tijd, dan zie ik jou als lieve, ijverige leerling op school zitten. Leuk om je blog te lezen, Jessica!

  • Jessica (author)

   Bedankt voor je lieve reactie! Ondanks dat het een tijdje geleden is, zie ik mezelf zo nog zitten in de klas bij Nederlands.

 • Jascha

  De agenda kopen en versieren (en netjes houden!!! Liefst met dezelfde pen inderdaad wat nooit lukte natuurlijk). Multomappen was ik ook gek op, met mooie tabbladen. Mijn zoon wil nu alles in het zwart. En allemaal dezelfde pennen van de Aldi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge