Amerika rondreis Sedona & Grand Canyon

Amerika rondreis Sedona en Grand Canyon

Onze reis gaat verder, onze langste reisdag is achter de rug en vanaf nu hebben we alleen “nog maar” stukken van maximaal 4 uur te rijden. In de auto die wij hebben echt geen straf. Het is gewoon net of je op de bank thuis zit alleen dan met Live 360 graden televisie om je heen. Rijden jullie mee naar Sedona en de Grand Canyon?

Apache Trail

Vanaf Tucson moesten we naar Sedona rijden, de route was door Jan Doets al voor ons uitgestippeld en we werden gestuurd via de Apache Trail. Een weg die voor een deel verhard is en voor een deel onverhard. Op internet stonden enkele verhalen waar je wel de kriebels van kreeg, maar we hebben het gewoon gedaan. En echt, het viel me 100% mee! Is dit waar ik de kriebels voor had gekregen?

sedona

Vlak voor de weg onverhard werd zijn we even gestopt bij een restaurant. Ook echt ineens in the middle of nowhere was daar een klein straatje met enkele winkeltjes. Over het restaurant had ik al eens gelezen, hier schrijven mensen wat op een dollar biljet en deze worden opgehangen in het gehele restaurant. Wij hebben ook wat op een dollar gezet en daar achter gelaten. Door dit te zien is ons idee ontstaan om de zwangerschap van Abby aan te kondigen.

zwangerschapsaankondiging

Het laatste stuk richting Sedona was echt zo mooi. Je ziet ineens allemaal rotsen/bergen met die mooie rode kleur. Altijd zie je dit op foto’s en nu is het daar in het echt. Wauw weer een ander stuk natuur wat we zagen. We keken onze ogen weer uit, zo mooi en zo anders was dit om te zien nadat we een week veel groen hadden gezien.

Amerika rondreis Sedona en Grand Canyon

Sedona

In Sedona hadden we een hotelkamer welke een klasse lager was dan alle andere hotels die we hadden. De kamer was inderdaad een stuk kleiner en ook de badkamer stelde niet veel voor. Vin had hier iets meer moeite mee dan mij gek genoeg, want wat waren we nou op de kamer? Alleen ’s avonds even en om te slapen, meer niet.

Sedona is een hele mooie plek, met veel natuur om zich heen in de omstreken. Je kan diverse Jeep excursies doen of je kan mooie hiking tochten maken. Vincent en ik zijn naar de West Fork of Oak Creek Canyon geweest. Dit is een natuurgebied waar je kan wandelen. Tijdens de wandeling steek je diverse keren een beek over via grote en kleine keien. Een leuke wandeling welke prima te doen was, al was ik wel voorzichtig bij het oversteken van al die beekjes. Sommige stenen waren echt heel glad en ik wilde echt niet onderuitgaan, met de wetenschap dat er een klein mensje in mij groeide.

Amerika rondreis Sedona en Grand Canyon

Na de wandeltocht zijn we de auto gaan wassen. Na het rijden op die onverharde weg, was er bijna geen wit meer te bekennen op de auto, dus tijd voor een wasbeurt! ’s Avonds met zonsondergang zijn we naar een uitkijkplek gereden bij de Airport van Sedona. Hier had je panoramisch uitzicht op de rode rotsen, waar het licht van de zon echt prachtig op te zien was. Zeker een aanrader als je daar in de buurt bent!

Amerika rondreis Sedona en Grand Canyon

Naar de Grand Canyon

29 september reden we vanaf Sedona naar de Grand Canyon. Na twee uurtjes waren we er. Ik was best wel een soort nerveus of het echt zo fantastisch zou zijn als op alle foto’s die je ziet. Je weet wat je te zien krijgt, ongeveer, maar geloof mij… Je kan je je er niks bij voorstellen als je het niet in het echt hebt gezien! Wat immens groot is de Grand Canyon en dan zie je met de bus/looproute nog niet eens alles. Ik kreeg er ook echt wel een beetje hoogtevrees van, het is zo bizar diep dat ik ver van de rand vandaan bleef staan. Brrr, het zal je maar gebeuren dat je per ongeluk te dicht bij de rand gaat staan en eraf valt, brrr nee moet er niet aan denken! Ik houd wel afstand.

Amerika rondreis Sedona en Grand Canyon

Nog wel een grappig iets, we hadden de hele reis nog geen Nederlanders gezien/gehoord (buiten onze vakantievrienden om), nou je ziet ze wel bij de Grand Canyon. We zaten in die bus met denk wel 8 Nederlandse stellen, waar ze ineens vandaan kwamen? Geen idee haha.

’s Avonds hebben we heerlijk gegeten met een goed stuk vlees. Vanavond mocht het een keer van onszelf. Vlees is echt wel duur in Amerika (vonden wij tenminste 35-40 dollar), maar we hadden er beide zoveel zin in, en er scheen een hele goede grill tegenover ons hotel te zitten, dus vanavond zouden we heerlijk gaan genieten! En dat hebben we echt gedaan, want het was heerlijk!

Bijna bij elk hotel dat we hadden zat wel een zwembad, zo ook bij dit hotel. Er was zelfs een jacuzzi en daar hebben we na het eten nog even heerlijk in gebadderd. Even relaxen.

Helikopter, helikopter mag ik met je mee omhoog?

De wekker ging vroeg want we moesten ons rond 8:00 uur melden voor de helikoptervlucht boven de Grand Canyon welke we ook geboekt hadden via Jan Doets. Je moest op de weegschaal staan en zo konden ze de helikopters indelen. Ook werd precies verteld waar je moest gaan zitten.

Amerika rondreis Sedona en Grand Canyon

Oke, eerlijk, je legt er wat geld voor neer, maar wij vonden het dubbel en dwars waard! Wauw wat een ervaring was de helikoptervlucht boven de Grand Canyon. Je vliegt eerst een stuk boven bossen en ineens is het bam, de afgrond van de Grand Canyon, echt ineens. Niet een rustige daling in het landschap, nee in 1x hang je boven het immens diepe Grand Canyon. Wij vlogen ongeveer een kwartier boven de Canyon zelf, maar wat is dit groot! Dit was niet voor te stellen vanaf de plek waar wij de dag ervoor waren. WAUW! DOEN DIKKE AANRADER!!!

Na de helikoptervlucht was het tijd voor ons volgende avontuur, iets waar we ontzettend naar uitkeken…LAS VEGAS! Dit verslag lezen jullie de volgende keer.

Liefs Jessica, Life by Jess