ABCtje over Jess

ABCtje over Jess

Heb jij wel eens een ABCtje over jezelf gemaakt? Ik had het eigenlijk nog nooit gedaan en vond het eigenlijk ook best wel lastig. Sommige dingen kon ik zo wel invullen en spreken ook voor zich, maar sommige moest ik echt over nadenken.

Ik zal jullie het een en ander toelichten over mijn ABCtje. De letters Q en X heb ik gelaten voor wat ze zijn, ik vond het onmogelijk om daar iets op te bedenken, maar als jullie iets weten, zegt het vooral!

ABCtje over Jess

A             Audi

B             Betrouwbaar

C             Cedric

D             Dochter

Audi is een merk waarvan ik alleen maar kan dromen, ik hoop dat er ooit één voor de deur mag staan hier. Cedric zo heet onze kat (de witte). Hij woont sinds 2013 bij ons. En dan Dochter, ik ben de oudste dochter van mijn ouders.

Eamy & Cedric dierendag, ABCtje

E             Eamy

F             Fotografie

G            Getrouwd

H             Hoofddorp

Eamy is de naam van onze andere kat, zij woont sinds 2012 bij ons. Zelf vind ik het heel leuk om foto’s te maken, maar ben naar mijn idee veel te weinig bezig met fotografie. Vincent en ik zijn alweer 3 jaar getrouwd (10 april 2014) en wij zijn getrouwd in onze woonplaats Hoofddorp.

Aletta (4), getrouwd, fotoshoot, ABCtje

I              Inlevingsvermogen

J              Juli

K             Kinderwens

L              Lifebyjess.nl

Juli is de maand waarin ik elk jaar een jaartje ouder mag worden, dit jaar zal ik de 26 aantikken. Zoals jullie weten hebben Vincent en ik een kinderwens, alleen zullen we hierbij wat hulp nodig hebben van het ziekenhuis gezien ik PCOS heb. En natuurlijk mocht Life by Jess niet ontbreken in dit rijtje, want alweer 1,5 jaar ben ik bezig met Life by Jess en haal ik er zoveel plezier uit, dat ik zeker nog heel lang doorga!

M           Marco Borsato

N            New York

O            Oppassen

P             PCOS

Naar welke muziek luister je graag Jess? Als die vraag aan mij gesteld wordt is Marco Borsato de eerste die ik noem! Al jaren ben ik een fan van hem en zodra er weer een nieuwe concertreeks is aangekondigd sta ik in de rij voor een kaartje. Zo heb ik ook al een kaartje voor eind juni in het Ziggodome. Een plek waar ik al 3 keer ben geweest, maar waar ik zeker nog een keer naar terug wil gaan is toch echt wel New York. Wat een fantastische stad is dat en elke keer ontdekt je iets nieuws. Vanaf mijn 14e ben ik begonnen met oppassen op kinderen, vaak ’s avonds als de ouders uiteten waren of naar een voorstelling waren. En dat waren leuke tijden, ik heb met zoveel plezier dit gedaan!

weetjes, ABCtje

Q

R             Rechtshandig

S             Scooter

T             Thuis zijn

U            Uiteten

Rechtshandig spreekt voor zich toch? Daar is nooit geen twijfel over geweest of ik rechts- of linkshandig zou zijn! Sinds 2013 heb ik een scooter (zie de foto, de matbruine is mijn oude scootie), waar ik voor het halen van mijn auto rijbewijs absoluut geen scooter wilde rijden (zonde van het geld als ik toch nog maar 2 jaar hoefde te wachten op mijn auto rijbewijs), vind ik een scooter nu echt zo heerlijk! Afgelopen maart mocht ik dan eindelijk mijn nieuwe scooter ophalen, waar ondertussen alweer bijna 1000 km mee gereden is.  Wat zal ik zeggen, het is bijna een levensmotto, een maand niet uiteten geweest is een maand niet geleefd? Haha nee dat is overdreven, maar wij gaan zeker 1 tot 2 keer per maand uiteten.

scooter ABCtje

V             Vincent

W           Witte druiven

X

Y             Yamaha

Z             Zonliefhebber

Dan de laatste 4 letters, Vincent? Heeft die nog uitleg nodig haha. Witte druiven is een favoriet hier, zo lekker! Vroeger at ik ze meer dan dat ik nu doe, maar zodra ze in de winkel staan, gaat er een doosje mee naar huis. Het merk van mijn eerste motor was een Yamaha, ik heb hier bijna 3 jaar plezier van mogen hebben. Het allerlaatste woord, een zonliefhebber, ja heerlijk! Leg mij neer in de tuin of op vakantie en ik blijf uren liggen bakken. Heerlijk vind ik het. Ook merk ik dat de zon heel veel invloed heeft op mijn humeur, dus kom maar zon!

Motor Yamaha XJ600, ABCtje

Een persoonlijk ABCtje

Wat vonden jullie van mijn persoonlijke ABCtje? Laten jullie mij weten 3 persoonlijke dingen weten met de letters J / M / E ?

Liefs Jessica, Life by Jess

33 comments

 • Sylvia

  Wat een leuke manier om je zo wat beter te leren kennen! Wat heb je een lieve kat! Echt een boefje volgens mij als je die oogjes zo ziet.
  Sylvia heeft recent gepubliceerd…About last week.. #19My Profile

  • Jessica (author)

   Die kat kan echt een boef zijn soms hoor haha, heb je goed gezien.. 😉

  • Jessica (author)

   Wat leuk om jouw zo ook wat beter te leren kennen. En grappig om te zien dat dit ook allemaal letters zijn die bij jou namen betekenen. (zijn de letters van mijn naam hahaha JM voorletters E achternaam)

  • Jessica (author)

   Ja was best een dingetje maar zo leuk om te doen! Succes ik ben benieuwd ☺️

 • Monique Buis

  Hoi,
  Wat een leuk idee, zo’n abc-tje.
  J= Voor Jacko de liefde van mijn leven en 27 juli alweer 29 jaar getrouwd!
  De M = voor Monique de naam door mijn ouders gegeven.
  De E = een lastige maar jet eerste wat in mijn opkomt is…..eerlijk/eerlijkheid. Dit is een eigenschap die ik erg aanhang…..maar het is altijd heel lastig zo bij tijd wijle.
  Nu weet je iets meer van mij.
  Liefs Monique

  • Jessica (author)

   Hoi Monique! Wat leuk dat je ook reageert met jou ABCtje! Je bent nu ook al heel eerlijk dat is een mooie eigenschap. Inderdaad wat je zegt, soms is het lastig eerlijk te zijn, maar in de meeste gevallen wordt dit wel gewaardeerd!

 • Lonneke

  Wat leuk zo’n abctje ik kende het niet maar wel leuk om zo meer achter de persoon van de blog te komen. Mooie trouwfoto van jullie.

  • Jessica (author)

   Leuk he! Originele manier van meer weten over een ander.. thanks

 • Beau Bewust

  Ik vind dit echt een hele leuke manier om je zo beter te leren kennen! 🙂

 • Laura

  Wat leuk om te lezen! Zo leren we je toch een stuk beter kennen! Ik heb laatst een ’25 random feitjes over mij’ blog gemaakt, maar dit is ook wel erg leuk!

  • Jessica (author)

   Ik heb ze voorbij zien komen bij jou ! Ook een hele leuke manier.

  • Jessica (author)

   Dank je, ik vond het een hele leuke manier om dit te doen, al was het soms best lastig.

 • Carlijn

  Wat een leuk idee, zo’n ABC! Leuk om zo de persoon achter de blog te leren kennen. Zag dat je in Hoofddorp woont, daar woon ik vlakbij 🙂

  • Jessica (author)

   Wat leuk dat je dichtbij Hoofddorp woont! Kom je er vaak?

 • Natascha

  Wat een originele manier om wat meer over jezelf te vertellen! Ik vind je trouwfoto heel mooi 🙂

  • Jessica (author)

   Dank je wel voor je compliment! Ben heel erg blij met de nieuwe trouwfoto’s die toen gemaakt zijn.

 • Astrid - IkhouvanBeauty

  Wat een leuke abc! (Ik moest gelijk aan een bruiloft denken, daar is dat echt zo’n cliche ding hihi.) Persoonlijke feitjes met de letters J, M en E. J – Jongensmoeder, omdat ik de moeder ben van twee prachtige zonen. M – mama, omdat ik heel erg dol ben op mijn moeder. E – eten, omdat ik gek ben op lekkere dingen!
  Astrid – IkhouvanBeauty heeft recent gepubliceerd…essence Glitter in the Air metallic eyeshadow reviewMy Profile

  • Jessica (author)

   Ja een ABC wordt heel veel gebruikt op een bruiloft, en ik dacht waarom niet gewoon een ABC over mijzelf! Heb je een bepaald gerecht wat je het lekkerste vind?

 • Irene

  Leuk concept, zeg, zo ABC’tje. Zeker als ik ook ‘es geen inspiratione heb.

  Hier ook feline vriendjes. En die scooter… Jaloers… 😉
  Irene heeft recent gepubliceerd…StylingMy Profile

  • Jessica (author)

   Is best lastig nog zo een abc invullen haha moet je wel inspiratie voor hebben. ☺️

 • kim

  Wat een super leuk idee dit!!! Even kijken

  De J, van Juli ook. De maand waarin mijn dochtertje op de wereld kwam. De M van mama uiteraard en de E van eten. Gotta love food!!

 • Marloes

  Leuk om te lezen! Bij mij is J ook juli 🙂

 • Kreanimo

  Juli voor de twee dochters, de één op 1 juli de andere op de 8 ste geboren.
  Mama van drie, niet op mijn Mondje gevallen?
  Echtgenoten, eerlijke, echt…

  Wat leuk dit ABC

  • Jessica (author)

   Dank je wel! Wat leuk dat je antwoord hebt gegeven met jou JME tje haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge