999 vragen aan jezelf – deel 5

Een tijdje geleden heb ik een boekje gekocht wat mij een leuk naslagwerk voor later leek. Een boek vol met vragen aan jezelf. 999 vragen aan jezelf. Het lijkt mij leuk om veel van deze vragen te beantwoorden en te delen op Life by Jess. Sommige vragen zal ik niet delen, omdat dit te privé is of omdat dit over andere dierbare in mijn leven gaat en niet over mijzelf. Vandaag het vijfde deel alweer van 999 vragen aan jezelf! Wil jij de andere delen teruglezen, dat kan hier.

999 vragen aan jezelf

171) Vind je jezelf gezond?

Het kan beter, gezien mijn overgewicht (waar ik wel mee bezig ben natuurlijk), daarnaast heb ik ook geen goede conditie. Ik ben zeker niet de ongezondste persoon op deze aardbol, maar iets gezonder zou wel kunnen. 

172) Voel je je goed?

Ja ik zit op dit moment goed in mijn vel. Als dat even niet zo is, en Abby lacht dat maakt echt alles weer goed. Gelukkig lacht ze bijna de hele dag door, dus ik heb weinig moment dat ik mij echt slecht voel. 

173) Slurp je?

Nee, dit is iets wat ik vroeger nooit mocht en ik vind het ook niet netjes staan. Slurpen is helemaal niet nodig, behalve als je pakje of milkshake bijna op is, dan mag het even. 

174) Laat je vaak boeren?

Jep! Zeker na koolzuurhoudende dranken kan ik dat wel. Ook kan ik zelf boeren “maken”. Ben een echte boerin haha.

175) Ben je wel eens van de trap gevallen?

Ja ik denk dat het een jaar of 5 geleden is. Ik gleed uit op de een of andere manier en daar lag ik onderaan de trap. Vin riep nog: “wat doe jij?!” Euhm, ik val van de trap schat. Lief dat je het vraagt. De dagen erna zat er een flinke blauwe plek op mijn bil.

176) Ben je wel eens iemands verjaardag vergeten?

Ik vergeet echt niet heel snel verjaardagen van mensen, zeker niet van de mensen dichtbij ons, maar vorig jaar ben ik/zijn wij de verjaardag van Vincent zijn oma vergeten. De dag erna zag ik op de kalender haar naam staan en toen keek ik op mijn telefoon naar de datum en dacht oeps die zijn we gewoon vergeten. Dat is me dit jaar natuurlijk niet gebeurt dat snap je wel.

177) Vier je graag je verjaardag?

Ja ik vind het leuk om mijn verjaardag te vieren, al heb ik het nu al twee jaar op rij niet meer gedaan. Vorig jaar zat ik heel slecht in mijn vel op mijn verjaardag en had ik ook echt geen zin om er iets aan te doen. Het gezellig doen op die dag zou mij toch niet lukken. Dit jaar twijfelde ik heel erg. Uiteindelijk heb ik het niet gevierd voor vrienden en familie, maar zijn we met onze vakantievrienden naar Texel gegaan voor een dag. Daar heb ik echt zo van genoten, ik word nog steeds vrolijk als ik aan deze dag denk.

178) Welke 3 sporten zou je willen proberen?

Ik zou nog wel een keer willen badmintonnen, willen roeien en tennissen.

179) Welke 3 huishoudelijke klussen vind je vreselijk?

Alles? Onee dat is niet waar. Ik vind de was doen best wel leuk, alleen het ophangen, afhalen, opvouwen en opbergen vind ik drama. Vreselijk vind ik de ramen lappen, bedden opmaken en de badkamer doen.

180) Welke feestdagen vind je het leukste?

Ik vind de kerstdagen heel erg gezellig. Wij zijn dan vaak met z’n alle samen en doen cadeautjes. Het staat zo gezellig al die cadeautjes onder de boom. Ik ben heel benieuwd of en hoe wij over een tijdje Sinterklaas vieren. Dit jaar en ik denk volgend jaar ook zullen we daar nog niks aan doen met Abby, maar geen idee of het überhaupt nog bestaat tegen die tijd.

Kerst in huize Life by Jess

181) Hoe eet je je steak?

Medium, heerlijk!

182) Wat aan je ouders vond je ouderwets?

Wat een lastige vraag. Ik ben benieuwd of mijn moeder hier een antwoord op heeft als ze deze vraag leest haha. Mam, laat het me even weten dan! Ouderwets? Ik weet eigenlijk niet echt iets ouderwets te verzinnen. Alles wat ik mij kan bedenken is meer uit een beschermend oogpunt gedaan, maar is zeker niet ouderwets. Nee ik durf het niet te zeggen.

183) Welke littekens heb je?

