Afvallen met Jess #1 – Start Cambridge

Start Cambridge, tijdens de feestdagen

Een nieuwe rubriek op Life by Jess. Afvallen met Jess, waar ik jullie eens in de twee/drie weken mee wil nemen in mijn strijd tegen de kilo’s. Hoe vergaat het mij, hoe voel ik mij en natuurlijk wat is het resultaat?!

Afvallen met Jess

De maat was vol voor mij, ik ben te zwaar en het zit mij in de weg. Ik kan bepaalde dingen niet goed meer doen doordat mijn buik in de weg zit. Ook is het voor mijn gezondheid beter om af te vallen. Denk bijvoorbeeld aan mijn rug, het is voor een lijf al zwaar om te herstellen van een operatie, maar laat staan als er ook nog teveel gewicht aan zit. En wat denk je als wij later onze kinderwens uit willen laten komen, hoe minder gewicht, hoe beter het is natuurlijk!

Begrijp mij niet verkeerd, ik hoef geen spriet te worden, dit ben ik nooit geweest en dat is ook niet wat bij mij past. Ik wil gewoon weer lekker in mijn vel zitten, weer leuke kleren kunnen kopen in alle winkels en ik wil mij weer vrij kunnen bewegen zonder dat de overtollige kilo’s mij in de weg zitten.

Al enige tijd heb ik zitten denken wat ik kan doen om af te vallen. Ja je kan beter op je voeding letter, meer gaan sporten en je levensstijl aanpassen, maar dat stond mij allemaal wat tegen. Sporten kan ik nog niet volledige naar mijn zin en dit zal weinig aanzet geven om af te vallen en dat heb ik echt nodig op het moment dat ik op mijn voeding ga letten.

En ja, ik kamp ook met een suikerverslaving en zolang ik gewoon (gezond of niet) blijf eten, blijf ik de neiging houden naar zoetigheid. Ik ben in November voor het eerst naar een Psycholoog geweest om te kijken of we er samen achter kunnen komen waar dit vandaan komt en wat we eraan kunnen doen.

Start Cambridge

Denken denken, wat wil ik doen om af te vallen. 3 jaar geleden ben ik ontzettend goed afgevallen met shakes van Cambridge, ja het is rigoureus dat besef ik mij ook al te goed, maar ook op dit moment zag ik dit als enigste kans. Zodra ik aan de shakes zit weet ik van mijzelf dat ik geen neiging meer heb naar zoetigheid en dat dit voor mij een manier is om af te vallen.

Zo ben ik op maandag 21 November begonnen met Cambridge. Op dit moment neem ik 3 shakes per dag, dus ik vervang alle 3 de maaltijden door een shake en ik hoop dit te kunnen volhouden tot eind januari ongeveer, dan hoop ik dat ik wat kilo’s kwijt ben. Zo heb ik voor mijzelf het eerste zetje gehad, zie ik weer dat mijn lijf kilo’s kwijt kan raken en tegen de tijd dat ik weer ga opbouwen, hoop ik ook weer goed te kunnen sporten. Als ik ga opbouwen, ga ik dit uiteraard doen met gezonde voeding, meer sporten en onder begeleiding van de psycholoog.

Trots

Ik ben super trots op mijzelf en ik voel me ook goed. Het shaken gaat me op dit moment makkelijk af. Wel ben ik iets makkelijker, het is natuurlijk wel de maand van veel eten. Zo heb ik afgelopen weekend ook meegegeten toen wij een gezellige sinterklaasavond hadden, volgend weekend gaan wij weg en dan zal ik ook 1 avond mee eten en met kerst eet ik ook gewoon. Wel zorg ik ervoor dat ik overdag netjes mijn shakes neem en voor het eten neem ik dan ook nog een shake dat ik minder trek heb en dus minder eet.

Ja dit is niet helemaal hoe het hoort, maar dit is al beter dan mij de hele maand vol te eten aan al het lekkers wat er in december allemaal te krijgen is. En op deze manier zal ik al wat kilo’s kwijt zijn aan het einde van de maand, in plaats van dat er 2-3 kilo bij zit door al het snoepen.

Resultaat

Op dit moment ben ik exact 3 weken bezig. Vorige week woensdag ben ik voor de tweede keer naar de consulente geweest om op de weegschaal te staan. Daar wordt mijn gewicht bepaalde, inclusief alle waardes voor vocht/vet/spier. Ook wordt mijn taille gemeten, dan kan je aan de hand daarvan zien dat je op de goede weg bent. Mocht ik een keer wat minder zijn afgevallen dan verwacht, zijn waarschijnlijk mijn centimeters om de taille wel naar beneden. Zo kan ik zien dat mijn lijf daadwerkelijk nog bezig is met afvallen.

Week 1:  – 4,9 kg    waarvan -3,4 kg vet                                         – 6cm taille
Week 2:  – 0,2 kg    waarvan -1,4 kg vet                                        + 0,5cm taille

Week twee had een beetje een tegenvallend resultaat, al hoewel, ik was wel bijna een kilo aan vet kwijt, maar hield heel veel vocht vast. Ik had er niet veel van verwacht. Ik heb natuurlijk zaterdagavond gegeten en ik ben nog eens gaan menstrueren, komende week een nieuwe week! BAM er tegenaan!

 

Zoals gezegd, ga ik jullie nu meenemen in mijn afval avontuur, zo 1 keer in de 2-3 weken!

Hoe is het met jullie? Hebben jullie wel eens een dieet gedaan? Zo ja welk dieet en hoe is je dat bevallen?

Liefs Jessica, Life by Jess

10 comments

 • Lifeaholic.nl

  Wat goed zeg dat je hiermee bent begonnen! Knap dat je al zo snel goede resultaten ziet! Keep up the good work! You can do it! Girlpowerrrrr 😀

  • Jessica (author)

   Dank je wel! Is een mooie stok achter de deur om jullie op de hoogte te houden

  • Jessica (author)

   Thanks, ja juice plus heb ik ook over nagedacht, alleen wat me daarvan tegen stond is dat ik het persé 4 maanden moest doen…

 • Jenn

  Goed zeg, respect! Ik heb in de loop der jaren veel verschillende dieten gedaan, van Sonja Bakker tot Atkins en heel veel daar tussenin. Inmiddels gewoon bezig met gezond eten en bewegen, ik ben tot de conclusie gekomen dat dieten voor mij niet werkt. Shakes lijkt me persoonlijk helemaal niks, zeker niet als vervanging voor alle maaltijden, ik moet er niet aan denken… twee per dag en in de avond een gezonde warme maaltijd zou nog wel gaan.
  Jenn heeft recent gepubliceerd…Stuur een kerstkaart naar een eenzame oudereMy Profile

  • Jessica (author)

   Thanks! Shakes is even omschakelen, maar voor mij werkt het eigenlijk heel fijn. Dat is wat ik mag, en niet meer niet minder…. Ik heb ook totaal geen honger eigenlijk. 🙂 Hierna wil ik het gaan onderhouden met gezond eten en sporten!

 • Vlijtig Liesje

  Ik vind het verschil in resultaat tussen week 1 en weeek twee groot zeg. Ik ben benieuwd hoe het verder gaat.

  • Jessica (author)

   Ja dat klopt, in vet was ik nog wel afgevallen! Verder zag je ook heel goed op de weegschaal dat ik een kilo aan vocht bij was gekomen, echt alleen door de menstruatie.

 • Esmee

  Goed bezig! Voor mij zal het ook altijd een strijd tegen de kilo’s zijn. Ook wel eens nagedacht over koolhydraatarm? Dat gaat mij goed al. Geen brood pasta rijst en aardappelen. Begrijp me niet verkeerd je doet het super goed, maar misschien een idee om dit na de shakes op te pakken? 🙂 veel liefs!

  • Jessica (author)

   Thanks Esmee, ja ik heb wel eens gedacht aan koolhydraatarm eten, dat kan ik ook wel redelijk volhouden. Zeker iets om over na te denken na de shakes, ik wil na de shakes ook naar een orthomoleculair arts die mij meer kan vertellen over wat bij PCOS wel of niet gegeten kan worden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge