Amerika rondreis – Mammoth Lakes & laatste dagen

Amerika rondreis Mammoth Lakes en laatste dagen

Dan ga je van 40 graden in Death Valley naar een koude 15 graden. Van volop zon, naar regenachtige dagen in Mammoth Lakes. Dat was even een tegenvaller. Maar voor hoe ik mij voelde, kwam dit misschien wel “goed” uit. Waarschijnlijk een lichte zonnesteek opgelopen in de Death Valley. Veel misselijk en me niet lekker voelen. Prima weer dus om het rustig aan te doen en veel op bed te liggen.

Mammoth Lakes

Toch wilde ik deze dagen niet alleen maar op bed doorbrengen. We hadden een appartementje waar we zelf konden koken. Dat kwam ook wel goed uit voor deze dagen dat ik mij toch niet lekker voelde. We zijn even naar de winkel geweest om wat eten te halen. Ontbijt en avondeten zodat we niet op zoek hoefde naar een restaurant. Lekker veel fruit gekocht en hopelijk zouden de vitamine zijn werk gaan doen.

We zijn de tweede dag dat we daar waren er nog wel even op uit gegaan. Even een frisse neus en nog wat zien van de omgeving van Mammoth Lakes. We zijn naar Devils Postpile gereden. Er was daar een hele gave bezienswaardigheid, helemaal door de natuur dat het zo gemaakt is, zie de foto hieronder.

Amerika rondreis Mammoth Lakes en laatste dagen

Er was daar ook een waterval waar we naartoe zijn gelopen. Halverwege de route was ik echt kapot. Door de zwangerschap had ik flink last van kortademigheid en na 3 stappen stond ik vaak al te hijgen als een paard. We hebben nog een stukje doorgelopen, maar toen besloten om terug te lopen zonder de waterval te hebben gezien. Ik had de waterval misschien wel gehaald, maar we moesten ook nog terug.

Amerika rondreis Mammoth Lakes en laatste dagen

Dat was echt zo een moment dat ik stevig baalde van mijn lijf. Het was niet eens heel ver lopen, maar mijn lijf hield me tegen. Ook voelde ik mij toen zo schuldig naar Vin toe. We wilde die waterval zien en omdat ik het niet meer volhield heeft hij het dus ook niet gezien. De natuur die we wel gezien hebben, was erg mooi! Er lag zelfs nog sneeuw op de bergtoppen.

Amerika rondreis Mammoth Lakes en laatste dagen

Aan het einde van de middag waren we terug in het appartement en hebben we lekker relax gedaan. Ik ben nog even in bad geweest en ik moet zeggen dat ik mij toen al wel iets voelde opknappen.

Dag Mammoth Lakes…

Daar zijn ze, de laatste 3 dagen van onze vakantie! Man wat is het toch snel voorbij gegaan. Echt bizar ook wat we in die tijd hebben gezien en meegemaakt. Zo bijzonder dat we deze reis hebben gemaakt samen.

Vanaf Mammoth Lakes zijn we naar Yosemite gereden, via de Tiogapass. Een mooie weg dwars door de bergen heen met heel veel bochten. Zoveel bochten hadden in deze drie weken nog niet gereden. Ons hotel lag midden in de berg, langs een beek. Mooie locatie om te zitten!

Bij het hotel in de buurt zat een benzinestation en daar hebben we de auto nog vol gegooid. Dit liep niet helemaal lekker. In Amerika betaal je namelijk met je creditcard, dan laat je bijvoorbeeld $80,- open zetten op je creditcard en dan kan je tanken. Als je de $80,- hebt bereikt kan je niet meer tanken. Alles wat je onder de $80,- tankt wordt afgeschreven van je rekening. Dus tank je maar voor $72,-, dan wordt dat afgeschreven. In het begin was die even wennen en keken we ook elke keer op de rekening van de creditcard of dit wel goed was gegaan. Wat was er dus nu gebeurt? De meneer van het tankstation had een andere pomp opengezet om te tanken, en daar stonden dus ook mensen. Zij hadden dus van ons geld getankt. Gelukkig kwamen we er op tijd achter en hebben zij voor ons betaald wat hun getankt hadden, zodat we weer quitte stonden.

Yosemite

We kwamen niet langs het gebied waar alle grote bomen stonden in Amerika, maar daar was in Yosemite ook een deel van. Mariposa genoemd. Dit is een stuk natuurgebied waar ook enkele van die grote bomen staan. En groot zijn ze! Niet te doen wat een bomen. Echt heel gaaf om dit te zien, je ziet het namelijk wel eens op een foto, maar je kan je niet indenken dat ze zo groot zijn.

Amerika rondreis Mammoth Lakes en laatste dagen

’s Avonds zijn we gaan eten bij de pizzeria bij ons hotel. Soms zo fijn dat dit naast het hotel zit dat je niet nog eens met de auto weg moet om een restaurant te bezoeken.

Na het eten ben ik nog even in bad geweest, een bubbelbad, maar de bubbels bleven uit! Hoe dan? We kregen ze echt met geen mogelijkheid aan. Toen ik klaar was met badderen en het bad liep leeg, begonnen de bubbels! Ja tuurlijk, hoe dan!

Amerika rondreis Mammoth Lakes en laatste dagen

Een na laatste dag

Vanuit Yosemite zijn we naar ons hotel gereden vlak bij San Francisco in de buurt. Onderwg wilde we nog een laatste keer gaan ontbijten bij Dennies, maar helaas konden we hem niet vinden en werd het een Mc Donalds ontbijt.

Met onze vakantievrienden S. en I. hadden we de dag ervoor al contact gehad en zij hadden gevraagd of wij het leuk vonden als ze de laatste avond en nacht in hetzelfde hotels als ons zouden verblijven. TUURLIJK! Heel gezellig.

Voordat zij er waren hebben wij de auto nog even gewassen en alvast opgeruimd, zodat we deze morgen op het vliegveld netjes konden inleveren.

’s Avonds zijn we met S. en I. uiteten geweest bij de Panda Express. Dat we dit niet eerder hebben geweten. Dit was lekker! Het is een (afhaal)restaurant waar je wok gerechten kan samenstellen, heerlijk. Met z’n alle nog even op de kamer gezeten en toen zijn we de koffers gaan inpakken. Nee onze vakantie is alweer bijna voorbij.

Weer naar huis

De volgende ochtend zijn we achter elkaar aan naar San Franscico gereden. De locatie van de auto verhuur waar S. en I. de auto moesten inleveren. Met z’n alle zijn we in onze auto verder gereden naar Pier 39, daar hebben we nog rondgelopen met z’n alle en hebben we een heerlijke crêpe gegeten.

Amerika rondreis Mammoth Lakes en laatste dagen

Vincent en S. hebben nog een goede daad gedaan door onze koelbox te geven aan een zwerver die daar zat. We hadden best nog wel veel drinken erin zitten en we konden dat toch allemaal niet meenemen het vliegtuig in en achterlaten in de auto is ook zonde. Zo konden we er nog iemand blij mee maken.

Op het vliegveld van San Franscico hebben we nog wat gegeten en daarna moesten we het vliegtuig in. Niet leuk, het einde van onze vakantie. De volgende dag waren we rond 12:00 uur ‘s middags in Nederland en stonden mijn ouders ons op te wachten. Ik vind dat altijd zo leuk als er mensen staan die ons opwachten.

Amerika rondreis Mammoth Lakes en laatste dagen

Nee, nee, nee, hoe kan dit! Dit was gewoon alweer onze vakantie in Amerika. De rondreis die we al zo lang wilde maken. Die zelfs 10 jaar geleden al op mijn bucketlist stond. Wat hebben we een ontzettend mooie tijd daar gehad en wat hebben we genoten. Hopelijk hebben jullie net zo genoten van de verslagen, als ik van het schrijven ervan. Mocht je nog vragen hebben over onze reis, stel ze gerust!

Wil jij alle verslagen lezen van Amerika, klik dan hier! 

Liefs Jessica, Life by Jess