Ik heb natuurlijk het litteken op mijn rug van mijn herniaoperatie, daarnaast heb ik ook een littekentje bij mijn rechteroor. Daar hebben ze wat huid weggenomen om mijn trommelvlies dicht te maken toen ik in groep 7-8 zat volgens mij. (Daar zie je trouwens echt niks van, maar hij zit er wel). Ook heb ik wat ronde littekens onder mijn linker of rechteroksel. Waarschijnlijk komen deze van de waterpokken van vroeger.

184) Welke sporten heb je gedaan?

Paardrijden was de sport wat mijn jeugd in “beslag” nam. Verder heb ik op dansen gezeten, en heb ik getennist. Ook is fitness vaak aan bod gekomen en volgens mij was dat het wel.

185) Waar was je vroeger onzeker over?

Over mijn overbeharing. En nu nog steeds hoor. *Kijkt naar haar armen, die op dit moment ook alweer te veel haar bevatten voor mijn idee*. Ik heb er destijds een artikel over geschreven, die kan je hier lezen.

186) Hoe probeerde je vroeger van je puistjes af te komen?

Uitknijpen haha, maar dat is de grootste fout die je kan maken. Ik heb ook wel eens tandpasta op de puistjes gesmeerd die ik had, maar gelukkig zijn dit er nooit veel geweest.

187) Welke kleding was populair op de middelbare school?

Hieronder zie je een foto met wat hip was toen. Een shirt met daarover een Gillet. Man man wat zou ik graag terug willen naar dit lijf (oké beetje meer vet mag best wel, maar als ik iets zou mogen overdoen is dat ik toch wel vanaf het eerste moment meer op mijn lijf/voeding zou letten.)

999 vragen aan jezelf deel 5

188) Welke namen zou je je kind nooit geven?

Ik zou mijn kind nooit vernoemen naar mijzelf of naar de vader. Sommige namen vind ik ook echt hondennamen of met andere namen heb je echt een hele slechte associatie. Ook de namen welke hip waren in de tijd dat mijn ouders geboren werden (Karel/Jaap/Sjaak etc) zal ik niet aan mijn kindje geven.

189) Welke dingen zou je voor een miljoen doen?

Hier heb ik al eens uitgebreid een blog over geschreven, als je het wilt lezen kan je hier klikken. Ik zal het hier niet opnieuw vertellen.

190) Welk getal kies je als eindcijfer in de loterij?

De 5 of een 7.

191) Hoeveel piercings heb je?

2 stuks (als je de gaatjes voor oorbellen niet meerekent). Ik heb een traguspiercing en een helixpiercing.

192) Hoeveel tattoo’s heb je?

Geen. Ik wil nog wel iets wat symbool staat voor Abby, maar ik weet niet wat en waar. Dus voorlopig staat er nog geen tattoo op mijn lijf.

193) Hoeveel landen van de wereld heb je bezocht?

14 stuks welke ik zo even geteld heb. Volgens mij ben ik niks vergeten. Wil je enkele vakantieverslagen van mij lezen? Dat kan door mijn categorie reizen aan te bekijken.

Amerika rondreis Sedona en Grand Canyon

194) Wat was je hoogste verkeersboete?

€160,- maar deze is door mijn vader betaald. Wij reden met het gezin, via de A2, terug vanuit Limburg naar huis (na 19:00uur). Ik reed 100km per uur terwijl je na 19:00uur ’s avonds 120km mag dus zijn vader zei, gas erop Jess. Zogezegd zo gedaan, ik reed 120km en net op het moment waar de 100km grens weer inging stonden ze te flitsen. Al had je het gewild, had je niet eens kunnen remmen naar 100km per uur. Mijn vader vond dat het een beetje zijn schuld was, wat niet zo was want ik reed, maar hij heeft hem toen betaald voor mij.

195) Ben je orgaandonor?

Toen ik 18 werd heb ik de brief met Nee teruggestuurd. Dus tot op heden ben ik geen donor. Misschien dat ik daar in de toekomst anders over ga beslissen.

196) Ben je vegetariër?

Nee! Ik zou best kunnen minderen qua vlees, maar helemaal zonder nee, dat zou ik niet kunnen.

197) Ben je wel eens op televisie geweest?

Niet dat ik weet! Hoeft ook niet zo nodig voor mij hoor haha.

Kent iemand van jullie dit boekje, 999 vragen aan jezelf? Heb jij deze zelf ook en ben je al begonnen met het beantwoorden van de vragen? Zelf vind ik het erg leuk om te doen, over sommige vragen (vooral later in het boekje) moet ik soms echt wel even nadenken, maar dat maakt het ook leuk toch dat niet alles vanzelfsprekend is. Over een aantal weken plaats ik deel 6 online van de 999 vragen aan jezelf serie.

Wil jij dit boekje ook kopen? Dat kan door hier te klikken.

Liefs Jessica, Life by Jess