Afscheidstraktatie kinderdagverblijf

Abby is vorige week officieel over gegaan van de babygroep naar de dreumesgroep bij haar op het kinderdagverblijf. Vorig jaar augustus ging ze voor het eerst naar het kinderdagverblijf en nu 13 maanden later is het tijd om afscheid te nemen van de babygroep, waar ze met heel veel plezier heeft gespeeld. De meeste van jullie die mij kennen, weten dat ik best creatief ben en het ook heel leuk vind om te knutselen voor dit soort gelegenheden. Aangezien ik zelf maar één afscheidstraktatie voor het kinderdagverblijf heb gemaakt, heb ik andere moeders gevraagd om een foto te sturen naar mijn van hun gemaakte afscheidstraktatie.

Afscheidstraktatie kinderdagverblijf

Als eerste dit autootje met zijn vracht achterop. Een relatief goedkope traktatie. Bij een winkel zoals de Action kan je vaak meerdere van dit soort autootjes in een verpakking kopen. Koop daarnaast een zak rozijntjes of gedroogde abrikoosjes, pak deze per stuk in en bindt ze achterop het autootje. Als je de traktatie echt af wilt maken, kan je het nog inpakken in doorzichtige folie en er wat confetti bij doen. Voor elke ouder te maken, maar heel leuk om te krijgen.

Afscheidstraktatie kinderdagverblijf

Ook deze dieren kan je heel vaak bij de Action vinden en zijn een super leuk cadeautje om te geven als afscheidstraktatie op het kinderdagverblijf. Ook hier kan je een doosje rozijntjes of abrikoosjes op de rug binden en je hebt een leuke cadeautje. Wees creatief, ze hebben vaak ook badeenden of andere kleine speeltjes die je kan gebruiken voor een traktatie.

Afscheidstraktatie kinderdagverblijf

Nog meer traktaties

Wat heb jij zelf gemaakt dan Jess als afscheidstraktatie? Een tijdje terug was ik bij de Intratuin en daar zag ik die leuke kleine windmolens staan. Toen dacht ik he dat is leuk voor een traktatie voor Abby. Op de wind mee… naar groep 2. Dat was ook de tekst die ik op het kaartje heb geschreven voor de kinderen en de juffen. Hoe toepasselijk! Voor alle juffen had ik een zak Merci gehaald en voor alle kindjes een zakje met van die knapperige stengels om op te eten. Voor de kinderen iets gezonder dan voor de juffen.

Afscheidstraktatie kinderdagverblijf

Een vriendin van mij heeft onderstaande gemaakt. De meiden zijn ook op de foto geweest, ook wel heel leuk om te doen, zodat je dit bij overgang naar de volgende groep ook weer kan doen. Heel leuk om dan na een jaar te zien hoe de meiden gegroeid zijn. Maar mijn vriendin is druk bezig geweest met alle chocolaatjes uit een Merci doos te versieren en er iets op te schrijven. Ook heeft ze een beertje geknutseld en een hand die gedag zwaait. Leuk bedacht, maar wel veel werk is hier in gaan zitten volgens mij. Dat is het leuke van traktaties. Je kan er zoveel tijd in stoppen als je zelf wilt!

Afscheidstraktatie kinderdagverblijf

Niet zelf maken?

Heb jij echt geen zin om te verzinnen wat je moet gaan maken en om daarna ook nog de spullen te kopen en te gaan knutselen? Dan kan je het maken van een afscheidstraktatie voor het kinderdagverblijf natuurlijk ook uit handen geven. Zo maakt Romy traktaties op bestelling. Je kan haar vinden op facebook onder de naam Jady’s traktaties. Een van de dingen die zij kan maken zijn deze fruit knijpzakjes met een leuke wikkel eromheen. Ze heeft nog veel meer op haar facebook staan dus neem eens een kijkje!

Afscheidstraktaties kinderdagverblijf

Vinden jullie het leuk om traktaties te verzinnen en zelf te maken? Wat heb jij wel eens gemaakt? Ik ben heel benieuwd naar jullie creaties! Tag me gerust op Instagram of Facebook om het te laten zien! 

Liefs Jessica, Life by Jess