Afvallen met Jess #5 mijn afval avontuur gaat verder

De laatste update die ik schreef over mijn afval avontuur, is begin april geplaatst. Best wel lang geleden, te lang eigenlijk om jullie goed op de hoogte te houden van wat er gaande is op afval gebied. Vandaag wil ik jullie dus weer bijkletsen, over afvallen, shake ik nog, sport ik (nog), alles wil ik aan jullie vertellen vandaag.

Hoe is het met het afval avontuur?

Begin april was ik nog aan het shaken, en toen is voor een week of twee mijn knop weer volledig om gegaan. Het ging heel goed en ik viel goed af, maar ik was het snel daarna weer kwijt. Ik ben af gaan bouwen met shaken en vlak voordat ik op vakantie ging was ik klaar met afbouwen. Dat was mijn doel, geen shakes mee te hoeven nemen op vakantie, vakantie is vakantie.

Op vakantie

Eten is vakantie is toch altijd heel anders dan wanneer je thuis eet. Wij zaten in een all-inclusive hotel, dus alles lag in het restaurant. Ik heb die week geprobeerd goede keuzes te maken, weinig patat te eten en ook geprobeerd de koolhydraten redelijk aan de klant te laten. Niet alle dagen even goed gelukt, maar tijdens de vakantie ben ik maar een kilo aangekomen. Wat op dat moment echt niet veel was, gezien ik ineens geen shakes meer had en ik (natuurlijk) wel wat slechte dingen heb gegeten, in de zin van ijsjes etc…

afval avontuur

Weer in het gewone leven

Voor mijzelf had ik besloten, na de vakantie meteen weer te willen starten met mijn afval avontuur. Niet het een week laten verslonzen, want dan zou ik zo terug vallen in oude gewoontes. Ik heb toen een afspraak gemaakt bij Iris. Zij heeft heel veel verstand van wat voeding doet voor/met mijn hormoonstoornis PCOS. Zij heeft mij hele goede tips gegeven waar ik echt wat mee kan en waar ik ook echt wat mee doe.

Inmiddels ben ik een week of 5-6 bezig met hetgeen wat zij mij uitgelegd en verteld heeft, en ik moet zeggen het gaat lekker! Ik eet heel regelmatig, ik eet heel veel groente en ik eet weinig tot geen koolhydraten. Zo begin ik elke ochtend met een heerlijk groen(t)e smoothie, zodat ik mijn eerste bulk aan groente al binnen heb. Heerlijk!

Stoelgang

Misschien TMI (To much information), maar mijn stoelgang is altijd slecht geweest. Als ik 2x per week naar het toilet ging dan was dit veel voor mij. Sinds ik mij dus aan mijn nieuwe leefstijl houd, en ik ook nog extra enzymen slik die mijn lijf helpen het eten beter te verteren…. Ik weet niet wat me overkomt… Dat kleine kamertje, zie ik minstens om de dag, als het niet elke dag is! Volgens mij helpen die enzymen hier echt heel goed voor, want als ik deze een dag vergeet dan merk ik het direct aan mijn buik/darmen. En waarom niemand mij ooit eerder over enzymen heeft verteld? Ik snap er geen hol van! (Mooie woordspeling he hahaha)

Ik merk het ook heel erg aan mijn buik, dat mijn stoelgang beter loopt, zo staat mijn buik nooit meer strak (tenzij ik echt teveel gegeten heb, wat stom is!), en ook heb ik bijna nooit meer een opgeblazen gevoel en wat een verademing is dat!

Sporten

Sinds ik bij Iris ben geweest is er echt een knop om. Mijn fiets is nog nooit zo vaak de tuin uit geweest en ik heb nog nooit zoveel kilometers gefietst in enkele weken tijd (behalve tijdens mijn middelbare schooltijd haha). Als Vincent en ik ergens heen gaan wat goed te fietsen is, dan doen we dat. Naar mijn werk fietsen is nog wel even een stap te ver in mijn hoofd. Ik vind het dan vooral vervelend dat ik al die spullen mee moet nemen. Ook moet ik me dan omkleden want ik zweet echt heel erg van het fietsen en om dan nog een hele dag in die kleding te werken… blegh! Daar moet ik nog even een oplossing op vinden, want het is maar 25 minuutjes fietsen, dus juist een heel mooi stuk.

afval avontuur, weekplanning, hernia operatie, 60 day challenge, sportief, persoonlijke voornemens

De afgelopen weken zijn Vincent en ik samen veel gaan sporten. Zo zijn we elke week minimaal 3x geweest, maar in de meeste gevallen zelfs vaker. Heerlijk is het als je er eenmaal weer in zit. Ook heb ik een aantal weken terug een proefles Crossfit mee mogen doen, georganiseerd door mijn werk. Echt heel gaaf is dat. En vorige week is er vanuit mijn werk een proefles Bootcamp gegeven. Super leuk om te doen, mooi na werktijd. En nu is er zelfs geregeld dat wij gedurende de hele zomer elke dinsdag en donderdag kunnen bootcampen! (Betaald door mijn werkgever), dus mijn agenda staat de komende tijd flink vol met sporten!

Het resultaat

Met de shakes ben ik qua gewicht zo een 10 kilo kwijt geraakt, waarvan 8 kilo vet. Ook ben ik in omvang van mijn taille 13 cm kwijt!  Toen ik stopte met het shaken ben ik ongeveer 1 á 2 kilo bijgekomen. Voornamelijk vocht door het andere eten.

Om opnieuw te beginnen met het resultaat, heb ik natuurlijk bij Iris ook op de weegschaal gestaan. En de eerste drie weken was ik door gezond eten en sporten 1,2 kilo afgevallen! Zo trots dat ik dat zelf voor elkaar heb gebokst!

Dat resultaat is van 3 weken geleden…En op dit moment heb ik het idee dat ik stil sta, en in mijn hoofd zorgt dat voor veel ophef. Ik vind het ontzettend lastig om door te bijten en te accepteren dat het langzaam gaan en dat mijn lijf moeilijk doet om het zo maar even te zeggen.  Maar aan de andere kant vind ik het echt wel rot als ik een keer niet kan sporten terwijl dit wel in de oorspronkelijke planning stond, en ik vind het heel vervelend om ’s avonds niet gezond te kunnen eten als wij bijvoorbeeld bij iemand anders eten.

Als we bij mijn ouders bijvoorbeeld eten, dan zorgen die voor gezond eten, maar zoals op een verjaardag, dan staat er toch chips voor je neus en als het dan ook met eten is, dan is het vaak niet met sla, maar met patat en dat vind ik wel heel lastig.

Maar dat zijn van die dingen waar ik echt nog wel een balans in moet vinden. Tot nu toe ben ik echt heel erg blij met de manier waarop mijn lijf gereageerd op het gezonde eten en het is allemaal zo lekker, daar heb je geen fastfood voor nodig.

Resultaat in foto’s

afval avontuurafval avontuur

Foto links is van November 2016. Foto recht is van gisteren (dus juli 2017).

Zelf word ik eigenlijk “verdrietig” van deze foto’s, want ik zie weinig verschil, behalve dan wat in mijn gezicht/hals. Terwijl de broek die ik links aanhad maat 20 was van de Primark en de broek die ik rechts aan heb is maat 16 van de Primark, dus 3 hele maten minder.

Liefs Jessica

30 comments

 • Nicole

  Je bent hartstikke goed bezig! Zoals ik het lees ben je nu gezonder aan het leven. Dit betaalt zich echt uit op de lange termijn, ook al zie je dat nu niet direct op de weegschaal. Heb geduld, denk niet aan het nummertje op de weegschaal, maar hoe goed je bezig bent en hou vol! Meestal zijn we het meest kritisch op onszelf en ons lichaam en vallen de “slechte” dingen op. Terwijl je van maat 20 naar maat 16 bent gegaan, hartstikke goed. En ik zie echt wel verschil 🙂
  Nicole heeft recent gepubliceerd…Gegrilde paprika courgette soepMy Profile

  • Jessica (author)

   Dank je wel Nicole voor je lieve woorden! Het is zeker niet dat nummertje waar je naar moet kijken maar naar hoe je in je vel zit, dan gaat dat nummertje vanzelf naar beneden…

 • Ramona

  Goed bezig hoor!! Ik zie ook zeker verschil! Blijft rot hè dat we altijd op moeten blijven letten..
  ik ben ook weer begonnen.. gelukkig gaat t wel goed dus dat motiveert wel lekker! Succes!!!

  • Jessica (author)

   Ja het blijft rot , we hebben levenslang. Gaan we nog een keer samen sporten!?

 • Wendy Rotteveel

  Hey Jes, je bent super goed bezig meis, echt top!
  Zelf ben ik met De Foodsisters bezig. Zij leren je hoe je koolhydraatarm en suikervrij kunt eten. Voor de eerste 8 weken heb je hulp (digitaal en een compleet boek met volledige dagmenu’s voor 8 weken!) daarna mag je altijd nog vragen stellen, maar hun doel is dat je dan zelf weet hoe of wat. Ik was 8 kilo kwijt tijdens die 8 weken, maar heb het nu dus zelf opgepakt. Het hele gezin eet gewoon mee. Manlief heeft aangegeven in tijden niet iedere dag zo onwijs lekker te hebben gegeten.
  Wat jij doet komt op hetzelfde neer. Ik vind het super knap van je, want het draait allemaal om beweging en de juiste voeding om het ook vol te kunnen houden.
  Maar ik ben er ook van overtuigd dat suiker het nieuwe roken is…

  • Jessica (author)

   Wauw wat goed Wen! Dat boek kan ik zeker ook als leidraad gebruiken, daar staan ook recepten in toch? Heb nog een cadeaubon liggen dus komt goed uit!

 • Judith

  Ik ken het gevoel dat je bijna geen verschil ziet maar toch andere maten draagt. Maar dat is een goed begin! Ik val geen zak af, maar door het sporten is er wel veel meer definitie. Hopelijk komt dat afvallen nog. Ik vind wel dat je vooral in je gezicht verschil ziet hoor!

  • Jessica (author)

   Dank je wel! Ja het is even doorzetten als je zelf het verschil niet goed ziet, maar we gaan er komen!

 • MC Kleuver

  Een balans en regelmatig eten is heel belangrijk. Daartussen door gewoon jezelf een keer trakteren hoor! Discipline is soms wel vereist, merk ik bij mezelf haha

 • Sherry

  Je bent goed bezig meid. Je ziet duidelijk resultaat. Het shaken helpt dus erg goed zie ik. Je bent gemotiveerd merk ik. Dus dan gaat het afvallen nog prettiger. Heel veel succes ermee.
  Sherry heeft recent gepubliceerd…Recensie: Het jasje van Luis MartinMy Profile

  • Jessica (author)

   Shaken heeft goed geholpen voor het eerste zetje, nu sinds begin juni daar klaar mee en over op gezonde voeding en sporten.

 • Cassandra

  Afvallen is en blijft lastig, je bent echt al super goed op weg. Ik ben zelf niet zo van de weegschaal, maar meer van her omvang meten, daar zie ik toch vaker en meer verschil dan oo die weegschaal, want vet wordt uiteindelijk spier door het sporten en kan soms zelfs meer wegen..

  • Jessica (author)

   Ja ik probeer ook de centimeters bij te houden en ik ga eens per 4 weken op de weegschaal staan bij mijn fysio, daar zie je ook vet en spiermassa 🙂

 • Marieke

  Wauw! Wat ben jij goed bezig zeg!! Heel erg knap van je!

 • Fleur

  Wow goede resultaten hoor! Je moet ook niet te snel afvallen anders ga je jo-jo-en. Stilstand hoort er bij en betekent dat je lichaam opzoek is naar het nieuwe ballans. Dat is een goed teken. Op de foto zie ik zeker wel verschil, maar het belangrijkste is dat je je happy voelt en het cijfertje op de weegschaal is daar geen graadmeter voor 😉

  • Jessica (author)

   Thanks! Nu moet het inderdaad niet te snel meer gaan, rustig aan en dan zorgen dat ik die kilo’s voor altijd kwijt ben.

 • Merel

  Herken het wel. Maar afvallen zoals je nu doet is veel beter voor je lichaam en op den duur blijft een andere leefstijl beter hangen dan resultaat door shakes. Knap dat je drie maten bent afgevallen en ik zie het idd ook terug in je gezicht vooral. Zet hem op, je kan het.
  Merel heeft recent gepubliceerd…Lees mee 40: de beste blogs van afgelopen weekMy Profile

 • Daphne

  Wauw, wat goed bezig! En je ziet het echt wel! Keep up the Good work

 • Roelina

  Ah niet zo sip Jessica, want je ziet echt wel verschil!!! Bovendien gaat het toch om hoe jij je voelt? Energieker wellicht, trots dat je toch écht een paar maten minder aan kunt. Ik vind dat je dus echt wel fier op jezelf mag zijn.
  Roelina heeft recent gepubliceerd…Gratis uitstapje met kinderen, de natuurspeeltuinMy Profile

  • Jessica (author)

   Dank je wel wat een lieve reactie! Ja ik merk het zeker wel met bepaalde dingen, veters strikken enzo gaat nu veel makkelijker.

 • Nicole

  Zelf zie jet het verschil vaak als laatste, terwijl je omgeving het wel degelijk ziet. Ik vind het superknap hoe je dat doet. Ik sluit me bij de rest aan: je ziet echt wel dat je bent afgevallen, en niet alleen in je gezicht (waar het voor jezelf vaak het duidelijkst zichtbaar is). Je mag met recht trots op jezelf zijn!
  Nicole heeft recent gepubliceerd…Couscoussalade met geroosterde groenteMy Profile

  • Jessica (author)

   Dank je wel Nicole voor je compliment! Ik heb ook foto’s in lingerie gemaakt voor mijzelf en daar zie ik veel beter op dat ik al zoveel kwijt ben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge