999 vragen aan jezelf – deel 14

999 vragen aan jezelf deel 14

Twee jaar geleden heb ik een boekje gekocht wat mij een leuk naslagwerk voor later leek. Een boek vol met vragen aan jezelf. 999 vragen aan jezelf. Het lijkt mij leuk om veel van deze vragen te beantwoorden en te delen op Life by Jess. Sommige vragen zal ik niet delen, omdat dit te privé is of omdat dit over andere dierbare in mijn leven gaat en niet over mijzelf. Vandaag het zevende deel alweer van 999 vragen aan jezelf! Wil jij de andere delen teruglezen, dat kan hier.

999 vragen aan jezelf

Hoeveel planten staan er in je huis?

0,0 op dit moment. Ik ben natuurlijk net verhuisd en mijn geliefde pannekoeken planten had ik een beetje verwaarloosd dus die heb ik weg gedaan. Als ik straks helemaal gesetteld ben en dat alles af is en op zijn plek staat hier in de woonkamer ga ik kijken voor mooie planten. Ik heb al wel wat mooie grote planten gezien die ik graag zou willen hebben, maar even kijken of dat straks nog past en mooi zal staan.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jessica (@lifebyjessblog)

Wat voor cursussen heb je gevolgd?

Ik heb een cursus voor Nagelstyliste gevolgd (inmiddels alweer 10 jaar geleden volgens mij). Daarnaast heb ik vroeger typecursus gehad, heb ik via mijn werk een VNA cursus gedaan welke specifiek gericht was op een leasemaatschappij. Heb ik nog meer cursussen gedaan? Euhm, niet dat ik zo snel weet.

Tegen welke geluiden kan je niet?

Wat ik echt verschrikkelijk vindt is het geluid van messen of vorken op borden van Ikea waar geen glans overheen zit. Ikea heeft verschillende borden, de een heeft zo een glanslaag en de andere niet, als je bij die laatste moet snijden of het laatste beetje eten op je vork schuift. Brr dat geluid! Of wat denk je dan van zo’n kommetje uitlepelen verschrikkelijk!

Hoeveel facebook vrienden heb je?

Ik ben even gaan kijken, maar ik heb er op dit moment 299. Binnenkort maar weer eens opruimen die lijst. Merk dat ik ook steeds minder doe met Facebook, behalve het delen van mijn blogs. Ik haal daar toch nog wel veel bezoekers uit.

Ben je assertief?

Ook zo een lastige. Als ik zeker ben van mijn zaak kan ik zeker assertief zijn. Laat ik zeggen dat ik op werkgebied wel assertiever ben dan op persoonlijk gebied. Daar sta ik wel makkelijker mijn mannetje dan in mijn privé leven.

Heb je je weleens voorgedaan als iemand anders?

Aan de telefoon wel eens ja, maar niet in het echte leven. Misschien komt dat nog als ik ga stappen met mijn collega, zij gebruik namelijk wel een andere naam als ze een jongen niet leuk genoeg vind om haar echte naam tegen te zeggen. Ik heb heel hard gelachen toen ze dit opbiechten, maar het is eigenlijk best slim, totdat je het jaar erna diegene weer tegenkomt die je dus weer bij je “nepnaam” noemt. Te grappig. Dus hebben jullie naam opties?

Onthoud je makkelijk namen?

Ja zeker, namen, geboortedata. Ik kan wel zeggen dat ik daar echt een goed geheugen in heb.

Hou je van sushi?

100% Wanneer kunnen we weer sushi gaan eten in een restaurant?! De eerste afspraak staat al gepland dan! Heerlijk!

Veeg jij je schoenen als je ergens binnenkomt?

Zeker! Ik vraag ook bijna altijd of ik ze uit moet trekken.

Ben je ijdel?

Ben ik ijdel? Ik vond hem lastig om te beantwoorden maar ik denk dat ik met vlagen ijdel ben. Laat ik zeggen, nu ik zo goed in mijn vel zit ben ik zeker wel vaker ijdel dan voorheen, maar ik kan nog steeds zonder make-up de deur uit lopen. Type dit artikel ook met mijn pyjama aan en een tokkie knot op mijn hoofd. Maar ik loop er steeds vaker zo bij als op de foto van mijzelf hieronder.

999 vragen aan jezelf deel 14

Bijt je op je nagels?

Niet meer, ik heb dit wel heel erg lang gedaan, maar ineens was dat klaar. Heel blij mee!

Heb je weleens een blind date gehad?

Nee deze vrouw is vanaf haar 15e bezet geweest en heeft ook nooit echt hoeven te daten voor een nieuwe relatie. Wie weet komt dat nog op mijn 29ste? Tweede jeugd?

Heb je op een datingwebsite gestaan?

Valt Tinder en Hppn daaronder? Dan heb ik daar op gestaan, kort geleden uiteraard. Nooit in de tijd dat ik in een relatie heb gezeten. Inmiddels zijn de beide apps alweer van mijn telefoon verwijderd.

Bloos je?

Ja en ik vind het verschrikkelijk! Ook als ik voor een groep moet spreken wordt ik heel snel rood. Waarom? Geen idee, maar ik zou graag willen dat dit niet zo was, want juist daardoor wordt ik onzeker, terwijl dat niet hoeft.

Stuur je kaarten vanaf je vakantieadres?

Vroeger meer dan nu, maar soms maak ik nu een foto op vakantie die ik dan via Greetz op een kaart zet en verstuur. Vaak is dit naar mijn oma toe of naar mijn ouders. Toch leuk om post te ontvangen!

Praat je in jezelf?

Heel erg. Zeker op het werk, dan kan ik echt in mijzelf zitten praten. Ook als er iets niet gaat zoals het volgens mijn idee moest kan ik tegen mijzelf staan praten. Ook praat ik vaak mee met een e-mail die ik aan het opstellen ben, zodat ik meteen hoor hoe het klinkt.

Ben je onhandig?

Onhandig in de zin van, klunzig en veel omgooien of laten vallen? Nee dat ben ik niet. Onhandig op klus gebied? Valt ook wel mee, ik kan veel zelf en wil ook wel veel zelf leren. Als is het soms heel makkelijk dat iemand er beter in is dan jijzelf, zodat het ook sneller gaat. Laatste heb ik wel een schoenenkast van Ikea zelf in elkaar gezet voor hier thuis. En op Abby haar kamer heb ik met een vriendin samen haar kleding kast in elkaar gezet.

Wissel je tegoedbonnen in?

Uiteraard! Zou zonde zijn als je dat niet doet toch.

Wat zou je niet snel gebruiken voor een baby?

Er zijn wel meer dingen die ik niet snel zou gebruiken voor een baby, zo heb ik zelf geen babynestje gehad voor Abby. Heel veel mensen zweren erbij, maar het ging prima zonder. Ook een wasbare luier zal je hier niet snel in huis zien. Wat nog meer niet? Een flessensterilisator, ik kook de flessen wel gewoon uit.

Wat laat je wel eens thuisbezorgen?

Pizza en sushi, dat zijn wel de twee dingen die ik thuis laat bezorgen als ik dat al doe. Ik doe dat vaak niet alleen omdat ik niet zoveel op krijg na mijn maagverkleining en dan vind ik het zonde.

Wat zou je het liefst nooit meer hoeven te doen?

Werken? Hahaha, Okay hier zit wel een kleine serieuze toon in. Als ik het geld niet nodig had, dan had ik wel gestopt met werken. Fulltime voor Abby zorgen en genieten. Maar ook werken is wel leuk. Er zijn hele mooie vriendschappen ontstaan met drie collega’s van mij en daar ben ik ze echt heel dankbaar voor!

Wat vind je lekker op je pizza?

Ananas, ham en champignons. Heerlijk. Het liefste dus een Hawaï pizza met champignons erbij dan maak je mij gelukkig!

Naar welke muziekgenre luister je het liefst?

Het liefste, jeetje dat vind ik echt wel heel erg moeilijk. Ik luister namelijk naar echt hele verschillende genres. Marco Borsato blijft een groot favoriet hier, de 3JS ook, of anders Queen doet het ook altijd goed, maar een beetje knallen op hardstyle is ook fijn!

In welke houding slaap je?

Op mijn buik!

Welk gerecht kook je het vaakst?

Ik kook best wel gevarieerd, maar als ik het van de laatste weken moet bekijken, komt de groene curry vaak weer terug. Dat is zo een verspakket die ik bestel bij de Picnic. Zo lekker en makkelijk om te maken.

Dit was voor deze keer de laatste vraag van de 999 vragen aan jezelf. Tot de volgende keer!

Kent iemand van jullie dit boekje, 999 vragen aan jezelf? Heb jij deze zelf ook en ben je al begonnen met het beantwoorden van de vragen? Zelf vind ik het erg leuk om te doen, over sommige vragen (vooral later in het boekje) moet ik soms echt wel even nadenken, maar dat maakt het ook leuk toch dat niet alles vanzelfsprekend is. Over een aantal weken plaats ik deel 15 online van de 999 vragen aan jezelf serie.

Liefs Jessica, Life by Jess