Afvallen met Jess #3 eerste maand van 2017

Start Cambridge, tijdens de feestdagen

De eerste maand van 2017 ziet er bijna op. Januari is alweer bijna voorbij. De maand waarin vele mensen weer de touwtjes strak aantrekken om af te gaan vallen. Na al het eten tijdens de feestdagen weer terug op regime. Voor mij gold dit net zo, hoe is het met vergaan de eerste maand van 2017?

Eerste maand van 2017

Zoals jullie gelezen hebben in de eerdere update is het me niet gelukt om vanaf 1 januari weer strak aan de shakes te gaan, maar dit had een andere reden. Die hele eerste week was het nog een beetje een rommel qua shakes, overdag ging het vaak heel goed, maar ’s avonds aten we vaak makkelijk en at ik toch mee.

Vanaf de tweede week van januari heb ik de draad weer opgepakt. Hup weer aan de shakes en Jess dat zal zeker zijn vruchten af gaan werpen, let maar op. En ja hoor, de eerste keer dat ik weer op de weegschaal stond bij de consulente was er gewoon 3 kilo vanaf! Zo dat gaf een lekker gevoel, een goed gevoel om weer verder te gaan!

Ik merk wel heel erg dat ik het zoveel lastiger vind om de draad weer op te pakken dan mijn allereerste keer dat ik Cambridge deed. Nu gaat er soms toch nog iets mijn mond in. Ik probeer wel heel goed op te letten dat dit koolhydraatarme producten zijn, zodat ik niet uit ketose raak.

eerste maand van 2017

Door elke keer wel wat te eten, is het des te lastiger voor mijzelf en helemaal over te stappen naar 0,0 eten! Die knop moet weer even terug om, ik hoop dat ik dat in deze week voor elkaar ga krijgen.

Resultaten

De resultaten, dat is natuurlijk het leukste om te zien! Gister ben ik weer naar de consulente geweest. Ik was eigenlijk best nerveus, want hoe is het gegaan, ik voel eigenlijk niks aan mijn lijf, ik heb wel veel gelopen deze week, dus dat is dan weer positief, maar ik ben ook aan het menstrueren op het moment, dus dan ben je als vrouw altijd zwaarder…

Spanning had ik wel een beetje dus toen ik gister op de weegschaal moest gaan staan. En wat bleek, op zich nergens voor nodig. Ik ben een heel klein beetje aangekomen, maar de consulente zei ook, dat is echt van je menstruatie, want mijn taille was echt heel veel verminderd!

24/01/2017:     +0,2 kg                            -5,5 cm taille
14/01/2017:     -3,1 kg                             – 4,0cm taille
03/01/2017:     +1,9 kg                            + 1,5cm taille
17/12/2016:     – 2,2 kg                            – 1,5cm taille
7/12/2016:       – 0,2 kg                           + 0,5cm taille
30/11/2016:     – 4,9 kg                            – 6,0cm taille

Op dit moment staat het totaal aantal kilo’s op -8,3 ! Super blij. Mijn taille is al met 15 cm afgenomen! Al met al ben ik super trots en dat geeft moed om door te gaan!

Hoe is het bij jullie, voor degene die ook aan het afslanken zijn, gegaan zo de eerste maand van januari??

Liefs Jessica, Life by Jess

6 comments

  • Jessica (author)

   Ziek zijn is nooit leuk! Bah. Hoe is het nu met je? Dank je wel, ik ga me best doen om het nog even vol te houden.

 • Jenn

  Super! Bij mij ging het ook lekker, ik ben tot nu toe sinds 1 januari 2,5 kilo en 5 cm kwijt, netjes voor 4 weken vind ik, ik ben tevreden.

  • Jessica (author)

   Jeetje wat goed! Knap hoor, succes nu weer verder!

 • NYTH

  Komaan, volhouden hoor! Knap dat je het aanpakt, ik kan jammer genoeg niet zo gemakkelijk neen zeggen tegen al dat lekkers dat op me afkomt 😉
  Nog veel succes!

  • Jessica (author)

   Dank je wel, je support me echt. Ik hoop dat het me lukt om vol te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge