Amerika rondreis Sea World en Ranch

Amerika rondreis deel 4 Sea World en Tanque Verde Ranch

Het is al even geleden dat er een artikel online is gekomen over onze Amerika rondreis, maar toch wil ik de verslagen afmaken en online posten. Als je wilt lezen wat we hiervoor al meegemaakt hebben kijk dan even hier! Ons avontuur gaat verder op 24 september 2018. Tijd om naar Sea World te gaan in San Diego. Ons hotel in Carlsbad ligt op een halfuurtje rijden van het park en dit stond voor ons hoog op het lijstje om te zien tijdens onze reis. Ook gaan we naar de Tanque Verde Ranch, om mee te maken hoe het er aan toe gaat op een echte Amerikaanse ranch.

Sea World 

Om half 10 reden we de parkeerplaats op bij het park, zodat we de hele dag hadden om daar rond te lopen. Wie denkt dat Sea World alleen maar aquariums heeft, die heeft het mis. Dat dachten wij ook namelijk, maar het is ook bijna een klein pretpark. Ze hadden twee achtbanen, 1 waterglijbaan met die boomstambootjes en 1 wildwaterbaan met die ronde bootjes waar je echt super nat in kan worden!

Amerika Rondreis Sea World & Tanque Verde Ranch

Ook hebben ze een heel gebied met “voel” aquaria. Je mag hier diverse soorten vissen aaien/voelen. Brr mij niet gezien haha, maar vin vond dit geweldig. Er zijn diverse shows die je kan bezoeken. Zo is er een dolfijnenshow, een zeeleeuwenshow en een orkashow. Wauw wat was de orkashow vet! Alle shows zaten we in de zone waar je niet nat kon worden en bij de orka’s dachten we, laat maar komen dat water. Dat hebben we geweten haha, zeik en zeiknat verlieten we de show, maar wat was het gaaf!

Nog iets bijzonders; we kwamen in Sea World een stel tegen die naast ons zaten in het vliegtuig! We waren hen de allereerste avond in San Francisco al tegen gekomen en nu weer. Dit kon geen toeval meer zijn. We zijn samen nog twee uur opgetrokken in het park, we wilde eigenlijk wat samen gaan eten. Helaas lagen onze hotels niet echt bij elkaar in de buurt en waren wij natuurlijk zeiknat van de orkashow. We hebben onze reisplanning naast elkaar gelegd en bleek dat we dezelfde dagen in Las Vegas waren. We hadden voor een avond afgesproken om daar met elkaar af te spreken. Erg leuk die contacten op vakantie, blijkt dat ze op 20 minuten afstand bij ons vandaan wonen. Nu zijn het hele goede vrienden van ons, die we bijna maandelijks zien.

Tanque Verde Ranch

Van ons hotel in Carlsbad, was het een lange dag rijden naar de Tanque Verde Ranch. Om 7:30 uur zijn we gaan rijden en om 15:40 uur waren we op de Ranch. Een Ranch waar je mee kon kijken hoe het er nu echt aan toe gaat op een Ranch. Dit was een all-inclusief verblijf en we zaten in een huisje ipv een hotelkamer. Ook wel lekker om een keer meer ruimte te hebben. We hebben na de lange rit een duik in het zwembad genomen en zijn ’s avonds lekker gaan eten in het restaurant.

Amerika Rondreis Sea World & Tanque Verde Ranch

Bij de Ranch kon je ook deelnemen aan verschillende activiteiten. Je kon paardrijden, vissen, aquagymmen en nog veel meer. Vincent wilde heel graag gaan vissen dus die is om 9:00 uur gaan vissen met een gids van daar. De Ranch heeft zijn eigen vijver waar verschillende vissoorten in zwemmen. Hij had de gids voor zich alleen, dus er werd veel extra verteld tegen hem over het gebied waar we waren en over de vissen.

Amerika Rondreis Sea World & Tanque Verde Ranch

Ik wilde graag paardrijden, maar wilde het niet te uitdagend maken omdat ik op dat moment 13 weken zwanger was. Ze hadden ook buitenritten waar je alleen in stap reed. Leek mij een top plan! Je rijd daar door de vallei, met hele hoge cactussen en veel paden waar verschillende grote stenen lagen. Het is bijzonder om te merken hoe een paard zijn eigen weg kiest tussen al deze stenen zonder uit te glijden. Het was ook weer leuk om eens paard te rijden, dat was wel lang geleden voor mij.

Amerika Rondreis Sea World & Tanque Verde Ranch

’s Avonds hadden we op een open vlakte in de vallei een BBQ staan vanuit de Ranch geregeld. Super leuk om juist op die plek te eten. Mooie afsluiting van een leuke tijd op de Tanque Verde Ranch.

Wat een leuke tijd hebben we op de ranch gehad. Geen hele drukke dagen, maar dat was ook wel heel fijn om even een rust moment te kunnen inbouwen in deze gave reis waarin je al heel veel indrukken krijgt. Achteraf, had ik dit misschien wel willen overslaan om een ander stuk van Amerika mee te kunnen pakken later in de reis. Maar we hebben een leuke tijd gehad!

Liefs Jessica, Life by Jess