Afvallen met Jess #2 tijdens de feestdagen

Start Cambridge, tijdens de feestdagen

Afvallen of een dieet volgen tijdens de kerstdagen is altijd lastig. Je wilt toch met iedereen gezellig mee eten en je eet dan toch anders. Vaak maak je geen salade voor jezelf die avond! Hoe is het afvallen tijdens de feestdagen bij mij gegaan?

Afvallen tijdens de feestdagen

Vorig jaar ben ik op 17 december voor het laatst gaan wegen, mijn consulent had een weekje vakantie en daarom heeft het twee weken geduurd voor ik weer naar haar toe ben gegaan. Ze had me van te voren al wat tips mee gegeven hoe om te gaan met afvallen tijdens de feestdagen, maar je zal zien dat dit altijd anders loopt dan dat je het plant.

Van mezelf weet ik dat ik een ontzettende emotie eter ben. Zo wil ik bij iets wat bij mij een emotie opwekt gaan eten. Het was niet makkelijk om shaken vol te houden nadat mijn vader in het ziekenhuis kwam te liggen voor een operatie (half december). Dit geeft dan voor mij veel spanning en dat wil ik “weg” eten, wat natuurlijk niet gaat! Die dagen heb ik het redelijk goed volgehouden, tot dat eerste kerstdag kwam….

Eerste kerstdag zijn we bij mijn schoonvader gaan eten, hij had koolhydraatrijk eten gemaakt, wat niet erg is, maar ik zat na een, voor mijn doen, klein bord al vol haha, deze dag ging ook nog redelijk qua eten.

Tweede kerstdag zijn we bij mijn ouders gaan gourmetten, ook dit ging eigenlijk best goed, maar dan…. Dan mag je ineens ’s avonds niet meer eten (ja daar kies ik zelf voor met de shakes) maar dat is voor mij het moeilijkste geweest en het is me ook eigenlijk niet gelukt om dit weer op te pakken.

In de week van kerst tot nieuwjaarsdag heb ik ook gewoon ’s avonds gegeten, en dan niet de beste dingen… Zo waren we vaak in een makkelijke bui en bestelde we wat of hadden we pizza uit de oven…. Ja heeeeeel slecht ik weet het!

En dan dacht ik het vanaf 1 januari weer goed op te kunnen pakken, maar ik kan je vertellen, dat is tot nu toe ook al mislukt, overdag gaat shaken goed, maar ’s avonds dan lukt het me niet meer om het eten te laten staan.

Jess wil je vertellen hoe dit komt? Ja, ik wil jullie heel graag vertellen hoe dit komt, het is namelijk niet zomaar. Ook is deze blog niet alleen rozengeur en maneschijn, ook de verdrietige dingen moeten verteld worden. Op oudjaarsdag is mijn opa plots overleden en zoals jullie misschien wel snappen, is het op dit moment behoorlijk moeilijk om het shaken weer op te pakken en vol te houden. Verder wil ik hier op dit moment niet teveel over vertellen.

Laten we maar naar de cijfers gaan….

Resultaten

Ja… zoals verwacht ben ik aangekomen tijdens de feestdagen. Ik had niet anders verwacht, ik weet hoe ik heb gegeten de afgelopen dagen en dan is het niet gek dat je aankomt! Ik ga nu met veel moed weer door en ik heb er echt weer zin in om door te gaan!

03/01/2017:     +1,9 kg                            + 1,5cm taille
17/12/2016:     – 2,2 kg                            – 1,5cm taille
7/12/2016:       – 0,2 kg                           + 0,5cm taille
30/11/2016:     – 4,9 kg                            – 6,0cm taille

Kijken jullie altijd op de weegschaal na de feestdagen? En zijn jullie al begonnen met afvallen? Ik wens jullie heel veel succes als je bent begonnen met afvallen!

Liefs Jessica, Life by Jess