Amerika rondreis – San Francisco

Amerika rondreis

Op 16 september zijn wij vertrokken naar San Francisco om daar te beginnen aan onze Amerika rondreis langs de westkust. Het is alweer langer dan een maand geleden dat wij in het vliegtuig stapte om deze reis samen te gaan beleven. Natuurlijk kunnen de reisverslagen niet ontbreken op Life by Jess!

Amerika Rondreis – Daar gaan we eindelijk!

In mei hebben wij deze Amerika rondreis geboekt bij Jan Doets en zijn we aan het aftellen geslagen. En daar was dan eindelijk die zondag. Zondag 16 september 2018, de dag dat onze reis begon. Om 7:30 uur stonden wij op Schiphol om vervolgens om 9:50 uur de lucht in te gaan. Het was een vlucht van tien en een half uur. Iets waar wij beide best wel tegenop zagen. Zo lang zitten en hoe gaan we ons vermaken?

De zitplekken waren niet heel ruim, maar dat weet je nou eenmaal als je in een vliegtuig stapt. Het eten en drinken was prima verzorgt dus daar mag ook echt niks over gezegd worden. Het enige wat ik tegen vond vallen was het entertainment assortiment. De films die beschikbaar waren, waren niet echt dendert en ook niet heel nieuw. Ik heb op een vlucht naar New York wel eens gehad dat ik een film had zitten kijken die hier in Nederland echt net uit de bioscoop was. Dat was nu niet zo, pech voor ons.

San Francisco, dag 1 

Om rond 12:00 uur plaatselijke tijd (het was 9 uur vroeger in Amerika) en dus rond 21:00 uur Nederlandse tijd zijn wij geland op San Francisco. De paspoortcontrole ging echt heel snel en ook de koffers hadden we zo. Nu begon het pas, op zoek naar de uitgang en naar een manier om bij het hotel te komen. Gelukkig is het metro systeem heel goed in San Francisco en zijn we met de BART naar het centrum van San Francisco gegaan. Toen moesten we nog naar het hotel, heb je even? Wij dachten dat we dichtbij stonden dus zijn gaan lopen… We hebben ruim anderhalf uur gelopen. Wie wel eens in San Francisco is geweest, die weet dat San Francisco gebouwd is op bergen/heuvels. Dus toen wij om 14:30 uur aankwamen bij het hotel waren we kapot! Twee zware koffers, nog handbagage, heuvel af, heuvel op, wat een tocht.

Amerika Rondreis

Ons hotel (Hotel Kabuki) zat in Japantown en zag er prima uit. Niks op aan te merken. We hebben ons opgefrist en zijn even een rondje in de buurt gaan lopen. Letterlijk en figuurlijk zaten we in Japantown. We hebben nog een sumo worstelaars gevecht gezien en we voelde ons echt een toerist op dat moment. Gezien we er vrij snel doorheen gelopen waren besloten we om toch nog naar het centrum van San Francisco te gaan. We moesten nog even een paar uur door zien te laten voordat we konden gaan slapen. We hebben een eerste indruk opgedaan van San Francisco. Enkele winkels bezocht en daarna zijn we wat gaan eten om vervolgens met de bus terug naar het hotel te gaan. Het bussennetwerk is trouwens ook echt prima geregeld in San Francisco! Om 20:30 uur waren we zo moe dat we zijn gaan slapen.

Amerika Rondreis

Dag 2 

De volgende ochtend waren we al vroeg wakker en zijn we meteen op pad gegaan. We hebben ontbeten bij Davids Delicatessen. Een super leuke plek waar je aan een bar kan plaats nemen welke in een U-vorm staat.

Amerika Rondreis

We hadden besloten om een hop on hop off bus te nemen. Ik heb dit de allereerste keer in New York ook gedaan en je komt door de gids zoveel extra te weten over de stad. Voor nu vond ik dat ook echt wel de moeite waard. Daarbij had je meteen een vervoersmiddel waarmee je de stad door kon komen. We hebben meteen een heel rondje met de bus gegaan, zodat we alles in ieder geval gezien hadden van San Francisco. Daarna konden we besluiten wat we nog echt wilde gaan bekijken. Zo zijn we die ronde ook over de Golden Gate Bridge gereden met de bus en wat was dit koud! We hebben de brug alleen in mist gezien en zo boven de oceaan, met mist, in een bus die 50 mile per uur rijdt dat is best heel erg koud haha.

Amerika Rondreis

Na dit rondje hadden we bedacht wat we deze dag gingen doen en zijn we weer opgestapt richting Fisherman Wharf. Wat een leuke gezellige plek is dit in San Francisco. Veel leuke winkeltjes, leuke restaurantjes en dit is de plek waar de zeeleeuwen liggen te zonnen op de vlonders in het water. Super leuk om te zien hoe ze in de drukte zo relax liggen. Met een tram zijn we weer downtown gegaan.

Amerika Rondreis

Daar hebben we een broodje Subway gehaald die we mee hebben genomen naar het hotel. Dit was voor ons een manier om niet elke avond uiteten te moeten en hoe we een beetje kosten konden besparen. Want zo’n reis naar Amerika is niet goedkoop en dat maakt niet uit, want we waren er op voorbereid. Toch is het dan fijn om soms gewoon iets goedkoper te eten en dat “bespaarde” geld dan weer aan iets anders uit te kunnen geven.

Amerika Rondreis

Dag 3 – Alcatraz

Dag nummer 3 in San Francisco. De wekker ging vroeg, omdat we tickets hadden voor Alcatraz. Het gevangenis eiland. We hadden tickets voor 9:10 uur en we zijn met het openbaar vervoer naar de pier gegaan om vanaf daar met de boot verder te kunnen naar het eiland zelf. Op het eiland krijg je eerst een algemeen praatje waar je wat kan vinden en daar kan je een plattegrond kopen voor een dollar.

Amerika Rondreis

Amerika Rondreis

Deze dag was er een ex gevangene (William Baker) van Alcatraz aanwezig op het eiland. Hij heeft na zijn tijd in Alcatraz een boek geschreven en deze uitgegeven. Nu bracht hij zijn vrije tijd vaak door op het eiland om mensen te woord te kunnen staan, vragen te kunnen beantwoorden en eventueel zijn gekochte boek te kunnen signeren. Heel eerlijk, ik vond het best wel een vreemd/eng idee dat je zo specifiek weet dat hij een ex gevangene is. Je komt niet zomaar op Alcatraz terecht namelijk. Er werd hem ook gevraagd waarom hij er had gezeten en dat was omdat hij ontsnapt was uit andere gevangenissen. Maar wat die dus daarvoor had gedaan? Geen idee!

Amerika Rondreis

Alcatraz zelf, ik weet niet op de een of andere manier had ik er denk al teveel van verwacht door alle verhalen. Ja het is indrukwekkend om er te zijn, en ja de cellen zijn klein, maar het heeft niet zoveel indruk op mij gemaakt als dat ik verwacht had van te voren. Ik denk dat ik van te voren juist door alle verhalen al een beeld had gevormd waar Alcatraz helemaal niet op leek. Al met al het was zeker indrukwekkend om te zien, maar er nog een keer naar terug gaan als ik ooit nog in San Francisco ben nee dat zou ik niet doen.

Amerika Rondreis

Amerika Rondreis

Gezien het lekker weer was dachten we, als we nu de hop on hop off bus weer pakken dan zien we de brug echt zonder mist deze keer. Dus wij met de bus, wat denk je, weer mist! Wel minder dan de dag ervoor, maar nog steeds niet de hele brug! Dikke pech voor ons dus. Aan het eind van de route zijn we naar The Cheesecake Factory gegaan. Allebei hadden we een punt cheesecake. Jeetje wat een machtige stukken (en ja dat is bekend van cheesecake hahaha). We hebben nog wat winkels bekeken, waaronder de Apple winkel in de hoop dat ze daar de nieuwe Iphone XS al hadden liggen, maar helaas we konden hem niet vinden. Na het winkelen zijn we terug naar het hotel gegaan waar we de avond rustig aan hebben gedaan.

Amerika Rondreis

Laatste dag San Francisco – Auto ophalen

Woensdag 19 september, de laatste uurtjes in San Francisco, want vandaag gaan we de auto halen en begint onze reis “echt”! We hebben rustig aan de koffers gepakt ’s ochtends en zijn weer gaan ontbijten bij Davids Delicatessen. We vonden dat zo gezellig om daar te zitten en het zat maar 2 blokken bij het auto verhuurbedrijf vandaan. Zo hoefde we niet veel met de koffers te sjouwen om daar na het ontbijt te komen.

Het ophalen van de auto ging echt super goed. We hadden een Chevrolet Tahoe gereserveerd en deze stond ook keurig voor ons klaar. Voor we vertrokken hebben we nog even een rondje om de auto gelopen en zagen een flinke barst in de bumper zitten. Dit zijn we gaan melden (maakt ons niet uit, als het maar bekend is, zodat wij het niet op onze rekening krijgen). Nee deze auto kregen we niet mee. “We hebben nog wel een andere auto voor jullie staan, maar deze is nog groter”. Nog groter? De Tahoe was al groot haha, maar geen probleem, kom maar door met die auto. We zijn in Amerika dus alles is gemaakt voor die grote auto’s hier.

Amerika rondreis auto

En wat stond er voor onze neus, een witte Chevrolet Suburban. Wauw wat een ding, gigantisch was die, maar wel super gaaf dat wij daar 3 weken in zouden rijden. De auto had 3 rijen met zitplaatsen en overal zat je even goed. Genoeg beenruimte bij elke stoel en na die laatste rij had de auto nog een kofferbak waar onze koffers gewoon zo konden liggen. Niks stoelen plat, gewoon koffer erin en gaan. We zijn de spullen gaan inladen en gaan rijden!

Dit waren onze eerste 3 dagen van onze Amerika rondreis. Wil jij weten wat we nog meer hebben gedaan en gezien? Houd dan Life by Jess in de gaten om heel snel het volgende verslag te lezen! Ben jij wel eens in Amerika geweest? Wil je tips, dan mag je mij altijd mailen of berichten via Facebook of Instagram.  

Liefs Jessica, Life by Jess

3 comments

 • Sarah

  Super leuk om jullie mee te kunnen volgen op deze manier. Die stukken cheesecake van The Cheesecake Factory… haha. Toevallig hebben wij er onlangs ook gegeten en die vielen echt als een blok op de maag. Zo groot en zo zwaar. Woah. Maar wel héél lekker. Ik kijk al uit naar het volgende verslag!

  • Jessica (author)

   Ja die cheesecake dat was me wat. Ik vond de grote van de stukken wel meevallen eigenlijk, maar jeetje wat je zegt, als een blok op de maag. Maar zo lekker!

 • Kelly

  Zo leuk! Ben al benieuwd naar de rest van het verslag 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge