Afvallen met Jess – nieuwe uitdagingen

Inmiddels is het vijf weken geleden dat ik jullie verteld heb hoe het afvallen ging. Op naar een frisse start voor 2018. Ook staan er voor de komende weken enkele nieuwe uitdagingen op mij te wachten. Daar ga ik jullie nu meer over vertellen. Hoe is 2018 voor jullie begonnen qua afvallen? Lukt het?

Sporten in 2018

Sporten is niet een van mijn nieuwe uitdagingen. Al hoewel het echt wel een ding is om dit weer in mijn systeem te krijgen. Om af te vallen of in ieder om meer energie te krijgen is sporten toch wel van belang. Heel eerlijk heb ik de sportschool nog niet zo vaak van binnen gezien in 2018. Wel ben ik al een paar keer gaan zwemmen met mijn moeder wat ik ook ontzettend leuk vond en zeker vaker wil gaan invoegen in mijn schema. Ook ben ik een keer gaan fitnessen op een trampoline, niet op zo’n kleine ronde, maar op echt zo een grote waar je vroeger als kind ook altijd op sprong. Erg leuk en intensief!

De week van Jess, afvallen met jess nieuwe uitdagingen

Mijn idee is om 1x per week te gaan zwemmen/jumpen en dat ik nog 2x daarnaast naar de sportschool ga. Hopelijk kan ik het sporten zo leuk houden en volhouden. Persoonlijk kijk ik wel heel erg uit wat sporten betreft naar de zomer, dan is het weer langer licht en ben ik sowieso al energieker dan nu in de wintermaanden. Ik voel dan veel meer de “behoefte” om te gaan sporten. Kom maar op met die maanden.

Nieuwe uitdagingen

Jaa nieuwe uitdagingen wat zal dat toch inhouden? Op het moment dat jullie dit lezen ben ik bezig met een detox/cleansing programma voor mijn lijf. Ik ga jullie hier later helemaal in meenemen en veel meer over vertellen, daarom dat ik nu niet teveel wil verklappen. Wat ik wel al kan verklappen is dat het de C9 kuur is van Forever Living. Ik had de producten al even in huis, en kon er nu eindelijk mee starten! Heel benieuwd wat dit voor mijn lijf doet. Even een frisse start, even een reset en dan kan ik het vanaf daar weer volledige oppakken!

Afvallen met Jess nieuwe uitdagingen, Nu afvallen nooit meer aankomen

Ook ben ik op dit moment een super interessant boek aan het lezen. Via Facebook kwam ik in contact met Eveline en van haar mag ik het boek Nu afvallen & nooit meer aankomen gaan reviewen. Ik heb de eerste hoofdstukken al gelezen en ik vind het nu al zo interessant! Het kijkt veel verder dan ik gewend ben. Het boek kijkt naar je gedrag (dat is echt iets anders dan je leefstijl). Nu al positief over dit boek, al is het niet voor het afvallen, dan zal dit boek mij ongetwijfeld inzichten geven over mijzelf. Handig gezien ik nu toch bezig ben om aan mijzelf te werken met behulp van een psycholoog.

Ben ik al afgevallen?

Nee, ik ben nog niks afgevallen, ik schommel heel erg in de weken voor mijn menstruatie en de eerste weken van mijn cyclus. In de eerste weken van mijn cyclus voel ik mij echt prima, dan zie ik het getal op de weegschaal ook wel iets zakken, maar zodra ik de laatste twee weken van mijn cyclus in ga komt alles er weer bij. Voel ik mij ontzettend opgeblazen, dik en heb ik het gevoel alsof al mijn vel strak staat.

Ik wil mij ook niet teveel focussen op de cijfers, ik sta niet elke week op de weegschaal en zelfs niet elke twee weken. Af en toe ga ik even op de weegschaal staan om te kijken of ik in ieder geval niet ben aangekomen. Het belangrijkste voor nu is, dat ik mij weer prettiger in mijn vel ga voelen en mij energieker ga voelen. Dat hangt niet af van de weegschaal.

Om de paar weken wil ik jullie in ieder geval op de hoogte houden hoe het gaat, gaat het sporten nog goed? Hoe gaat het met voeding en hoe voel ik mij in mijn lijf? Heb ik andere nieuwe uitdagingen of ontwikkelingen op sport- /afvalgebied dan vertel ik dat ook in deze artikelen! Ik zou het ook leuk vinden om contact te hebben met andere die bezig zijn met hun leefstijl. Wil jij dit ook? Je mag mij altijd een berichtje sturen!  

Liefs Jessica, Life by Jess

18 comments

 • Jenn

  Leuke update, ik lees graag verhalen van anderen over afvallen. Ik zit nu op -12,4, maar sta al twee weken stil helaas. (Oke, ik weet waar dat aan ligt…). Je mag me altijd een berichtje sturen als je wil hoor.

  • Jessica (author)

   Dank je wel Jenn! Wat ga je al goed zeg, ruim 12 kilo al! Super goed. Als je weet waar het aan ligt kan je binnenkort vast weer gaan afvallen!

 • Nicole Orriëns

  Ik hoor ook altijd dat je vooral niet te vaak op de weegschaal moet gaan staan. Fijn dat je je goed voelt!

 • Bianca Schrijft

  Hier nog iemand die hoognodig wat kilo’s kwijt moet, eigenlijk een stuk of 30. Een deel ervan wil ik ook doen door weer meer te bewegen. Zelf ben ik dol op fietsen, maar dat boek lijkt me ook veel toe te kunnen voegen.

  • Jessica (author)

   Als ik echt op een heel mooi gewicht wil komen dat gezond voor me is, dan moet er ook wel 30 kilo vanaf bij mij. In april vind je de review van het boek hier, zie je dan graag nog eens terug op mijn blog!

 • Manon

  Wat goed dat je updates deelt! Ik denk dat veel mensen in hetzelfde schuitje zitten als jij. Keep up the good work, het begin is gemaakt!

  • Jessica (author)

   Dank je wel! Inderdaad het begin is gemaakt.

 • Inge

  Oh superfijn! Ik ben sinds februari ook begonnen met een nieuw afvaldoel.
  Sporten zelfs bewegen is nog moeilijk door recente knie operaties. Ik ben hartstikke jaloers op de beweging die je al kan doen! Daar alleen al voel je je al zo’n superpak beter in je vel
  Als je een keertje mijn ervaring wil lezen dan kan je die vinden op meermetmama.nl.

 • Eva

  Goed bezig! Afvallen is altijd een lange rit want vaak gaat het niet alleen om minder gewicht maar een andere levensstijl. Je komt er wel, je bent gemotiveerd! Ik duim voor je.

  Liefs, Eva

 • Felice Veenman

  Best wel knap, wanneer je zo veel moet afvallen en je gaat er ook echt voor!

 • Neeltje | Thoughts in Style

  Een sport vinden die je leuk vindt om te doen, gaat je zeker helpen 🙂 Dan heb je ook echt plezier erin. Succes en ik ben benieuwd naar je volgende update!

 • Hippiemeisje

  Goed dat je niet te veel op de weegschaal gaat staan, echt waar.
  Als jij wil afvallen, moet je dat doen, maar je omvang, cm’s en kg’s zeggen niets over hoe je je voelt, dat heb je alvast juist!
  Vroeger was ik slank en ongelukkig, nu ben ik rond en gelukkig…. en ik ben ook blij dat ik dat kan zeggen!

 • jadis

  Ik zou ook het liefste 4 kilo afvallen maar het lukt me niet haha! Ik drink al bijna alleen water, maar lekker eten is zo belangrijk voor mij.

 • Kool Family

  Interessante update, moet je blijven delen, of het nu goed of slecht gaat… Ik wens je wel veel succes uiteraard!!!

 • julia

  De C9 is zeker een goede aanrader alleen al voor reiniging darmen en echt je lichaam even ontgiften. Gaat je zeker helpen bij je afvallen. Succes.

 • Miss B Blogz Thingz Over...

  You can Do It Girl! Ohwww Yesssss!

  Hugz & Kisses,
  Miss B.

 • Ramona

  Goed bezig hoor!! Dat fitjump vond ik ook heel leuk.. wil ik binnenkort ook weer gaan doen!
  Goed dat je niet teveel met gewicht bezig bent.. belangrijkste is inderdaad hoe je je voelt! Ik ben nu 50kg afgevallen en voel me heel goed!

 • natalie

  Dat jumpen lijkt me echt super en heel goed dat je er dan ook nog eens calorien mee verliest! Ik moet ook weer iets vinden dat ik fijn vind om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge