999 vragen aan jezelf – deel 9

999 vragen aan jezelf deel 9

Twee jaar geleden heb ik een boekje gekocht wat mij een leuk naslagwerk voor later leek. Een boek vol met vragen aan jezelf. 999 vragen aan jezelf. Het lijkt mij leuk om veel van deze vragen te beantwoorden en te delen op Life by Jess. Sommige vragen zal ik niet delen, omdat dit te privé is of omdat dit over andere dierbare in mijn leven gaat en niet over mijzelf. Vandaag het zevende deel alweer van 999 vragen aan jezelf! Wil jij de andere delen teruglezen, dat kan hier.

999 vragen aan jezelf 

Eet je rauw vlees?

Ik weet niet hoe dat op dit moment valt na mijn maagverkleining, maar ja ik hou wel van medium gebakken vlees. Ook Filet American vind ik heerlijk.

Lust je oesters?

Ik heb het nog nooit geproefd, maar alleen het idee al van een oester in mijn mond, laat mij dit ding uitspugen haha. Nee dit is iets wat ik denk nooit ga proberen.

Praat je in je slaap?

Niet dat ik weet.

Maak je gemakkelijk vrienden?

Nee niet echt. Als ik alleen ben dan praat ik sowieso niet zo heel snel met iemand dus dan is het ook moeilijk om vrienden te maken. Ook ben ik denk best wel kieskeurig qua vrienden, want ik vind het met vriendinnen wel belangrijk dat je ook de diepte in kan gaan in een gesprek. Dat hoeft natuurlijk niet alle keren, maar als het wel alle keren oppervlakkig blijft, dan ben ik er vaak wel klaar mee.

Ben je nog vrienden met een van je exen?

Vrienden is een groot woord, maar ik spreek 1 van mijn exen nog wel. Op verjaardagen appen we met elkaar en tussendoor ook nog wel een keer hoe het is. Laatst is hij vader geworden, dus dat is ook zo een moment om eens te appen hoe het gaat. Meer dan dat niet, we hebben elkaar ook niet meer gezien nadat we uit elkaar zijn gegaan (9 jaar geleden).

Wat is de hoogste opleiding die je hebt afgemaakt?

Ik heb MBO niveau 4 gedaan voor administrateur. Daar heb ik mijn diploma voor gehaald in 2011.

Welke chocolade vind je het lekkerste?

Dan denk ik toch dat de melkchocolade het wint van de witte chocolade.

Welk beroep zou je wel eens willen proberen?

Ik zou heel graag eens mee willen kijken bij de bereden politie. Dat lijkt me echt zo vet.

Weetje paardenmeisje, 999 vragen aan jezelf

Op wie van je ouders lijk je het meeste qua uiterlijk?

Op mijn moeder. Niet alleen qua uiterlijk, maar ook wel qua innerlijk. Ook onze stemmen lijken heel erg op elkaar. Zo kan ik mijn oma vaak voor de gek houden, dan denkt ze dat ze mijn moeder aan de lijn heeft, maar dan ben ik het. Hele verhalen hoor ik dan haha.

Wie is je oudste vriend?

Dat denk mijn nep zussie dan. Al voelt zij als familie voor mij dus dat telt niet echt. Als ik haar niet mee mag rekenen dan zijn het twee meiden die ik al ken vanaf de basisschool.

Wie is je beste vriend?

Dat is de vrouw van onze oude buurjongen. Met haar kan ik heel goed overweg, we kunnen lachen en huilen samen. Ook leuk is dat onze dochters maar drie maanden schelen qua leeftijd en dat onze vriendschap wel versterkt.

Welke soep eet je het liefste?

Champignonsoep vind ik heel lekker. Ik wil deze binnenkort nog eens zelf gaan maken.

Wat zijn de drie automerken die je nooit zou kopen?

Ik heb het niet heel erg op de Franse merken. Citroen, Renault, Peugeot.

Op hoeveel verschillende adressen heb je gewoond?

Twee, bij mijn ouders en nu bij Vin.

Hoelang sta je gemiddeld onder de douche?

Dat ligt er een beetje aan of ik mijn haar was de keer dat ik douche. Als ik dit niet doe, ben ik er met maximaal 7 minuten weer onder vandaan. Als ik mijn haar was is dat denk 15 minuten maximaal.

Hoelaat gaat je wekker?

Op dagen dat ik niet hoef te werken en geen afspraken heb ’s ochtends dan is Abby mijn wekker. Zij word vaak tussen 7 en 8 uur wakker. Als ik wel moet werken dan gaat mijn wekker vaak rond 6 uur al.

Hoe laat was het toen je geboren werd?

Ik dacht 21:08 uur. 

Hoe vaak per dag kijk je op Facebook?

Dat is zeker denk wel een keer of 10… Schaam!

Heb je wel eens gezoend met iemand van hetzelfde geslacht?

Nope! Staat ook niet op mijn wensenlijstje hoor haha.

Denk je dat een open relatie kan werken?

Nee echt niet!

Vind je jezelf aardig?  

Soms wel ja, haha soms vind ik mijzelf een leuk en aardig persoon, maar op andere momenten weet ik dat ik echt een kattenkop kan zijn en ook ben.

Kun je tegen kritiek?

Ligt er een klein beetje aan hoe ik in mijn vel zit en hoe het verteld wordt. Vaak kan ik er wel tegen.  

En je een snelheidsduivel? 

Nee niet echt, maar ik rij altijd wel 10 kilometer per uur te hard ongeveer. Wel ben ik echt fan van auto rijden. Zo heb ik van mijn werk ook een keer de Tesla Model X mee naar huis gekregen om te proberen. Dat liet ik mij geen twee keer zeggen.

Tesla Model X

Hou je van bier?

Ja Rose bier. Een Liefmanns is wel lekker, maar echt bier dat liever niet.

Smeer je boter op je brood?

Ja tenzij ik beleg op mijn brood heb dat zelf al plak. Onder pindakaas, stroop etc doe ik geen boter.

Kun je werken met muziek op de achtergrond?

Ja heel graag zelfs, ik mis het als het niet op staat. Echt zo stil is het dan in huis. Op kantoor geld hetzelfde, ik vind het fijn als daar een muziekje op staat.

Ben je weleens geopereerd?

Die hoef ik niet meer te beantwoorden denk? Ja vroeger aan buisjes, aan het dichtmaken van mijn trommelvlies, aan mijn hernia en aan mijn gastric sleeve een maand geleden.

Gok je?

Als ik in het casino ben wel, maar wel voor een maximaal bedrag. Anders blijf je maar bij pinnen als je geld op is. Dat vind ik zonde.

Kent iemand van jullie dit boekje, 999 vragen aan jezelf? Heb jij deze zelf ook en ben je al begonnen met het beantwoorden van de vragen? Zelf vind ik het erg leuk om te doen, over sommige vragen (vooral later in het boekje) moet ik soms echt wel even nadenken, maar dat maakt het ook leuk toch dat niet alles vanzelfsprekend is. Over een aantal weken plaats ik deel 6 online van de 999 vragen aan jezelf serie.

Wil jij dit boekje ook kopen? Dat kan door hier te klikken.

Liefs Jessica, Life by Jess