Baby wakker maken op oudejaarsavond?

vuurwerk oudejaarsdag

Oudejaarsavond komt eraan en dat betekent voor ons een gezellig avond met vrienden en voor mij betekend dat ook vuurwerk afsteken! Ja ik ben hier de pyromaan in het gezin en vind het geweldig om vuurwerk af te steken. Ik hoop dan ook dat dit nog wel een tijdje mag in Nederland. Hoe denken wij over het feit “de baby wakker maken” met oudejaarsavond? Willen wij haar überhaupt wakker maken om middernacht of niet? Ik ga met jullie delen hoe wij hierin staan! Ook ben ik super benieuwd hoe jullie erin staan, dus laat het mij vooral weten.

Baby wakker maken op oudejaarsavond

Abby is bijna 9 maanden als het oudejaarsavond is. Op dit moment slaapt ze nog steeds heel erg goed, dan bedoel ik van 19:00 tot 07:00 uur (hopelijk heb ik het nu niet over mijzelf afgeroepen!). Wij vinden het heel belangrijk dat ze deze rust ook krijgt en pakt, als ze lekker slaapt, waarom zouden we haar wakker maken als het niet persee nodig is?

Dat is dan ook meteen onze gedachte over het wakker maken van de baby om middernacht. Wat hebben wij aan het feit dat zij er om middernacht bij is? En nog belangrijker, wat heeft Abby aan het feit dat ze wakker gemaakt wordt en om middernacht wakker is en heel veel meekrijgt van het vuurwerk. Wij vinden persoonlijk dat het niet nodig is om haar wakker te maken.

Mocht ze wakker worden van het vuurwerk, dan is het een ander verhaal! Dan komt ze uiteraard even naar beneden totdat de rust een beetje terug is in de straat, een flesje erin en dan gaat ze ook weer lekker naar bed. Of ze er wakker van gaat worden? Ik durf hier echt geen antwoord op te geven, ze is een goede en diepe slaper, en de afgelopen tijd zijn hier al heel wat flinke knallen geweest waar ze niks van had. Misschien slaapt ze lekker door en misschien wordt ze wakker. Voor ons maakt het niet uit, alleen zodra ze wakker wordt komt ze bij papa terecht, want mama is even vuurwerk afsteken! Haha…

Wat is jullie mening over oudejaarsavond/middernacht met een baby?

Als Abby wat ouder is, zullen we haar wel wakker maken rond middernacht met oudejaarsavond. Dat is iets wat mijn ouders ook altijd hebben gedaan en dat was altijd wel een speciaal moment. Samen aftellen en (kinder)champagne drinken, daarna naar buiten de buren de beste wensen, wensen en daarna naar het vuurwerk kijken.

Ik ben wel heel benieuwd hoe jullie hierover denken. Zodra dit artikel online is zal ik hier ook een Poll voor opstarten op mijn Instagram account: Lifebyjessblog! De uitslag zal ik dan ook met jullie delen in de stories.

Liefs Jessica, Life by Jess

3 comments

 • Wendy Rotteveel-Kromhout

  Wij hebben Jasper er alle jaren bij gehad. Maar zijn eerste jaarwisseling lag iets anders, want hij was toen pas 3 maanden oud.
  Hij had toen altijd rond 12 uur zijn flesje. Daarna hebben we hem altijd wakker gemaakt. Hij is nu 10 maar hij heeft laatst nog aangegeven dat ie het “allemaal” nog weet.. .
  (Geeft in ieder geval aan dat het gewaardeerd is, dat we hem wakker hebben gemaakt). Er waren jaren bij dat ik het hem echt heb moeten beloven dat ik hem echt wakker zou maken .

 • Bernadette

  Heb onze kinderen altijd lekker laten slapen. Vanaf het moment dat ze zelf aangaven er bij te willen zijn hebben we ze om 23:30 opgehaald om af te tellen. Ben een voorstander van regelmaat, en heb de kinderen nooit uit bed gehaald als ze al sliepen. Maar ieder zijn eigen keuze hé?❤️ Fijne jaarwisseling!

  • Jessica (author)

   Dat is zeker waar. Ieder zijn eigen keuze absoluut. Ik ben zoals je hebt gelezen ook voorstander van lekker laten slapen, wat je zegt, zodra ze zelf aangeven erbij te willen zijn dan zullen we daar zeker gehoor aan geven! Tot die tijd lekker slapen klein meisje. Voor jou ook een fijne jaarwisseling!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge