Amerika rondreis – Las Vegas en Death Valley

Amerika rondreis Las Vegas en Death Valley

En toen gingen we alweer de laatste week van onze amerika rondreis in. Jeetje wat is het ongelofelijk snel gegaan. Aan het begin van de reis dacht ik oowh we zijn hier nog maar vijf dagen, moet je zien hoe lang we nog hebben en toen ineens gingen we de laatste week alweer in. Hoe kan kan je de laatste week beter starten dan in Las Vegas?! What happens in Vegas, stays in Vegas!

Naar Las Vegas

Een stad waar we beide ontzettend naar uitkeken. In de bus bij Grand Canyon hoorde we hele wisselende verhalen. De een vond het geweldig, terwijl de ander het een grote show vond en blij was dat die weg kon. Euhm… Ja jongens, als je naar Las Vegas gaat dan weet je toch wel een klein beetje van tevoren dat het een grote show is?! Wij houden hier wel van, dus hoge verwachtingen!

Voordat we naar Las Vegas zijn gereden, kwamen we langs de Hooverdam. Daar zijn we langs gereden, hebben heel even wat foto’s gemaakt en zijn gewisseld van plek in de auto. Vin kroop het laatste stuk weer achter het stuur om Las Vegas binnen te kunnen rijden.

Ons hotel zat aan het begin (voor ons dan) van de strip. We zaten in het New York, New York hotel om toch nog een klein beetje die feeling te krijgen. We wilde eigenlijk een stedentrip New York achter onze reis aanplakken, maar we vonden het super zonde om 4 dagen van onze reis op te geven om naar New York te gaan waar we al geweest waren. Andere keer weer.

Amerika rondreis Las Vegas en Death Valley

Toen we aankwamen rijden in Las Vegas hebben we eerst over de strip gereden. Onze ogen alvast uitkijkend. Wauw ja dit is een stad waar wij wel van kunnen gaan houden. Inderdaad een grote show, maar super vet! Hotels waar je u tegen zegt en overal is wat te zien, je hebt ogen te kort.

En dan ons hotel, men toen we daar binnenkwamen leek het niet eens op een hotel. Wat was dit super vet ingericht. Net echt of je in New York liep, maar dan met heel veel gokautomaten. Natuurlijk hebben we dit avond al even gegokt, dit MOET als je daar bent.

Amerika rondreis Las Vegas en Death Valley

Las Vegas to the max!

Het allerergste is dat als je op tijd wakker bent en nog heel even moet wachten totdat je gebruik mag maken van het brunch buffet in het MGM Grand Hotel (men wat een buffet, daar is een buffet in NL niks bij!), je klaar maakt en naar beneden gaat om nog even achter een gokautomaat te kruipen. Het verbaast je hoe druk het al is om 9:30 uur ’s ochtends!

Amerika rondreis Las Vegas en Death Valley

Na het buffet zijn we met de bus naar downtown Las Vegas gegaan. We hadden gelezen en gehoord dat het daar leuk was om rond te lopen. Ook hadden ze daar een Zipline die we graag wilde doen. Helaas heb ik hem niet kunnen doen. Het was wel toegankelijk voor zwangere, maar ik zag dat het tuig waar je in zit, bij je onderbuik zit en stel dat je met een klap aankomt en dat tuig hard in je buik duwt, nee dat risico wilde ik niet lopen. Vin heeft wel de Zipline gedaan en die vond het echt heel gaaf.

We hebben nog even downtown rond gelopen, maar zijn daarna terug naar de strip gegaan. Daar hebben we alvast wat souveniers gekocht voor de thuisblijvers. Voor onszelf hadden we nog havaianas slippers gekocht, erg blij mee!

Onze vakantievrienden

Die avond hadden we met onze nieuwe vrienden afgesproken. S en I, kwam naar het restaurant waar we hadden afgesproken. We hebben daar lekker gegeten en de grootste lol gehad om het feit dat die serveerster ons weg zat te kijken. Ze kennen in Amerika het woord natafelen niet namelijk. Klaar met eten en je wilt geen dessert? Dan komt de rekening direct op tafel.

Na het eten zijn S en I meegegaan naar ons hotel en daar hebben we het 2:00 uur gemaakt volgens mij. Eerst zagen we voor het hotel nog een demonstratie, wat we begrepen was dit voor de schietpartij die het jaar ervoor plaats had gevonden op dat festival wat daar was. Daarna zijn we nog gaan gokken met z’n 4een hebben we een drankje gedaan. Slush Puppie met drank, ooit van gehoord? Wij nog niet, maar lekker dat ze het vonden!

Amerika rondreis Las Vegas en Death Valley

De dag erna zijn we nog naar het Las Vegas Sign geweest. S en I zouden nog een nacht blijven in Las Vegas, maar voor ons zat het erop. We vonden het nog wel leuk om met z’n vieren naar het Sign te gaan. Dus we hebben ze opgehaald bij hun hotel en zijn naar het Sign gereden. Daar een half uur moeten wachten voordat we eindelijk aan de beurt waren en op de foto konden.

Tijd om rond 11:30uur afscheid te nemen, we zouden elkaar weer zien op het vliegveld (dachten we) want we hadden dezelfde vlucht terug naar huis. Tot over een paar dagen!

Death Valley

Death Valley doet zijn naam wel eer aan. Death Valley is echt dood. Alleen maar uitgestrekte zandvlaktes en een paar hotels en thats it. We hebben eerst het hotel opgezocht en daarna zijn we naar Badwater Basin gereden.

Badwater is een bekken in Death Valley, dat genoteerd staat als het laagste punt van Noord-Amerika, namelijk 85,5 meter onder de zeespiegel. We zijn naar de open vlakte gelopen (20-30 minuten ongeveer vanaf de auto). Man wat was het heet. Het liep tegen de 45 graden aan, weinig wind en geen afkoeling mogelijk. Het was wel heel gaaf om daar te staan, het enige wat je ziet als je om je heen kijkt is een witte vlakte. Dit komt wat ik dacht van het zout gehalte daar in de grond.

Amerika rondreis Las Vegas en Death Valley

Op de terugweg had ik het een stuk moeilijker. Ik zat waarschijnlijk niet goed in mijn ademhaling, werd misselijk en zodra ik misselijk ben, word ik panisch. Zo kwam ik een beetje in een visuele cirkel van mij niet goed voelen en toch door moeten lopen naar de auto. Men wat was ik blij om bij de auto te zijn, airco aan en de kleding uittrekken die ik uit kon trekken. Ook in het hotel heb ik nog wel even bij moeten trekken van deze tocht.

Achteraf denk ik dat ik daar wel een zonnesteek heb opgelopen, ik was de dagen erna nog steeds niet lekker. Misselijk en rillerig. Ondanks het dragen van een pet en het drinken van water, kan je dus niet altijd een zonnesteek voorkomen.

Waarschijnlijk komen er hierna nog twee artikelen online met onze reisverslagen van Amerika! Hebben jullie deze reis ook gemaakt of willen jullie hem gaan maken? Ik ben benieuwd! Als je nog tips wilt, let me know!

Liefs Jessica, Life by Jess