Administratie is mijn werk, I like it!

Na de titel te hebben gelezen, zullen sommige van jullie al denken, dat mens is gek! Haha sorry, nee ik ben niet gek, dit is waar ik goed in ben. Ik heb van de administratie zelfs mijn beroep gemaakt. Ja ik vind de administratie leuk om te doen, thuis, op het werk, voor andere….

Ik wist het al vroeg…

Op de basisschool vond ik rekenen altijd al leuk, en ook op de middelbare school kon je mij blij maken met een uurtje wiskunde! Vanaf toen had ik mijn pad al wel uitgestippeld, ik zou naar het MBO gaan, om daar de opleiding Boekhouder te doen en daarna zou ik misschien doorstromen naar het HBO (wat ik heb gedaan, maar daar in een ander artikel meer over).

Iedereen wist dat de administratie voor mij weg was gelegd. Mijn wiskunde leraar van de middelbare school heeft er veel vertrouwen in getoond en heeft mij zelfs op een gegeven moment ook geholpen met het vinden van een baan.

Banen in de administratie 

En dan is het zover dat je moet gaan solliciteren om een “echte” baan te krijgen. Door de crisis werd er veel bezuinigd en waren er weinig banen meer te vinden in de administratie. Ja voor mensen die starter waren, maar wel 10 jaar ervaring hadden… Vaak heb ik afwijzing op afwijzing gekregen, maar uiteindelijk werd ik aangenomen bij een cateringbedrijf, hier had ik het alleen niet naar mijn zin en ben ik op zoek gegaan naar wat anders, en dat vond ik. Ik kon aan de slag bij een bedrijf uit de gas- en olie industrie. Super leuk, hier heb ik ook een stuk salarisadministratie mogen doen. Helaas werd mijn contract niet verlengd en begon de zoektocht weer opnieuw.

Na enkele “tussen” baantjes te hebben gehad, in een chocolaterie en bij de Blokker, kwam ik terecht bij de werkgever waar ik nu werk. Eerst wilde ik niet solliciteren gezien ze iemand zochten met een HBO opleiding en ik had al zoveel afwijzingen gehad op het feit dat ik gesolliciteerd had op een HBO functie en ik een MBO studie had, dat ik er wel een beetje klaar mee was.

Toch de gok gewaagd, en je raad het al, ik werd uitgenodigd op gesprek. Ik heb 1 gesprek gehad en volgens mij twee dagen later hoorde ik dat ik was aangenomen! Yes! Ik mocht beginnen in de functie van Credit Analist, even kort door de bocht uitleggen wat het inhoud…. Op onze afdeling beoordelen wij de aanvragen die binnenkomen van bedrijven om te gaan leasen. Wij kijken aan de hand van stukken of wij denken dat deze (nieuwe) klant ons kan betalen. Inmiddels werk ik er alweer 3 jaar (mei 2014) en heb ik het ontzettend naar mijn zin.

Administratie thuis

Thuis ben ik ook degene die de administratie doet, hoe ik dit doe, dat wil ik later aan jullie laten zien in een apart artikel. Hoe breng ik de structuur er in aan, hoe bewaren wij papieren? Hoe houd ik onze inkomsten en uitgaven bij, heb ik een kasboek? Ik ben benieuwd wat jullie nog meer willen zien, laat het me weten!

Wat vinden jullie van de administratie? Wie doet dit bij jullie thuis? En wat is jullie werk?

Liefs Jessica, Life by Jess