Babykamer roomtour

Babykamer roomtour

Het plan was om dit artikel al veel eerder online te laten komen, eigenlijk voor Abby haar geboorte nog, maar mislukt en goed ook. Voor de bevalling had ik er geen zin in en nu Abby er is kom ik er vaak niet aan toe. Hoe graag ik ook wil, maar mijn dagen lopen nu toch wat anders dan soms gepland en logisch ook! Daar geniet ik met volle teugen van en de artikelen komen dan wel weer een keer op mijn blog. Voor heb ik even tijd gevonden om achter de laptop te kruipen en wat te vertellen over de babykamer van Abby. Bij deze dus een heuse babykamer roomtour.

De verbouwing + inrichten

Na onze vakantie naar Amerika zijn we begonnen met het verbouwen van de babykamer. De babykamer ligt aan de voorkant van het huis en werd voorheen gebruikt als kattenkamer. Hun spulletjes moesten dus een nieuw plekje krijgen, voordat wij aan de slag konden. Het kozijn van de deur is vervangen, hier zat namelijk een raampje boven en die wilde we weg hebben. Nadat de kamer leeg was (op de vloer na, want die lag er al), hebben we de kamer laten stucen. Daarna moesten natuurlijk de muren geschilderd worden, alle muren wit, op 1 muur na. Deze hebben wij een hele donkere kleur groen gegeven welke soms ook wat grijzig oogt. Ook zijn de raam- en deurkozijnen opnieuw geschilderd en hebben we plinten gelegd.

Toen we terug kwamen uit Amerika was ik 14 weken zwanger en wij hadden besloten om op dat moment voor meubels te gaan kijken. Natuurlijk wist mevrouw hier al wel een beetje wat ze wilde dus dat maakte het kiezen en kopen vrij makkelijk. Vin vond de meubels die ik uitgezocht had ook mooi en zo zijn we op een zaterdag samen met mijn ouders naar de Babydump gegaan. We hebben de babykamer besteld en ook gelijk de kinderwagen. 9 november is alles geleverd en volgens mij stonden de meubels vrij snel daarna ook in elkaar!

Voor de babykamer hebben we ook nog een nieuw rolgordijn gekocht en bij de Ikea hebben we de kledingkast gekocht. Dit is een bewuste keuze geweest van ons. Voor €400,- euro hadden wij een bijbehorende kast kunnen kopen voor het kamertje, maar voor €500,- hadden we nu deze kast bij Ikea gekocht. Twee keer zo groot en daar kan Abby ook veel meer jaar mee voort. De linkerkant van de kast gebruiken we voor de kleding. De rechterkant van de kast dat is de opslag van luiers, billendoekjes, speel welke nog niet in gebruik is en de set van de kinderwagen voor als ze kan zitten.

Babykamer roomtour

Al nieuwsgierig geworden naar de babykamer? Als je niet kan wachten om de foto’s te zien van de babykamer roomtour dan moet je snel verder scrollen, anders wil ik jullie nog wat vertellen over de kamer!

En dan eigenlijk iets over het konijn wat op de muur staat. Deze is namelijk gemaakt door mijn moeder, alle credits naar haar! Hij is zo gaaf geworden. Het heeft wat bloed, zweet en tranen gekost, maar daar staat hij dan te pronken op de muur! Om het konijn op die grote te krijgen was namelijk nog wel een uitdaging. Afdrukken lukte niet want daar was het voorbeeldafbeelding te slecht voor en toen…. Toen had ik als zwangere (ja je gelooft het niet) ineens een hele slimme ingeving! Wat als ik mijn laptop aansluit op de tv, de afbeelding daarop zet zodat we hem over kunnen trekken van de tv! Hoppa was ik toch nog eens slim zo tijdens de zwangerschap. Dus zo hebben we het ook gedaan, overgetrokken en toen heeft mijn moeder hem uiteindelijk met houtskool op de muur kunnen krijgen en is ze daarna de strepen gaan zetten.

Ik ben echt zo blij met het konijn op de muur! Dat maakt de kamer helemaal af, nogmaals bedankt mam voor al je bloed, zweet en tranen voor het konijn. Je mag trots zijn op je werk! Mijn verwachting is dat Abby er later ook veel plezier van gaat hebben…. En dan nu… de foto’s van de babykamer roomtour!

Mochten jullie willen weten hoe ik de commode en de kast heb ingedeeld, let me know dan maak ik daar een apart artikel van!

Babykamer roomtour

Babykamer roomtour

Babykamer roomtour

Babykamer roomtour

Babykamer roomtour

Liefs Jessica, Life by Jess