Al mijn huisdieren, vroeger en nu

Toen ik geboren werd hadden wij al huisdieren in huis en dat is eigenlijk altijd zo gebleven. Thuis hadden we vroeger 4 katten, welke geleefd hebben tot ik een jaar of 9-10 was. Toen ik heel jong was, hadden mijn ouders ook een konijntje Grijsje en later heb ik een konijn mogen uitzoeken Flapoor (want ja hij had lange oren). Ik zou niet zonder huisdieren kunnen leven, het brengt gezelschap met zich mee.

Heb jij huisdieren gehad?

Heb jij huisdieren gehad? Wat voor dieren waren dit? Ik heb alle dieren op een rij gezet die ik vroeger heb gehad, maar die ik wel heel bewust heb meegemaakt en verzorgt heb. Ieder beestje heeft zijn/haar eigen verhaal zo leuk om dat zo op te schrijven voor jullie. Helaas leven er op dit moment nog maar 3 en hebben we de andere allemaal moeten laten inslapen (na een mooi leventje)

Konijnen

Huisdieren vroeger en nu (5)

Hoi! Ik ben Sammy en ik heb 9 jaar bij Jessica gewoond. Sam is een verhaal apart, we hebben haar bij een fokker gekocht en daar heb ik haar ook zelf ook mogen kiezen. Sam was een ontzettend mooi konijntje, alleen haar karakter was iets minder mooi. Stak je je hand in het hok, moest je oppassen dat je vingers er niet af lagen! Sam had een gebruiksaanwijzing en daarmee kon ik haar goed verzorgen. Eten geven ging op een gegeven moment alleen nog maar met een pollepel. Sam kon hele gekke geluiden maken als ze op je af gestormd kwam, of als je bij het hok in de buurt kwam. Zo wist je dat je op moest passen haha. Sammy is mee verhuisd naar Vincent en heeft hier nog 2 jaartjes bij ons gewoond. Met haar 9 jarige leeftijd hebben we haar moeten laten inslapen.

Huisdieren vroeger en nu (5)

Maak kennis met Kiki, het laatste konijn(tje) wat bij mij is komen wonen. Kiki is pas bij mij komen wonen toen ik al bij Vincent woonde. Zo een 4-5 jaar geleden denk ik ondertussen. Kiki was de wildebras, we hebben haar een paar keer uit de tuin van de buren moeten halen (toen was je over de ren heen gesprongen) en zelfs een keer uit het dierenasiel omdat ze op jacht was gegaan. Kiki heeft nog een hele tijd samen met Levi (zie hieronder)  gezeten, maar toen Levi overleed zat Kiki niet meer op haar plek bij ons. Ze is naar een kennis van ons gegaan waar ze in een groep terecht kwam met (ik dacht) 11 andere konijnen. Veel gezelliger voor haar.

Huisdieren vroeger en nu (2)

En als laatste, de allerknapste van het stel. Knappe Levi. Hij was zo ontzettend lief en ook super knap. Levi is denk rond 2010-2011 bij mij komen wonen. Zeker toen hij zo jong was, kon ik hem echt niet missen en is hij zelfs een keer mee geweest naar Oss waar mijn ex woonde. Levi maakte in het begin dat hij nog klein was hele gekke sprongen, als die op bed zat bij mij, sprong die alle kanten op te grappig was dit om te zien! Levi vond ik op een gegeven moment dood in zijn hok terwijl er ’s avonds nog niks aan de hand was. Hij ligt begraven in onze tuin.

Duitse Herder

Huisdieren vroeger en nu (5)

Onze knappe Senta. Senta de Duitse herder. Bij ons komen wonen in 2002, wij zeiden altijd het is een stamboom Duitse Herder en zo ziet ze er ook uit, maar alle verhalen die bekend zijn van Duitse Herders kloppen niet met Senta. Senta was de liefste hond, deed niemand kwaad en is zelfs de grootste vriendin van mijn opa geworden die bang was voor honden! Senta kon je overal mee naar toe nemen, lag onder de tafel en niemand had in de gaten dat zij er was. Uren hebben we gewandeld, heerlijk. Senta was 13,5 op het moment dat we haar hebben laten gaan (Maart 2016), we wisten dat het er een keer aan zat te komen en toch kwam het nog heel onverwachts.

Katten

Huisdieren vroeger en nu (5)

Hey Harvey! Dat knap lief mannetje van mij. Harvey was onze tweede Britse Korthaar, en is in december 2015 bij ons komen wonen. Harvey heeft een maandje bij ons mogen wonen totdat hij ziek werd. Een Britse Korthaar hebben was een grote droom van mij, en helaas hebben wij tot twee keer toe ontzettende pech gehad. Zowel Harvey als Dobby zijn overleden aan FIP. Een ongelooflijke kut kattenziekte, waar geen behandelingen voor zijn!

Huisdieren vroeger en nu (5)

Eamy, oftwel Eamypoes. Zij laat nog elke dag weten dat ze er is door ontzettend te miauwen. Dat is het kenmerk van Eamy. Eamy is een schildpadje (zo noemen ze de kleur van haar), ontzettend lief, maar wel een echte vrouw. Als het haar niet aanstaat wat er gebeurt heb je een paar nagels in je handen staan. Eamy is op dit moment 5 jaar en woont sinds november 2012 bij Vincent en mij.

Huisdieren vroeger en nu (2)

Dikke witte, of gewoon Cedric. Cedric is op dit moment ook 5 jaar en is bij ons komen wonen in 2013. Hij en Eamy willen niet altijd op één lijn liggen, maar kunnen het prima met elkaar vinden. Cedric is ons kneusje, we hebben al vaak met hem bij de dierenarts gezeten, blaasgruis, een vetbult op zijn pootje… En het fijne is… dat Cedric niet te houden is bij de dierenarts. Dus mannetje, als je nu gewoon gezond blijft, hoeven we daar niet zoveel heen! Cedric is echt een knuffeltje, loopt je achterna en geeft kopjes tegen je benen. Ligt bijna altijd bij mij op het moment dat ik op de laptop zit.

Huisdieren vroeger en nu (2)

En dan de laatste knapperd van onze huisdieren. Dobby, onze eerste blauwe Britse Korthaar. Dobby is in november 2012 bij ons komen wonen, vlak voordat Eamy bij ons kwam wonen. Mijn droom werd werkelijkheid. Eamy en hij waren 4 handen op 1 buik, sliepen samen in een mandje die net groot genoeg was voor 1 kat. Hoe mooi de droom was, zo hard werd die ook weer verbroken. FIP, begin maart, net 7 maandjes oud, hebben wij hem laten inslapen. Maar hij heeft een heel mooi plekje samen met Harvey bij ons in huis.

Wat een knapperds allemaal!

Wat een knappe huisdieren hebben wij (gehad). Zo leuk om ze zo onder elkaar te zien staan. Laat jij nog even weten of je ook huisdieren hebt gehad? Of nog steeds hebt?

Liefs Jessica, Life by Jess

Volg je mij al op Facebook en Instagram

7 comments

 • Jenn

  Wat leuk om te zien! Ik ben opgegroeid met huisdieren en zou ook niet meer zonder kunnen. Heel vroeger hadden we volgens mij cavia’s, maar daar heb ik alleen nog vage herinneringen aan. De eerste dieren die ik me nog levendig herinner waren Mickey en donald, twee witte konijnen. Donald is niet oud geworden maar Mickey overleed toen ze 12 was, net zo oud als ik op dat moment. We hadden ook katten, eerst Erik en toen Vlekkie. Vlekkie overleed toen ik al niet meer thuis woonde. Ik heb ook heel lang dwerghamsters gehad.
  Nu hebben mijn vriend en ik nog 4 konijnen en een hondje, maar er zijn meer konijnen geweest die helaas overleden zijn.
  Jenn heeft recent gepubliceerd…Afgelopen week… #128My Profile

  • Jessica (author)

   Ja als je opgroeit met beesten kan je niet meer zonder volgens mij. Wij hebben vroeger thuis ook nog 4 katten gehad en een konijn.

 • Mathiske -gelukineenrompertje-

  Ah wat leuk! Altijd gezellig zo’n huisdier. Ons konijn stitch heeft ook zo’n fijn karakter, not.. maar goed het is niet anders. We hebben nu een klein hondje Angie, maar daarvoor heb ik samen met Paul een labrador gehad. Echt een super lieverd. Vroeger thuis hebben wij altijd een hond gehad en ook altijd konijnen of cavia’s. Heel erg veel tegelijkertijd ook haha
  Mathiske -gelukineenrompertje- heeft recent gepubliceerd…Trouwdag 2.0.My Profile

  • Jessica (author)

   Ja inderdaad zo een karakter heb je maar mee te dealen. So be it! Leuk dat je ook met dieren opgegroeid ben.

 • Huisjeboompjebaby2017

  Wat rot van je 2 britse korthaar katten! Ikzelf heb een Rottweilerteef van nu 2 jaar, Ziva heet ze. Het is een geweldig lieve hond! Een grote knuffel en super lief voor ons kleine mannetje! Al met al een goedzak dus haha! Het enige vervelende is dat ze met allerlei allergieën loopt en we al zovaak bij de da zijn geweest maar helaas niks echt helpt.

  • Jessica (author)

   Ja van die britse kortharen kan ik nog steeds niet overuit, dat we twee keer pech hebben gehad. Wat fijn dat Ziva zo een lieve goedzak is. Hopelijk gaan jullie ooit iets vinden, zodat ze niet teveel last heeft van haar allergieën.

 • Sander Kievits

  Ik heb zelf guppy’s en vind dat al heel erg leuk! Na het opzetten van het aquarium, wat een behoorlijke klus kan zijn. Is het voornamelijk sit back, relax and enjoy. Mijn slakken houden het aquarium schoon en mijn guppen zwemmen vrolijk en druk rond. Erg gezellig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge