Afvallen met Jess – Start van 2018

Afvallen met Jess - Start van 2018 (1)

Jaa jongens daar is die weer. Een nieuw artikel in de rubriek afvallen met Jess, de start van 2018. Want ja 2018 is weer begonnen en 2 januari was voor mij wel een datum waar ik naar uitkeek om weer te beginnen met afvallen. Niet extreem, maar gewoon door middel van gezond eten. Ik neem alle tips weer mee die Iris mij heeft gegeven vorig jaar en vanaf nu ga ik jullie weer op de hoogte houden van het afval proces.

Start van 2018

Zoals gezegd, vanaf 2 januari was het klaar voor mij, en heel eerlijk ik had er echt zin in! Ik was al dat vele vette eten eigenlijk wel zat, maar omdat ik voor mijzelf deze datum aan had gehouden was het ook wel heel goed om voor mijzelf om te schakelen denk ik.

Woensdag 3 januari heb ik voor het eerst op de weegschaal weer gestaan, ik wist dat er weer wat aanzat en de weegschaal was nog lief voor me. Ik dacht namelijk dat er meer bij zou zitten.

Vanaf die dag ben ik ook echt weer gaan opletten, ik heb nauwelijks tot niet meer gesnoept en ook alle producten met suiker zijn het huis weer uit. Geen pepernoten meer, geen chocolade (op 1 reep na, maar die staat al 2 maanden in huis…) BLEGH ja sorry mensen ik hou echt niet van Tony hahaha… Die staat voor de sier leuk ingepakt te staan haha..

De ontbijtjes zijn weer normaal en niet meer met afbakbroodjes zoals we de laatste week van 2017 deden. Gewoon weer terug naar het havermoutpapje met appel en kaneel. Ook ben ik weer aan het werk na een vakantie van twee weken en dat zorgt ervoor dat ik weer regelmatiger eet en gezonder. Ik neem geen ongezonde dingen mee naar het werk en kan ze daar ook niet kopen. TOP! Dus wat eten betreft mag ik van mijzelf zeggen dat ik echt wel weer op het goede spoor zit.

Sporten

Ik heb met mijzelf de afspraak gemaakt dat dit jaar sporten voor gaat, voor alle andere afspraken. Echt het jaar om aan mijzelf te gaan denken. Normaal liet ik sporten nog wel eens vallen voor een afspraak, maar nee Jess dat is klaar!

Ik heb met de fysio een schema gemaakt voor op de sportschool en deze zullen we over een tijdje weer gaan bekijken en aanpassen naar wat ik dan allemaal kan. Hopelijk heb ik dan natuurlijk progressie geboekt.

Afvallen met Jess - Start van 2018 (1)

Ook ben ik samen met mijn moeder al gaan zwemmen om te kijken of dat iets voor ons is. De komende weken zullen we nog andere lessen gaan doen om te kijken wat het beste bij ons past en dan is dat iets wat wekelijks waarschijnlijk gaat terug komen.

Zodra mijn zusje mee kan gaan we een keer naar de trampoline hal hier in het dorp. Daar schijnen ook hele leuke fit lessen te zijn. Eens kijken of dat iets is voor ons. Ik wil mijzelf niet meer zo vast pinnen aan de sportschool om alleen maar fitness te doen. Ik ken mijzelf en dat gaat mij vervelen op een gegeven moment. Dus ik moet van mijzelf iets zoeken wat ik echt leuk vind. Hopelijk ga ik dat zo vinden.

Misschien dat er vanuit het werk dit jaar ook nog enkele sportlessen worden aangeboden, zoals de bootcamp het afgelopen jaar. Ik dacht dat ik al iets van tennis voorbij had zien komen. Leuk, ben benieuwd of ik dat nog kan en of ik het nog leuk vind.

Op naar een gezonder 2018

Doen jullie mee? De komende tijd weer aandacht besteden aan hetgeen wat je eet en wat je doet qua sport. Ik ga in ieder geval me beste been voorzetten om fitter te worden. Hopelijk helpt dit ook voor mijn rug, want daar heb ik voornamelijk ’s nachts bij het omdraaien in bed nog extreem veel last van. Hoe minder kilo’s hoe beter!

Vanaf nu zal ik proberen jullie elke maand weer op de hoogte te houden, ik hoop jullie dan ook wat progressie te kunnen laten zien! Heel veel succes als jij ook bij de start van 2018 bent begonnen naar een fitter 2018. You can do it!

Liefs Jessica, Life by Jess

 

18 comments

 • Jenn

  Goed bezig, Ik vind het altijd leuk zulke updates te lezen omdat ik er zelf ook mee bezig ben 🙂

 • Nicole Orriëns

  Het klinkt heel positief allemaal Jess. Fijn dat je zo’n vliegende start hebt gemaakt in 2018!

 • Lodi

  Wat ben je goed bezig! Wat zijn ook dat je een schema op heb gesteld met de fysiotherapie. Heel veel succes!

 • Karlien - Polished Cats

  Doe je goed!
  Ik sport al een aantal jaren, en sinds 2 jaar ook intensief met krachtraining, beste beslissing ooit. Dus go for it!

  liefs
  karlien

 • Manon

  Jij bent goed bezig zeg! Ik wil beginnen met sporten, maar dan meer om mijn rug te versterken na mijn ongeluk in 2017

 • Sanne

  Het gaat je zeker lukken, niet opgeven en er volledig voor gaan.

 • Lotte

  Goed bezig! En super goed dat je een schema hebt gemaakt, zo heb je met het sporten ten minsten een beetje houvast aan een soort ritme 🙂

 • Laura Martens

  Wat ben je goed bezig! Ik probeer zelf ook gezonder te doen, maar niet hardcore af te vallen.

 • Mieke | mieksmind

  goed bezig hoor, ik ben al een jaar 4 dagen per week koohydraatarm aan het eten en al paar kilo kwijt en gaat me makkelijk af

 • Irma

  Wat goed zeg, heel veel succes in 2018! En af en toe een update zou leuk zijn 😀

 • Tamara

  Goed bezig veel succes ik ben bijna 10 kilo afgevallen nog 12 te gaan

 • Rachel

  Wat enorm goed van je zeg wauw! heel veel succes ik ben nu 10 kilo kwijt nu alleen nog wat strakker en gespierder worden en ik ben tevreden, heel veel succes en heb er plezier in!

 • Dhini

  Goed bezig! Ik begin ook weer te sporten. Heel veel succes!

 • Eke

  Wat goed bezig joh! Heel veel succes! Top dat je een sport gaat zoeken die je echt leuk lijkt, scheelt zoveel!

 • Cassandra

  Goede bezig meid! Ik ben ook weer bezig, op naar een fit 2018!

 • Chantal

  Wat goed zeg! Ik heb ook een schema, maar ik moet mezelf er wel beter aan gaan houden nu.

 • ingrid

  goed bezig hoor. Ik ben de komende weken nog te druk met werk en ga daarna weer het sporten oppakken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge