Afvallen met Jess – bloedonderzoek

Afvallen met Jess Bloedonderzoek

Als het afvallen toch geen rol in mijn leven zou zijn, dan wordt het toch wel saai hé! Haha, just kidding. Eind februari schreef ik een laatste update over hoe het ging, maar veel belangrijker om te weten is hoe het nu met mij gaat qua afvallen?! Ben ik er nog mee bezig of heb ik het losgelaten? Nou laat ik maar meteen met de deur in huis vallen, loslaten gaat niet, daarvoor zit het mij teveel in de weg. Ik heb zelfs een bloedonderzoek laten doen om meer te weten te komen over mijn lijf. Lees je mee hoe ik de afgelopen maanden met mijn leefstijl bezig ben geweest?

Sporten

Sinds half april ben ik begonnen samen met mijn moeder met sporten. We zagen een aanbieding van een sportschool bij ons in de buurt, welke een 10 weeks programma had. Begeleiding in je voeding, een trainingsschema en onbeperkt gebruik maken van de sportschool. Voor eens een hele goede stok achter de deur! Elke week even afspreken met de trainer om wat dingen te bespreken en uiteraard om ook op de weegschaal te staan.

Mijn trainer zei bij de eerste afspraak om een trainingsschema te maken, al iets wat me niet aanstond. Ja Jess ik ga een halfuur cardio in je schema zetten?! UHM… Alles wat ik leuk vind aan een sportschool is geen cardio haha. Maar goed, ik merk nu dat het steeds beter gaat, leuk vind ik het nog zeker niet, maar het wordt iets makkelijker en de tijd gaat vaak best snel voorbij. Ik heb ook wel eens mijn mindere dagen, dan komen mijn benen niet vooruit op de crosstrainer en moet ik het gewicht wat ik normaal doe met krachttraining minderen omdat mijn armen te slap zijn. Maar de keer daarna gaat het weer lekker!

Het is voor mij een stimulans dat mijn moeder ook sport. Zo ga je toch, ook als je moe bent of geen zin hebt! We zorgen ervoor dat we twee of drie weken vooruit hebben gepland wanneer we gaan sporten, zodat dit echt in de agenda staat en dat je er niet omheen kan! Werkt voor ons beide super goed.

Afvallen of toch niet?

Laten we het even over mijn grootste irritatiepunt hebben! Ik doe keihard mijn best op de sportschool, ik let op mijn voeding en jongens… raad eens hoeveel ik ben afgevallen. In 9 weken tijd maar liefst 1 kilo. De vlag mag er voor uit toch of zullen we een stukje in de krant schrijven?!

Sarcasme alom natuurlijk, want WTF is 1 kilo in 9 weken tijd… Zelfs nu ik zo op mijn voeding let, 3 keer per week aan het sporten ben, val ik nog niks af. Ja aan kilo, ooowh dat is gemiddeld 0,1 per week.

Klinkt misschien heel demotiverend, maar hier doe ik het echt niet voor. Ik had gehoopt wel iets meer resultaat te zien. Ondanks dat dit voor een meter motiveert blijf ik wel doorgaan, ik wil nu niet opgeven zoals ik anders wel had gedaan. Gelukkig kunnen we nogmaals 12 weken achter dit programma aanplakken. Zo kan ik nog lekker blijven sporten en heb ik nog wel de stok achter de deur om te gaan en op mijn voeding te letten.

Bloedonderzoek

Naar mijn idee moet er een oorzaak zijn van het niet afvallen terwijl ik er alles aan doe. Ik heb de huisarts ingeschakeld om een bloedonderzoek te mogen doen. Zo ben ik onder andere getest op suiker, B12 (gezien ik ook nog wel moe ben), en op mijn schildklier.

Ik wil weten hoe het zit, misschien zit er ergens wat “fout” en kunnen we daar iets aan doen. Vooraf heb ik al besloten dat als er geen speciale uitslagen uit het bloedonderzoek komen, dat ik naar een internist doorgestuurd wil worden. Ik ben namelijk al vaker getest op deze 3 punten, en elke keer was het goed, maar vaak net tegen het randje aan van laag of te hoog.

Om voorbereid te zijn heb ik al opgezocht wat de waardes moeten zijn, als je een normale waarde hebt

Schildklier TSH :  0,4 -4,0     Suiker:  Onder de 6,1    B12:  148-650

Mijn waardes uit het bloedonderzoek zijn als volgt.

Schildklier TSH :  2,6             Suiker:     6,0                 B12:  248

Het is dus allemaal wel goed, alleen ik vind de suikerwaarde wel echt hoog. Dit zit net op het randje van te hoog. Voor aanstaande maandag heb ik een belafspraak staan met de huisarts om eens alles door te nemen en te vragen wat ik dan nu kan doen tegen het feit dat ik dus gewoon niet tot weinig afval, terwijl ik er zoveel voor doe. Ik ben heel erg benieuwd wat ze gaat vertellen.

Ik zal jullie binnenkort weer op de hoogte brengen van mijn avonturen!

Liefs Jessica, Life by Jess

5 comments

 • Anne

  Wat ontzettend balen dat je niet zo veel kwijt raakt als je wilt. Heb je er ook over nagedacht dat het misschien kan liggen aan de spieropbouw? Als je veel gaat sporten terwijl je dat voorheen niet deed maakt dat echt een enorm verschil. Meet je ook de omvang van bijvoorbeeld je buik, benen, armen enz? Ik weet nog dat ik niets afviel en enorm gefrustreerd was, tot ik na 4 weken weer moest meten en ik overal wel een centimeter of meer kwijt was, terwijl de weegschaal dus nog hetzelfde gewicht aangaf! Veel succes meis, ik ken de strijd 🙁

  • Jessica (author)

   Thanks meis, ik meet alles, vetpercentage en spiermassa maar helaas daar ook geen verschil in. Ik blijf lekker sporten maar het zo frusterend! Ik moet toch ooit deze strijd winnen.

 • Claire

  Kwam je post tegen en wilde je toch even zeggen dat je TSH nog best hoog kan zijn. Helaas is TSH helemaal niet betrouwbaar (het is niet een schildklierhormoon) maar als je echt wilt weten hoe het met je schildklier gaat kun je het beste FT4, FT3 RT3 en anti-tpo testen 🙂 Dokters houden vaak referentiewaardes aan die al jaren oud zijn. (en je B12 is wel een beetje aan de lage kant) Kijk uit dat je niet te veel sport! Geef niet op en hopelijk gaat het snel beter!

  • Jessica (author)

   Dank je wel Claire voor je reactie! Ik ga maandag alles aan de huisarts vragen. En eventueel een doorverwijzing naar de internist. Ik sport 3x in de week, heeft die invloed op de B12 dan? Ik ga deze strijd toch ooit eens winnen.

   • Claire

    Meeste dokters willen het niet testen, en moet toegeven dat internisten ook niet echt behulpzaam zijn. Heb me er zelf ook doorheen moeten werken, zelf heb ik dan geen probleem met overgewicht maar heel veel vermoeidheid enzo. Nee dat niet maar het kan zijn dat dit juist je bijnieren belast waardoor je na een tijdje keihard crasht 🙁 Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge