Afvallen met Jess #4 het gaat even niet

Niet elke keer kan ik jullie iets positiefs vertellen, en ook dat hoort bij het afvallen. Het gaat even niet meer als het op shaken aankomt. Ik sta al een paar weken stil op hetzelfde gewicht (wat natuurlijk ook een soort van goed en fijn is), maar ik ben even de motivatie kwijt. Ik zal jullie even vertellen hoe dit een beetje komt.

Het gaat even niet

Sinds eind januari ben ik een beetje aan het rommelen met afvallen, het shaken gaat wel goed, en de shakes zelf staan mij ook niet tegen, maar ik vind het veel te gezellig om te lunchen of mee uit eten te gaan.

Zo ben ik enkele keren mee uiteten geweest, en eigenlijk sindsdien kan ik de knop niet meer vinden, die zegt tegen mij dat ik niet meer mag eten! Jess hup terug naar die 3 shakes, ik neem het me elke keer voor, maar elke keer kom ik weer in de verleiding om toch ’s avonds mee te eten, of weer een keer uit eten te gaan.

Ik heb niet de echte suiker behoefte die ik had toen ik aan het shaken begon, maar ik zondig meer nu met avondeten. Of met een lunch. Op dat moment geniet ik er echt met volle teugen van, maar eigenlijk denk ik dan ook weer Jess waarom?? Zet ff door!

Jullie mogen het best weten, maar op dit soort momenten kan ik echt balen van mijzelf. Waarom ging het me zo makkelijk af de eerste 2 maanden en waarom ben ik nu de draad kwijt?

Kom op!

Afgelopen dinsdag had ik weer een afspraak bij de consulente, ik wilde het graag met haar bespreken hoe en wat. Ik had toen ik weg ging ook echt weer het idee ja ik ga het weer doen, maar pfffff wat is het moeilijk!!!

Toch wil ik het echt heel graag nog even volhouden, nog even Jess, de eerste dagen zijn het moeilijkste, even doorbijten en daarna gaat het je weer van een leien dakje.

Ik ga heel erg mijn best doen om het vanaf hier weer terug op te pakken en verder te gaan. Vandaag dan ook geen resultaten die ik met jullie deel, omdat ik stil sta qua gewicht op dit moment. Ik hoop jullie de volgende keer een update te kunnen geven met enkele kilo’s minder!

Hoe hebben jullie op zo een moment de draad weer opgepakt???

Liefs Jessica, Life by Jess

14 comments

  • Jessica (author)

   Dank je voor je reactie! Ik ga mijn best doen.

 • Monique

  Afvallen blijft een eeuwige strijd. Schrale troost, je bent niet de enige die hier mee worstelt! Ik sta al sinds half Januari stil en heb nog niet één keer gezondigd…zo frusterend. Succes Buuf!

  • Jessica (author)

   Thanks! Nee het is echt een rampenplan af en toe. Volhouden hoor dat je nog nooit gezondigd hebt is echt super goed!

 • Nicole

  Poeh ik vind zelf shaken niet echt een manier voor mezelf dus kan daar dan weinig tips over geven. Bedenk wel dat wanneer het mis gaat niet meteen alles verloren is, dus niet opgeven en gewoon weer opnieuw beginnen. Telkens weer. Denk aan je doel!
  Nicole heeft recent gepubliceerd…5x leukste peuter uitjesMy Profile

  • Jessica (author)

   Dank je wel ! Dat is inderdaad een hele goede tip, blijven denken aan het doel.

 • Joyce

  Moeilijk hoor! Shaken is lastig. Ik probeer vooral weer gezonde dingen te halen en een cheatdag in de week. Hopelijk helpt me dat. In februari stond ik ook stil. Heel veel succes

  • Jessica (author)

   Thanks, het vervelende is dat is eigenlijk helemaal geen cheatday mag hebben, na 3 weken heb ik een eetweek 🙂 Dat is wel iets om naar uit te kijken.

 • Ilse van Kreanimo

  Moeilijk, zo’n plateau en zo van die drukkere momenten!

  Ik was er zo weer een kilo bij! En dan kan ik zo boos worden op mezelf, want eer die f*ck’n kilo er terug af is!

  Ik kwam gelukkig een paar mensen tegen die me een tijd niet hadden gezien en die zien natuurlijk niet de -17+1Kilo, maar de -16… Ik kreeg complimenten en dat deed me herpakken.
  Ondertussen terug -17 and counting!

  Shaken is ook niet mijn ding, ik zou dat echt niet kunnen. Ik heb wel bewondering voor mensen die dat wel kunnen!
  Maar een gesprek met een consulente kan ook héél goed doen, vind ik persoonlijk! Komt wel goed, Jess!
  Ilse van Kreanimo heeft recent gepubliceerd…Te klein – of te groot in je kleerkast – shoplog LindexMy Profile

  • Jessica (author)

   Thanks voor je reactie! Het geeft inderdaad weer moed om door te gaan als mensen zien dat je bent afgevallen, zo leuk om die complimenten te krijgen!

 • Doreen

  lieverd. het komt allemaal goed. een dip/zware dip hoort erbij… denk anders om,,, “ik ben al heel wat kilo’s kwijt en daar ben ik trots op”. gr vanuit warm mauritius

  • Jessica (author)

   Dank je wel lieve schat! Geniet er van en ik zie je bruin terug over 3 weken xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge