999 vragen aan jezelf – deel 6

999 vragen aan jezelf deel 6

Een tijdje geleden heb ik een boekje gekocht wat mij een leuk naslagwerk voor later leek. Een boek vol met vragen aan jezelf. 999 vragen aan jezelf. Het lijkt mij leuk om veel van deze vragen te beantwoorden en te delen op Life by Jess. Sommige vragen zal ik niet delen, omdat dit te privé is of omdat dit over andere dierbare in mijn leven gaat en niet over mijzelf. Vandaag het zesde deel alweer van 999 vragen aan jezelf! Wil jij de andere delen teruglezen, dat kan hier.

999 vragen aan jezelf – deel 6

Heb je ooit een penvriend gehad?

Ja zeker heb ik die gehad en wat vond ik dat leuk. Ik heb een penvriendin gehad waarbij we eerst op papier hebben geschreven, maar later zijn we over gegaan naar e-mailen. Dat hield in nog langere brieven en nog vertellen over wat je mee had gemaakt. Haar heb ik ook een paar keer in het echt gezien. Verder heb ik ook nog heel kort met iemand geschreven die in Griekenland woonde, dit was goed voor mijn Engels. Volgens mij waren dit alleen maar 2 of 3 brieven en toen hield het op.

Heb je een aardbeving meegemaakt?

Nee gelukkig nog nooit.

Heb je schulden?

Noem je een hypotheek een schuld? Dan zeker!  Haha, verder heb ik geen schulden en dat wil ik ook heel erg graag zo houden. Als ik iets niet kan kopen, dan doe ik het ook niet.

Heb je weleens iets doodgemaakt groter dan een vlieg?

Als je het heel plat gaat bekijken dan hebben wij zelf de keuze (moeten) maken voor onze Britse kortharen om deze in te laten slapen. Maar dat is natuurlijk wel iets anders dan wat de vraag bedoelt denk ik. Maar echt grotere dieren dan een vlieg heb ik denk ik niet dood gemaakt.

Heb je weleens bloed gedoneerd?

Ik heb dit willen doen, alleen ze konden mijn bloedvaten niet vinden dus ik ben weer naar huis gestuurd en afgekeurd om bloed te geven. Hier heb ik destijds ook iets over geschreven.

Heb je weleens geld gevonden?

Ja volgens mij wel, maar geen schokkend grote bedragen ofzo.

Heb je weleens een woningbrand meegemaakt?

Nee gelukkig ook nog nooit, dat lijkt me echt zo heftig om mee te maken. Nu ik deze vraag lees denk ik er ook weer aan dat wij nog nieuwe brandmelders moeten kopen. Meteen halen komende week.

Hou je van achtbanen?

Ja vet! Vroeger vond ik het ook leuk, alleen hield ik niet van over de kop gaan. Nu vind ik het echt wel heel erg leuk. Wel voel ik de spanning als ik in de rij sta voor de achtbaan, maar als ik eruit kom dan vind ik het echt heel erg vet.

Zing je onder de douche?

Nou eigenlijk de laatste tijd niet meer. Vroeger ging ik nog wel eens douche met de muziek hard aan, maar tegenwoordig niet meer. Ik douche dan ook vaak als Abby op bed ligt, dus om dan hele harde muziek te draaien kan wel, maar is niet handig.

Welke drie dingen in huis zijn aan vervanging toe?

Onze bank is wel aan vervanging toe. Deze hebben wij twee jaar geleden pas gekocht, maar dat ding ziet er niet uit. Het is een lichte bank en je ziet er echt alles op. Terwijl we naar ons idee niet veel gemorst hebben of iets. Heel vreemd.

Verder zou ik wel heel graag een nieuwe vloer hebben, wij hebben destijds PVC gekocht, maar de krassen en butsen zitten er in. Terwijl deze hier tegen bestand zou moeten zijn… De winkel waar wij het destijds gekocht hebben, die vind dat we zeuren en die zegt dat we het hadden moeten behandelen met olie…?! Ik heb dit nog nooit gehoord van iemand die een PVC vloer heeft.

Euhm, verder kan ik niet echt een derde ding noemen dat echt aan vervanging toe is. Tuurlijk wil ik nog wel van alles veranderen in huis, maar noodzakelijk?! Nee dat zijn alle klussen niet die gedaan moeten worden.

Welke drie dingen aan je uiterlijk zou je willen veranderen?

Uiteraard zou ik heel graag wat aan mijn gewicht willen doen, maar dit is ook iets wat gaat gebeuren volgend jaar! Ik zit namelijk in het traject voor een maagverkleining. Verder weet ik het eigenlijk niet wat ik zou willen laten doen aan mijn uiterlijk. Niks denk ik.

Welke drie dingen neem je mee naar een onbewoond eiland?

In ieder geval niks wat elektra nodig heeft, want dat heb je niet. Misschien neem ik een puzzelboekje mee, mijn bullet journal en een bikini.

Beschrijf de leukste herinnering aan de middelbare school

De leukste herinnering? Euhm, de verschillende klassen waar je in zat, de verschillende leraren waar je mee te maken kreeg. Als ik aan de middelbare schooltijd denk, dan heb ik altijd twee leraren die in mijn hoofd naar boven komen. Dat was mijn Nederlandse lerares, haar heb ik ook nog op Facebook en zo volgen we elkaar nog een beetje, maar ook mijn Wiskunde Leraar. Niemand mocht hem op school, maar ik kon heel goed met hem door een deur. Hij heeft mij later ook geholpen om te zoeken naar een baan. Hele aardige man!

Wat nam je mee als lunch?

Mijn boterhammen werden de eerste jaren nog gesmeerd door mijn vader, dus dat had ik altijd mee.

Wat lustte je vroeger niet maar nu wel?

Witlof uit de oven met kaas en ham. Dit vond ik nooit lekker totdat ik het denk een paar jaar geleden eens maakte voor Vincent en mij. Toen vond ik het echt wel lekker en sindsdien staat het eens in de zoveel tijd ook bij ons op tafel.

Waar woon je?

In Hoofddorp

In wat voor soort huis?

Een rijtjeshuis, een eengezinswoning.

Wat vind je van je huis?

Ik ben blij met het huis! We hebben een groot huis waar we nog veel meer dingen naar ons zin kunnen maken, en waar we ook niet weg hoeven omdat het te klein zou worden.

Wat is je lievelingsbloem?

Een gerbera. Deze bloemen zaten ook in mijn trouwboeket. Zo mooi!

trouw foto's, 5 jaar samen

Wat is je favoriete plek op de wereld?

Ergens in de zon, waar het eten voor je bereid wordt en waar je volop kan genieten van de rust en het mooie weer. Al trekt New York me ook wel heel erg.

Op welke drie adressen heb je gewoond?

Ik heb niet eens op drie adressen gewoond. Alleen bij mijn ouders en op het adres waar ik nu woon.

Zonder welke drie dingen ga je niet van huis?

Ik ga niet van huis zonder telefoon, al hoewel ik hem laatst ook een keer vergeten was en dat eigenlijk best wel heel erg fijn was. Verder heb ik eigenlijk altijd deodorant bij mij en een oplader voor mijn telefoon.

Over welke drie dingen praat je graag?

Natuurlijk over Abby! Duh, maar ook over de leuke dingen die ik meegemaakt heb zoveel ’s avonds na werktijd of in het weekend.

Hoeveel afstandsbedieningen zijn er bij jou thuis?

Beneden bij de televisie liggen er maar 2 afstandsbedieningen. Het meeste kunnen we doen met 1 gezien ze samen staan ingesteld.

Hoeveel keer heb je in een vliegtuig gezeten?

Best wel heel erg vaak, naar San Francisco voor de start van onze Amerika reis, 3x op en neer naar New York. Zo’n 5x naar Gran Canaria, 2x naar Tenerife. Een keer naar Lissabon, vroeger nog een keer naar Mallorca. We zijn ook een keer op stedentrip naar Berlijn geweest en ik denk dat dat het wel was zo ongeveer. Onee, ik ben ook nog een keer naar Egypte geweest en naar de Dominicaanse republiek.

Hoe vaak per dag poets je je tanden?

2x per dag.

Hoeveel uur slaap per nacht heb je minimaal nodig?

Ik denk dat ik wel een uur of zeven minimaal nodig heb per nacht om te functioneren, maar acht is nog beter. Gelukkig lukt dat nu elke nacht wel, tenzij ik niet in slaap kan komen.

Voor welke drie dingen ben je ooit naar de dokter gegaan?

Natuurlijk voor het vaststellen van mijn hernia, voor onze kinderwens en ook een aantal keer voor het feit dat ik mij moe voelde.

Kent iemand van jullie dit boekje, 999 vragen aan jezelf? Heb jij deze zelf ook en ben je al begonnen met het beantwoorden van de vragen? Zelf vind ik het erg leuk om te doen, over sommige vragen (vooral later in het boekje) moet ik soms echt wel even nadenken, maar dat maakt het ook leuk toch dat niet alles vanzelfsprekend is. Over een aantal weken plaats ik deel 7 online van de 999 vragen aan jezelf serie.

Wil jij dit, 999 vragen aan jezelf, boekje ook kopen? Klik dan hier! 

Liefs Jessica, Life by Jess