999 vragen aan jezelf – deel 8

999 vragen aan jezelf deel 8

Twee jaar geleden heb ik een boekje gekocht wat mij een leuk naslagwerk voor later leek. Een boek vol met vragen aan jezelf. 999 vragen aan jezelf. Het lijkt mij leuk om veel van deze vragen te beantwoorden en te delen op Life by Jess. Sommige vragen zal ik niet delen, omdat dit te privé is of omdat dit over andere dierbare in mijn leven gaat en niet over mijzelf. Vandaag het zevende deel alweer van 999 vragen aan jezelf! Wil jij de andere delen teruglezen, dat kan hier.

999 vragen aan jezelf  – deel 8 

Wat is je favoriete maand?

Mijn favoriete maand is denk toch wel Juli. Het is dan vaak lekker weer, ik ben jarig en straks zodra Abby naar school gaat, is het vakantietijd. Het lijkt me heerlijk om dan zes volle weken met haar te hebben.

Waar zit je het liefst in het vliegtuig?

Het liefste zit ik of aan het gangpad of aan het raam. Met Abby zat ik laatst aan het raam toen we naar Gran Canaria vlogen en dat was met haar echt ideaal. Zodra ze lag te slapen kon ik leunen tegen het raam, waardoor mijn arm niet lam werd. Als ik alleen zou vliegen, dan zit ik liever aan het gangpad. Dat is toch makkelijker om even snel eruit te stappen, even de benen te strekken of nog wat spullen te pakken uit je tas die boven in de bagage bakken ligt.

Als je partner vreemd zou gaan wat doe je dan?

Laat ik vooropstellen dat ik hier vroeger altijd heel erg stellig was hierover. Het buiten de deur zoeken? Dan weet je ook waar het gat van de voordeur van het huis is om niet meer binnen te komen. Nu Abby er is, weet ik niet of dat is wat ik direct zou zeggen, ik weet eigenlijk wel zeker van niet. Je probeert alles te wat er kan om het nog te laten werken. 

Wat is je vreemdste bezit?

Euhm, Ik weet dit eigenlijk niet zo goed. Dingen die ik niet nodig heb en vreemd zijn gooi ik eigenlijk gelijk weg. Nee ik kan me eigenlijk niks vreemdst bedenken.

Wat is je duurste bezit?

Abby natuurlijk, maar dat is mijn bezit niet. Het huis dan, of als ik wat kleiner moet denken dan de auto, de scooter of de iMac?! 

Grote jaaroverzicht, Materialistische wishlist, scooter Maart, Sym Fiddle 3, ABCtje

Wat is je waardevolste bezit?

Ook logisch, Abby haha, nee als ik haar niet mag kiezen dan zijn het toch wel alle foto’s en films die op mijn harde schijf staan. Van vroeger, van jonge Jessica, van Abby, van ons gezin, van mijn gezin.

Als je een dier was, welk dier zou je dan zijn?

Ik zou wel een kat willen zijn, zo heerlijke huiskat die alle aandacht krijgt van de baasjes. Heel veel knuffelen, op warme plekjes liggen, alle dekentjes bezet houden en af en toe even naar mijn etensbakje lopen haha…

Wat is je lievelingsfilm?

Ja dat zijn er wel meerdere denk ik. Als we even teruggaan in de tijd, Costa! Wat heb ik die film vaak gekeken. Ook als hij nu een keer op tv is dan blijft die staan op die zender. Geweldig. Ik vind ook The Holiday echt een hele goede film. Laatst hebben we deze weer gekeken, blijft leuk.

Wie is je favoriete acteur?

Ik heb niet echt een favoriete acteur, waar ik speciaal voor na de film ga kijken.

Welke talen zou je willen kunnen spreken?

Italiaans, echt heel erg graag! Wat ik er mee ga doen als ik het kan spreken? Geen idee, maar het lijkt me echt een hele mooie taal.  

Wat doe jij om milieuproblemen op te lossen?

Niet heel erg veel… Afval scheiden en oowhja we hebben zonnepanelen liggen op het huis! Dat is natuurlijk ook al iets wat positief is voor het milieu.

Welke drie kruiden zijn je favoriet?

Peper, zout en kaneel.

Hoe vaak per dag ga je naar het toilet?

Ik denk 5-6 keer zoiets. Geen idee eigenlijk. Het ligt er ook aan wat ik heb gedronken. Zodra ik thee drink moet ik meer plassen namelijk dan wanneer ik gewoon water drink. (Schijnt een stofje in de thee te zitten die hiervoor zorgt). Ook heb ik een grote blaas dus ben ik niet na elk glas drinken te vinden op het toilet.

Hoeveel water drink je per dag?

Meer dan 2L denk ik wel. Ik ben echt een dorstig persoon dus er gaat veel drinken in bij mij.

Hoeveel dagen zou je achter elkaar in je eentje door kunnen brengen?

Euhm, echt alleen of bijvoorbeeld alleen op vakantie en dan wel mensen zien op het resort? Echt alleen, denk ik maar drie of vier dagen. Echt alleen is ook wel heel alleen. Ik hoef iemand niet lang te zien, maar het is wel leuk om even iemand te zien. Alleen op vakantie zou ik wel kunnen denk ik (althans toen Abby er nog niet was) haha…

Hoe oud was je toen je voor het eerst seks had?

Euhm, even rekenen hoor…. 2006, dus ik was toen net 15 jaar. Vroeg? Geen idee of dit vroeg is voor de eerste keer seks. Ik heb geen idee wat de gemiddelde leeftijd van een vrouw is dat ze voor het eerst seks heeft. Broekkie was ik he, haha deze foto is gemaakt in de zomer van 2006!

999 vragen aan jezelf deel 8

Hoe snel kun je typen?

Heel snel! Dat is iets waar ik mijn ouders nu dankbaar voor ben. Vroeger echt niet! Ik MOEST op typeles. Wat een hekel had ik daaraan en wat vond ik het stom, maar nu ben ik zo blij dat ik blind kan typen en dus ook snel kan typen.

Hoe oud was je toen je ontdekte dat Sinterklaas niet bestond?

Ik dacht dat ik in groep 4 of 5 zat, dus ik was denk een jaar of 7 oud. Toch mam? Volgens mij heb ik het in eerste instantie nog niet verteld tegen mijn ouders, omdat ik bang was dat ik geen cadeautjes meer zou krijgen dan hahaha…

Heb je ooit alleen gewoond?

Nee, ik ben vanuit mijn ouderlijk huis zo ingetrokken bij Vincent 8 jaar geleden!

Kun je dammen?

Ja en ook schaken!

Ben je wel eens gestoken door een bij?

Nee maar wel door een wesp, dat is denk pas twee jaar geleden dat dit voor het eerst gebeurde. Ik zat achterop de scooter en ineens auw! Dat deed best wel heel erg zeer.

Heb je weleens iemand dood zien gaan?

Nee, en waar het kon, heb ik dit zelf ook vermeden.

Doe je zelf je belastingaangifte?

Ja zeker, dat is echt leuk om te doen! Nouja, nu het ingevuld staat voor je is er eigenlijk geen donder meer aan, maar vroeger vond ik het echt heel leuk om te doen. Aan het einde altijd vol spanning of je wat terug krijgt of niet. 

Heb je weleens in een ambulance gelegen?

Nee gelukkig nog nooit. Ik ben ook nog nooit meegereden met iemand die er in lag. 

Kun je iets optillen met je tenen?  

Nee ik ben niet zo lening met mijn tenen.

Heb je weleens handboeien omgehad?

Nee ook niet, niet bij de politie en niet in bed haha… Ik zal het zelf maar even beantwoorden voordat er vragen komen. Braaf meisje hier!

Kent iemand van jullie dit boekje, 999 vragen aan jezelf? Heb jij deze zelf ook en ben je al begonnen met het beantwoorden van de vragen? Zelf vind ik het erg leuk om te doen, over sommige vragen (vooral later in het boekje) moet ik soms echt wel even nadenken, maar dat maakt het ook leuk toch dat niet alles vanzelfsprekend is. Over een aantal weken plaats ik deel 6 online van de 999 vragen aan jezelf serie.

Wil jij dit boekje ook kopen? Dat kan door hier te klikken.

Liefs Jessica, Life by Jess

One comment

  • Anita

    Je bent weleens eerder gestoken door een wesp, dat was juist op de dag dat je voor het eerst naar de peuterspeelzaal zou gaan. Je was ongeveer 2,5 jaar. Gestoken bij een vingertje. De wesp kwam op zolder door het raam vliegen en stak jou. Vet zielig was dat. Maar wel gewoon naar de peuterspeelzaal, was goede afleiding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge