Afvallen met Jess #5 Knop is weer om!

Het is even niet goed gegaan met afvallen, nouja niet goed, meer in de zin van dat ik mijn shakes niet meer volhield en ik me erg makkelijk liet verleiden om te eten. Nu heb ik de draad weer te pakken en ik heb een hele mooie tussenstand te delen met jullie!

De knop is weer terug om

Ja de knop heb ik weer gevonden, een iets andere knop dan een voorbeeldige shaker zou hebben. Waarom? Ik gun mijzelf 1 a 2 keer in de week iets lekkers. Dat is dan in de vorm van een lunch of avondeten/uiteten. Zo houd ik het goed vol en ik zie mijn gewicht weer naar beneden gaan!

Ook ben ik op dit moment weer het sporten aan het oppakken. Vincent is aan het oefenen met hardlopen, en dan fiets ik met hem mee. Zo kom ik ook aan mijn beweging. Ook zijn we laatst weer in de sportschool geweest en hebben we armen getraind, wat erg fijn ging!

Het helpt mij zeker dat het weer beter weer wordt. De zon doet mij goed. Helemaal voor mijn humeur. Ik ben weer gezelliger als ik het van mijzelf mag zeggen en doordat het langer licht is vind ik het ook fijner om weer te gaan sporten (het liefste voor het eten, dan eten we maar wat later). Zo hebben we ’s avonds lekker niks te doen als we na het werk al hebben gesport.

Resultaten

Vanaf 14 januari tot ongeveer 28 februari heb ik een hele maand stil gestaan qua gewicht. Op zich, is stilstaan, ook al positief gezien ik me niet netjes aan 3 shakes per dag heb gehouden die maand. Maar als ik me er netjes aan gehouden had, dan had ik al meer kilo’s kwijt geweest nu. Maar ik heb nu de smaak weer te pakken en weet hoe het werkt voor mij.

Dan de resultaten natuurlijk! In totaal ben ik op dit moment 11,3 kilo kwijt en precies 10 centimeter rond mij taille. YES YES YES! Ik ben echt trots op mijzelf dat ik dit al bereikt heb.

Wat wil ik nog bereiken, qua afvallen?

Het liefste wil ik nog een kilo of 10 afvallen minimaal. Dit zal mij helpen nog lekkerder in mijn vel te zitten, dan dat ik op dit moment zit. Vanaf daar wil ik nog wat afvallen, maar dan met een gezonde lifestyle en voeding en training.

Maar heel stiekem, hoop ik die 10 kilo al kwijt te zijn voor de vakantie (begin juni) wel heel voorbarig, maar ik ga echt me best doen! Lekker veel sporten en me goed aan de shakes houden! Kom maar op!

Zijn jullie aan het afvallen, met welke methode en hoe gaat het daarmee? Ik ben benieuwd naar of en wat jullie doen, wie weet kunnen we elkaar steunen! Laat het me weten in de comments! 

Liefs Jessica, Life by Jess

10 comments

 • Jenn

  Wat goed! Ik ben ook bezig met afvallen, heb door de jaren heen heel wat geprobeerd, en op dit moment wordt ik begeleid van Sportplan Nederland via een samenwerking 🙂 Gebaseerd op gezond eten en bewegen, wat voor mij toch het beste werkt.
  Jenn heeft recent gepubliceerd…In de spotlight: wie ben jij?My Profile

  • Jessica (author)

   Wat goed dat je nu begeleid wordt! Ik hoop dat het voor jou de manier is om af te vallen, maar natuurlijk ook dat je er veel van leert!

 • Lisette

  Heel veel sporten en geen bewerkt voedsel eten. Puur, natuur en af en toe wat lekkers. 20 kilo er af en een gram komt er meer aan. Ik ben zelf geen fan van shakes. Want je man niet eeuwig leven op shakes, als je dan overgaat moet je ook de juiste keuzes maken. Je lijf ik gemaakt voor “echt” voedsel en als je dat als basis eet 80% blijf je prima in balans en op gewicht. Succes!
  Lisette heeft recent gepubliceerd…Opleiding of ervaring My Profile

  • Jessica (author)

   Hierna wil ik overgaan op dit levensstijl inderdaad, maar ik moest voor mijn lijf nu maatregelen nemen. Afgelopen september een hernia operatie gehad en hierdoor heb ik enkele maanden niet kunnen sporten, en voor mijn herstel moesten er snel wat kilo’s af. Vandaar mijn keuze voor shakes… 🙂

 • Anne

  Wat goed! Ik ben op het moment ook even aan het shaken, even twee weekjes en dan verder met gezonde voeding. Daarnaast sport ik minimaal drie keer per week een uurtje of meer. Let wel heel goed op dat als je stopt met shaken je wel gezonde keuzes blijft maken, anders raak je super gefrustreerd als er zo weer een paar kilo bij zit. Maar echt, nogmaals, heel knap!
  Anne heeft recent gepubliceerd…Trouwen: alles op één locatie, of kiezen voor meerdere locaties?My Profile

  • Jessica (author)

   Dank je wel voor je goede tip! Ik wil hierna overgaan op echt een andere levensstijl, heb nu al zoveel zin om daaraan te beginnen, nieuwe dingen proberen, lekker veel koken 🙂 Jij ook succes!

 • lin

  Wauw knap hoor! Ik heb zelf geluk dat ik niet echt aanleg heb, maar ik ken als geen ander van heel dichtbij hoe moeilijk het kan zijn. Mijn moeder + haar hele familie moet gewoon opletten terwijl mijn vaders kant te mager is en ertegen moet eten. Het lijkt me trouwens echt lastig met shakes om het vol te houden omdat je gewoon wilt bijten en kauwen lijkt me haha. Mijn moeder is weightwatchers coach (mede omdat ze toch altijd met eten bezig was haar job ervan gemaakt) maar het fijne daar is dat je wel gewoon kunt eten dus stel de shakes worden te zwaar kun je altijd nog overwegen het op die manier misschien te doen. Is maar een tip hoor, ik heb natuurlijk makkelijk praten, maar wil wel zeggen dat ik het onwijs knap vind van je!! GO GIRL!

  • Jessica (author)

   Thanks meis voor je lieve reactie! Ik heb het ook van mijn moederskant, mijn zusje heeft daarin tegen dan weer nergens last van haha, die kan blijven eten tot ze niet meer kan en komt niks aan haha… Achja, soms is het ook wel even goed om je weer kwaad te maken om andere keuzes te maken qua voeding!

 • Esmee

  Super! Resultaat motiveert enorm. Dan heb je nog meer kracht om door te gaan! Mijn tip zou zijn: focus je op de grote spiergroepen in de sportschool. Daar zal je meer resultaat mee bereiken 🙂 succes!
  En… leuke blog!!

  • Jessica (author)

   Dank je voor je tip Esmee! 🙂 Van de week ga ik meteen aan de slag met de grote groepen, heb al het een en ander uitgezocht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge