Amerika rondreis – Highway 1

Amerika rondreis deel 2 highway 1

De eerste dagen in San Francisco zitten erop en wij hebben de auto opgehaald. Tijd om te gaan rijden naar onze volgende bestemming. Deze zullen we gaan bereiken door te rijden over de Highway 1. Een van de mooiste routes in Amerika, als ik alle verhalen mag geloven. Dus rijden jullie mee richting Monterey en Pismo Beach?

Highway 1 richting Monterey

Woensdag 19 september zijn we rond 12 uur uit San Francisco weggereden. Even wennen om door Amerika te rijden, want de regels zijn daar iets anders dan in Nederland. Zo maakt het niet uit dat je onnodig links rijdt, want er mag aan alle kanten ingehaald worden. Van stopborden houden ze daar, maar het werkt wel echt heel goed. Eenmaal op de Highway 1, zijn we bij enkele punten gestopt om daar te kijken naar het uitzicht. De route loopt bijna in zijn geheel langs de kustlijn van west Amerika. Heel erg mooi!

Amerika rondreis highway 1

Een van onze stoppunten was het Año Nuevo State Park. Een wandelroute waar je richting de zeeolifanten kon lopen. De route was ongeveer 5 kilometer heen en 5 kilometer terug. Het eerste stuk was prima te belopen, maar de laatste kilometer was echt zwaar om te lopen. Je gaat dan door het mulle zand heen. We hebben ook niet de hele route afgelopen, want ik kon niet meer. We hebben wel vanaf het eerste uitkijkpunt enkele zeeolifanten zien liggen op het strand verderop.

Amerika rondreis highway 1

Amerika rondreis highway 1

Vanaf hier zijn we weer verder gaan rijden richting ons hotel in Monterey. We zijn in Santa Cruz nog even gestopt om te kijken naar de pier en om daar wat foto’s te maken. Helaas hadden we weinig tijd om langer in Santa Cruz te blijven dus zijn we weer doorgereden. Wat denk je? Ze kennen in Amerika ook file. Helaas! Dus achteraan sluiten, gelukkig niet heel erg in de auto die wij hebben.

Amerika rondreis highway 1

Monterey

Rond 19:00uur waren we in het hotel aangekomen. Hotel Abrego in Monterey. Mooi hotel, mooie kamer alleen jammer dat er maar één bed in stond. Een knus bed welteverstaan. 1.40 breed ongeveer. Zal je even een voorstelling geven, Vin en ik slapen thuis op een 1.80 bed en allebei op het buitenste randje van onze kant. Dus 1.40 is echt wel heel knus voor ons haha. We hebben beide ook niet heel lekker geslapen.

Amerika rondreis highway 1

’s Avonds in Monterey zijn we wat gaan eten. We kwamen uit bij een soort Engelse pub. Ik heb zo lekker gegeten die avond. Gewoon aardappelpuree, kipfilet en wat groente. Heerlijk, waarom? Omdat hamburgers eten en pizza eten op een gegeven moment ook wel je neus uit komt en dan is dit na 3 dagen toch wel heel lekker!

Terug bij het hotel zijn we nog even het bubbelbad in geweest. Even relaxen na onze eerste volledige rij dag.

Amerika rondreis highway 1

Waar het ochtend is, moet ontbeten worden. We zijn gaan ontbijten bij een tentje tegenover het hotel. Toen voor ons nog helemaal niet bekend, maar daarna hebben we diverse keren ontbeten bij deze keten. Denny’s! Een aanrader in Amerika voor ontbijt. Om 9:30 zaten we in de auto om te gaan rijden naar ons volgende hotel.

17 Miles Drive

Wauw laat ik beginnen met te zeggen dat de 17 Miles Drive echt een ontzettend mooie route is! Wat ons betreft echt een aanrader. Je rijdt door een soort Gooi, maar dan aan de kust en met super mooie uitzichten over de oceaan. De natuur is echt zo mooi en ook zeer verschillend. Dan zie je heel veel bomen, dan rijdt je langs het strand en dan rijd je langs de aangelegde golfbaan. Dit is qua natuur wel een van de dingen die me het meeste bij is gebleven.

Amerika rondreis highway 1

Vanaf de 17 Miles Drive zijn we naar Carmel gereden. Een schattig klein dorpje met allemaal soorten heks-achtige huisjes. We hebben in Carmel wat lekkers gehaald bij de plaatselijke bakker voor onderweg.

Richting Pismo Beach

We zijn verder gereden via de Highway 1 richting Pismo beach. Dit stuk route ging veel door/langs de bergen en bevatte ook veel bochten. Maar daar werd het zeker niet minder mooi van! Na even gereden te hebben zagen we een spottersplaats… en waarvoor denk je? Zeeolifanten! En echt op een afstand dat je ze bijna kon aanraken. Hebben we daarvoor zover gelopen de vorige dag! Haha…

In San Simeon zijn we wat gaan drinken en hebben we een patatje gegeten. Dit was bij een heel klein snackbarretje. San Simeon is ook echt een dorpje waar 10 huizen staan en deze snackbar dan. Leuk om zo lokaal ergens wat te eten.

Amerika rondreis highway 1

Vanaf San Simeon zijn we verder gaan rijden naar ons hotel in Pismo beach. We stonden eerst nog bij het verkeerde hotel haha oeps! Bij het goede hotel aangekomen, zijn we wat gaan drinken. Ons daarna gaan opfrissen en naar het centrumpje gereden. We hebben gegeten bij een Italiaan, echt lekker!

Volgende week lezen jullie het volgende verslag. Onze reis gaat door naar Los Angeles en San Diego.

Liefs Jessica, Life by Jess